31 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 19:59

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Insel Air probeert opnieuw 100 miljoen vrij te krijgen uit Venezuela

De naam van het bedrijf maakte hij niet bekend | Extra

Insel Air heeft een eigen klant ingeschakeld om de 100 miljoen dollar uit Venezuela terug te krijgen. Dat meldt directeur Edward Heerenveen aan lokale media.

De naam van het bedrijf maakte hij niet bekend. Het gaat om een Amerikaanse financiële instelling die veelvuldig gebruik maakte van Insel Air op de route Miami-Curaçao-Maracaibo.

De 100 miljoen dollar van Insel Air is maar een klein bedrag van wat Venezuela de internationale luchtvaart schuldig is. In totaal staan er 24 luchtvaartmaatschappijen in de rij voor bijna 4 miljard dollar.

- Advertentie -

De schuld is ontstaan omdat tickets gekocht met de lokale valuta, de Bolivar niet omgewisseld kunnen worden in dollars.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

15 reacties

 1. @Ikke?
  Ook Mongols even googelen!:
  … The Mongols (Mongolian: Монголчууд, Mongolchuud, [ˈmɔŋɡɔɮ.t͡ʃuːt]) are an East-Central Asian ethnic group native to Mongolia and China’s Inner Mongolia Autonomous Region. They also live as minorities in other regions of China (e.g. Xinjiang), as well as in Russia.
  Genghis Khan (1162-1227) established the largest land empire in history.
  Mongolia is landlocked between Russia and China. It has been dominated by the Soviet Union in the 20th century. Before that, Mongolia was part of the Chinese Empire for two centuries.

 2. Het is inderdaad geen 100 miljoen meer.
  Destijds zijn tickets verkocht en tegen de wisselkoers van toen was dat wellicht 100 miljoen of 70 miljoen waard.
  Echter, sinds die tijd is de bolivar zover in waarde gedaald dat WC papier nog meer waarde heeft oftewel die 100 miljoen is verdampt en wanneer je die nu zou gaan omwisselen dan zou je wellicht een paar honderdduizend overhouden.
  Het is ook de reden dat ik geruime tijd geleden heb meegedeeld dat ik totaal niet snap waarom Insel dit geld nog meeneemt in het zogenaamde reddingsplan. Althans, dat deden ze eerst.
  Wellicht hebben ze mijn reacties gelezen, want in het rapport dat van de week is gepubliceerd kwam het al niet meer voor. Men begrijpt eindelijk dat dit geld gewoon voor altijd weg is en weg zal blijven, zie je nooit meer iets van terug. Hoe het mogelijk is dat de bestuurders, die dit mogelijk maakten, er nog altijd zitten is voor mij een groot raadsel. Als je een schoolvoorbeeld van wanbestuur wilt zien dan was dit het wel.

 3. @Ikke?
  PS: mil = miljoen niet Papiamentu 1000. InselAir beweerd een tegoed van 100 miljoen dollars te hebben!
  By the way, het heeft waarschijnlijk niet te maken met beslaglegging op tegoeden van Chavistas (relatie dat jij alleen snapt). Waar Heerenveen cryptish naar verwijst is waarschijnlijk wat Justin Bachman Oktober vorig jaar in Bloomberg beschreef: “Airlines Want Their Money Back From Venezuela”. Naast de te nemen hindernissen beschreven in het artikel staat er ook; “The carriers have been working with Venezuela’s opposition lawmakers, though, seeking to get billions of dollars in foreign company funds legally recognized as a debt for which the government is responsible,…”.
  Sinds Oktober vorig jaar is er aanzienlijk wat veranderd in Venezuela. Bijv. “opposition lawmakers” zijn op een zijspoor gezet. Dus, graag ook een aantal andere websites in je “surfen” meenemen. Good luck.

 4. “Betalen zullen ze hoedanook”. Tot nu toe niet gelukt, waardoor er erg getwijfeld wordt of er werkelijk een schuld bestaat. Vorige week (?) was de vraag door verschillende media om ‘bewijs’ dat er een schuld van 100 mil aan InselAir in Venezuela bestaat. Er is geen duidelijkheid gekomen (ligt politiek erg gevoelig omdat het werd aangevoerd om 33 mil belastinggeld aan InselAir te geven). Dus, Ikke? niet weten! So, good luck with that.

  Mijn vorige post had een aantal autocorrect fouten, nogmaals:
  100 miljoen tegoed geeft een rooskleuriger beeld richting de mensen van Synergy Aerospace (zullen natuurlijk een due diligence’ willen uitvoeren). Dat dit tegoed oninbaar is maakt niet uit. Heerenveen speelt het spelletje gewoon mee. Lastig, als je met vragen geconfronteerd wordt over ‘wat er gedaan is om de schuld te innen?’ en je hebt niets om te laten zien. Martina en Rhuggenaath geloven Heerenveen op zijn blauwe ogen. Misschien doet German Efromovich, de CEO van Synergy Aerospace dat ook.

 5. @Mario!: en Venezuela zegt: up yours!

  Gaat Curacaoimero dan een bom gooien?

  Of misschien staken we wel alle handelsbetrekkingen. Ja, dat zal ze leren.

 6. Is er nu nog iemand die deze idioot gelooft. Alsof Venezuela een uitzondering zal gaan maken voor Heerenveeen en zijn achterlijke club.
  Nota bene staat er vandaag in Bloomberg het volgende:
  “Fitch also downgraded Venezuela to CC from CCC on Thursday. A CC rating is just two ratings above default”.

  Ik bedoel maar weer.

 7. 100 miljoen tegoed staat geeft een rooskleuriger beeld richting de mensen van Synergy Aerospace (sullen natuurlijk een due diligence’ willen uitvoeren). Dat de tegoed oninbaar is maakt niet uit. Heerenveen speelt het spelletje gewonnen mee. Lastig, als je met vragen geconfronteerd wordt over ‘wat er gedaan is om de schuld te in England?’ en je hebt niets om te laten zien. Marina en Rhuggenaath geloven Heerenveen op zijn blauwe ogen. Misschien doet German Efromovich, de CEO van Synergy Aerospace dat ook.

 8. De schuld is ontstaan omdat tickets gekocht met de lokale valuta, de Bolivar niet omgewisseld kunnen worden in dollars.

  Dit klopt niet. Cadivi weigert uit te betalen en zij heeft zelf deze constructie bedacht!

 9. Heerenveen.

  Dat deze man, verantwoordelijk voor de verloren 200 miljoen florin, nog steeds zijn baan heeft mag een wonder heten.

  Wie zijn de commissarissen bij Insel?

  Frielink en van der Kwast?

  Dan mag het geen wonder meer heten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -