32 C
Willemstad
• maandag 15 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Gouverneur: Voedselbank geeft mensen hoop

HomeMediaDolfijnFM | Gouverneur: Voedselbank geeft mensen hoop
Foto berber van Beek / StudioRoots

Willemstad – Donderdag 14 mei bracht onze Gouverneur, Lucille George-Wout, een bezoek aan de Voedselbank. Op de dag na het maken van de basis voedselpakketten worden de pakketten door verschillende organisaties gedistribueerd over het eiland.

Mevrouw George-Wout toonde een buitengewone interesse voor het hele proces van inkoop, samenstellen, inpakken en distribueren, maar stelde ook inhoudelijke vragen. Zo vroeg zij naar de samenwerking tussen de verschillende instanties, de registratie van aanvragen en de controle na het afgeven van een pakket. Sheryl Losiabaar, voorzitter Voedselbank, vertelde over het ontstaan van de Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao.

Op het moment dat de Voedselbank de vraag naar voedselpakketten niet meer kon voldoen kwam er van verschillende organisaties hulp. In een heel korte tijd heeft deze intensieve samenwerking geleid tot een opschaling van de voedselpakketten van 100 per maand naar ruim 3.000 per week. Een prestatie waar iedereen die hieraan meewerkt trots op is.

Sheryl legt ook uit hoe iemand aan een pakket kan komen. Via een WhatsApp nummer worden ze bediend door een callcenter die de aanvraag in een database verwerkt. Met behulp van de database zien we ook meteen of iemand al geregistreerd is. Hiermee wordt de uitlevering ook goed gecoördineerd. De bewoner tekent voor ontvangst van een pakket, zodat de administratie weet wanneer het volgende pakket bezorgd moet worden.

Na de uitleg pakte mevrouw George-Wout spontaan een tas en liep langs de productielijn om de tas te vullen met levensmiddelen. Zij wilde beleven hoe dit productieproces verloopt.

Tijdens haar bezoek, dat ook flink uitliep, nam zij ruim de tijd om te praten met vertegenwoordigers en vrijwilligers van de verschillende hulporganisaties. Bij het afscheid sprak zij meermalen haar dankbaarheid, bewondering en respect uit voor alle vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de Voedselbank. Deze samenwerking staat symbool voor ‘Help ons Helpen’, de slogan van de Voedselbank. Zij benadrukte met klem te bellen als de Voedselbank haar nodig heeft.

Bron: DolfijnFM

12 reacties

 1. Oh wat lief van tante Lucilletje, zij zorgt voor de oudjes, de kleintjes en de minderbedeelden alsof het haar eigen kindertjes zijn. Haar liefde en bezorgdheid voor de bejaarden blijft niet beperkt, nee hoor, maar strekt zich zelfs uit tot gezinnetjes. En het is werkelijk een aanmoediging voor ons als voor anderen. Zij doet haar werk met heel veel vreugde, plezier, een glimlach, een knipoogje en niet met zuchten. Neen, tante Lucieltje is geweldig, en velen weten echt niet wat te doen zonder haar. Ik ook niet trouwens. Maar goed. Verder neemt zij de complete verantwoordelijkheid op zich voor de oudjes. En als dat niet genoeg is, staat zij binnenkort op de markt om ijsjes gratis uit te delen voor de kleintjes, staat ze in een kraam frietjes te bakken voor de hongerigen, ballonnetjes en zakjes snoepjes uit te delen etc. En dit allemaal gratis. Ja, zo is onze tante. Tante heeft de mensheid lief hoor, altijd lief, zij is ook zo lief. Ikzelf krijg traantjes in mijn oogjes als ik tante zo bezig ziet. De hele dag, de hele week, de hele maand, het hele jaar. Ja, zij heeft niet eens tijd om te werken voor haar land en volk. Maar dat is geen probleem hoor, wij zijn dit ook van haar gewend. Wat een dammetje hè! En o zo lief en ijverig. Levert tante ook 25% (of meer) in? Tante, lief tantetje, leuk U een briefje te mogen schrijven, heel veel succes verder en heel veel liefs. Tot na de verkiezing weer hè tante. En de groetjes aan meneer George. Dag tante, dag, dag tante, dag, dag. snif snif. Boeh boeh.

 2. Na de uitleg pakte mevrouw George-Wout spontaan een tas en liep langs de productielijn om de tas te vullen met levensmiddelen. Zij wilde beleven hoe dit productieproces verloopt.

  Misschien kan ze ook 1 maand wonen in een arme wijk om te beleven hoe arme mensen wonen?

 3. Aan het hoofd van een pajaso bende staat een figuur die al hun fraude tekend en goed keurt, Ook wel gouveneur genoemd.
  Wat een stuk uitgevreten sujet is dit………
  Wat heb jij zelf gedaan……..NIETS

 4. Tico Martina :

  “Ook de gouverneur moet op de kleintjes letten. Dus tja dan pak je maar een tas en vult deze tot de rand met eten van de voedselbank. Wel slim want scheelt weer in uitgaven.”

  Ik lach mij dood hier. Thanks for the comic relief, much needed in these trying times.

  Er is een realistische propositie vanuit Nederland om de crisis te overbruggen, both financially and structurally …

  Maar zoals je zegt :men blijf graaien uit de voedselbank en vul jou tas tot de rand.

 5. Ook de gouverneur moet op de kleintjes letten. Dus tja dan pak je maar een tas en vult deze tot de rand met eten van de voedselbank. Wel slim want scheelt weer in uitgaven. Maar even serieus goed dat de voedselbank er is maar ik zou verwachten dat degenen die het kunnen veroorloven actief zouden bijdragen eraan. Hoeveel parlementariërs hebben zich aangemeld om te helpen? Hoeveel ministers van PAR, PIN en MAN? Is de beste man van de Banko Amigu al bezig om te helpen met voedsel in te pakken?

 6. Goedzo, Beflapas.

  Geen opmerkingen over de inhoud van het truitje van de gouverneur maar over haar werk.

  Zie je wel dat je het kumt?

 7. “Gouverneur: Voedselbank geeft mensen hoop”. Aan de andere kant tekent zij zonder moeite landsbesluiten om directeuren buitensporige salarissen te geven.

  Wat voor hoop kunnen mensen die aan de bedelstaaf zijn veroordeeld bieden?

 8. Voedselbank geeft mensen hoop
  Ben benieuwd wie en hoe de voedselbank gaat stelen.
  Wie er dadelijk gaat zeggen dat de hulp, verstrekt door de voedselbank, mogelijk wordt gemaakt en actief gesteund wordt door een politieke partij. Dat gaat dan ongetwijfeld een partij zijn die een reden was dat de voedselbank nodig is. De noodzaak voor het hebben van een voedselbank komt niet door de corona. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen.

 9. Voedselbank geeft mensen hoop

  Zou graag ook eens lezen ‘Girobank geeft mensen hoop’.

  Maar de Girobank heeft alleen een enkeling een hoop gegeven.

  Zoals Stephen Capella en zijn moeder.

  En dan die foto van de gouverneur aan het werk voor de Voedsekbank, om van te kotsen. Alles voor de camera. Het lijkt wel de persconferentie act van het duo Drayer en Kakel.

  Dat moet je Stephen Capella wel nageven. Hij probeert zijn reputatie die naar de haaien is niet op te poetsen met dit soort poppenkast of Alex Rosariaanse columns

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties