28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 05:03

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Giselle McWilliam nieuwe minister Economische Ontwikkeling

McWilliam bevestigt dat er nog een procedure gaande is en ze waarschijnlijk vandaag uitsluitsel krijgt | Extra
Niet Stephen Martina maar Giselle McWilliam moet de nieuwe minister van Economische Ontwikkeling worden.

McWilliam bevestigt dat er nog een procedure gaande is en ze waarschijnlijk vandaag uitsluitsel krijgt. Ze is naar voren geschoven door haar partij MAN, nadat Martina begin dit jaar aftrad omdat er een onderzoek tegen hem werd gestart. Hij zou zijn aandelen van Guardian niet voldoende opzij hebben gezet.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

28 reacties

 1. Stephen Walroud de dansleraar, doet het nog goed ook, naast dansen ook gestudeerd. Beter salsa lessen geven dan in casino hangen zoals m rojer kdnt. Laat hem maar schoolspullen kopen voor ydk.

 2. Sorry voor mijn dubbel ingezonden reactie. Copy/ paste foutje. Moest van de ene browser naar een andere. Plaatsing van mijn reactie werd namelijk in de Chrome browser geblokkeerd. Volgens de KKC redactie een regelmatig terugkerend probleem waar (nog) geen oplossing voor is.

 3. @Joep Meloen
  Even voor de duidelijkheid. Ik heb slechts antwoord gegeven op de vraag wat McWilliam’s achtergrond is. Geen enkel moment heb ik beweerd dat zij een econoom is of überhaupt over enige economische kennis beschikt. Graag beter lezen! Dank.

  Stephen Walroud daarentegen, die door sommigen consequent dansleraar wordt genoemd, heeft overigens qualitatieve commerciële economie gestudeerd in Groningen. Dat hij als Salsaliefhebber ook Salsa dansles geeft, so what? Niks mis mee dat mensen hun talenten en creativiteit goed benutten. @Joep Meloen
  Even voor de duidelijkheid. Ik heb slechts antwoord gegeven op de vraag wat McWilliam’s achtergrond is. Geen enkel moment heb ik beweerd dat zij een econoom is of überhaupt over enige economische kennis beschikt. Graag beter lezen! Dank.

  Stephen Walroud daarentegen, die door sommigen consequent dansleraar wordt genoemd, heeft overigens kwalitatieve commerciële economie gestudeerd in Groningen. Dat hij als Salsaliefhebber ook Salsa dansles geeft, so what? Niks mis mee dat mensen hun talenten en creativiteit tot het uiterste benutten.

 4. Overigens heeft Giselle een bachelor diploma rechten aan de UNA, volgens haar LinkedIn pagina.

  Speciaal voor La Stiwz de taalfout op die pagina:
  ‘Vise President of Parliament’

  Beetje slordig voor een minister wiens ministerschap dus ook betekent dat we een nieuwe vice president in het parlement moeten krijgen. Iets voor dansleraar Walroud of dj Doran?

  In ieder geval zie ik Giselle liever als minister dan de total niet integer bevonden Neysa Amnesia, van The Three Stooges Eric Garcia, Stephen Capella en Neysa Isenia.

 5. Van Verpleegkundige tot Minister van Economie..waw…kan het nog gekker worden op dit eiland dat al jaren in een neerwaartse spiraal zit zonder enig uitzicht op verbetering. Is het nog waard om tijd en heel veel geld in een studie te stoppen, want blijkbaar voor personen met kennis en ervaring met juiste bedoelingen die wel een verschil kunnen maken voor de bevolking is er geen plaats.

 6. Het blijft natuurlijk van de gekke dat we nieuwe wetten uitgebreid laten doorkauwen door een reeks van knappe economen en juristen in de Raad van Advies, en vervolgens een dansleraar, een dj, een verpleegster, een kopieerapparaatbediende en een mislukte huisarts (Mozes) erover laten beslissen.

  Typiste Myrna Godett, zo dom dat ze op haar sedula moest kijken wanneer ze haar naam moest schrijven, werd hier zelfs premier. Waardig opgevolgd door de frauderende broodjesbezorger Gerrit Schotte.

 7. Het is bekend dat MAN een ondemocratische partij is, het is een man, Steven Martina die alles binnen de partij bepaald, het bestuur is er voor spek en bonen.

  Het schijnt dat de twee kandidaten die voor deze post in aanmerking kwamen, waren Giselle McWilliam en Elza Rozendal en ze moesten allebei auditie bij Steven Martina doen.

  Wat hield die auditie in? Nou dat gebeurde achter gesloten deuren maar wij zijn niet dom wij kennen allemaal het verhaal van Cleopa.

  Dat Cleopa niet uit de partij is gezet doet vermoeden dat ze binnen MAN geen moeite hebben met een losbandig levensstijl.

 8. De Rechtstaat: wat bedoel je met drama queen (fout geschreven, volgens La Stiwz)?

  McWilliams heeft uitermate professioneel opgetreden na de fikse klap die ze van het viswijf van Boca Sami, Jacinta Constantia, kreeg.

  Dat dat wandelende strafblad ondanks een veroordeling tot meerdere jaren cel (wat duurt haar beroepszaak lang!) nog steeds in de Staten zit is een grote schande.

  En het wordt tijd dat ‘Chi Chi’ Cicely van der Dijs eens gaat zitten.

  Wat een voorbeeldwerking gaat er uit van deze nieuwe Brian Marianos?

 9. Tja het is welgesteld met politiek Willemstad, onze DRAMA QUEEN gaat minister worden(?).

  Het zal toch niks worden met deze huidige regering, maar i.i.g. meid heel veel sterkte met deze nieuwe uitdaging.

 10. Mc Williams zal wel ondersteuning krijgen van Steven Martina, hij is nog steeds actief, totdat hij zelf weer minister wordt. Jullie willen hem misschien niet terug, de meesten wel.

 11. @Joep: volgens mij is experimentele kusjes geven op je 17e vrij normaal. Als je dan wil opvoeden is je dochter voor schut zetten ten overstaan van de rest van de school niet het juiste. Vooral als je zelf met de mus omhoog hebt gelegen ten einde hogerop te komen.

  Mijn dochter had/heeft gewoon wat uitleg gekregen. Maar inderdaad, McWilliam is geen specialist op het gebied van economie. (En ook niet van opvoeden.)

 12. @ LaStiwz,

  Hmmmm. Daarmee verdient ze weer punten bij mij mee. Eindelijk een ouder die de kinderen wel op wil voeden.
  Maakt haar nog steeds geen specialist op het gebied van economie.

 13. https://www.facebook.com/giselle.mcwilliam

  Is/was verpleegkundige en heeft Law gestudeerd aan de UoC (hihihihi) (en met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet afgemaakt, anders had er wel mr. als titel gestaan).

  Enkele jaren gelden was haar destijds 16 a 17 jarige dochter aan het experimenteren met kusjes geven op het Radulphus. Zij werd betrapt door een van de leraren en haar moeder (Giselle dus) werd door de schoolleiding gebeld.
  Giselle helemaal over de rooie (waarom, diezelfde dochter is immers niet van haar huidige man), en sleept haar dochter zichtbaar voor alle medescholieren aan de haren over het schoolplein waarna haar dochter in de auto veel te hardhandig, met flinke klappen en zonder schroom wordt mishandeld. En dat alleen voor een paar onschuldige experimentele kusjes.

  Zoiets isin mijn ogen niet ministeriabel.

 14. @ Fox,

  Dat maakt haar nog steeds geen econoom en dat is wat we momenteel nodig hebben op MEO. Hier wordt vaak micro-economische en vooral korte termijn gedacht. Een echt macro economisch beleid, MT of LT heb ik hier nog nooit gezien, maar dat is wel waar we nu behoefte aan hebben.
  I.p.v. een manager spelen hebben we hier een minister nodig die in staat is en te managen en met het opgeleidde deel van de ambtenaren te communiceren op gelijk niveau. Dat gaat bij haar nooit lukken. Het zal waarschijnlijk gerommel in de marge zijn, met veel wetten die details regelen, maar een echt LT beleid hoeven we niet te verwachten.

 15. @ LaStiwz,

  Verpleegster ?
  Dat zou nog erger zijn. Mij is altijd verteld dat ze arts was.
  Verpleegster of arts………..maakt niet veel uit, geen economische achtergrond of enige affiniteit met economie en dan hoor je niet thuis op MEO.
  Net zoals Jamaloodin die op Financien zat, maar nog geen jaarverslag kon lezen.

  En dan vragen sommigen zich af waarom het zo slecht gaat met het eiland.

  @ CR

  Vaak wordt gezegd dat er geen capabele mensen te vinden zijn op het eiland, maar dat is absoluut niet het geval. Ze zijn er wel, maar krijgen geen kans.
  Capabel en integer is echter niet hetzelfde. Iemand kan zeker capabel zijn, maar dat hoeft niet automatisch in te houden dat ze ook integer zijn en dat laatste is hier, vanwege de korte banden op het eiland, een zeer groot probleem.
  Alleen daarom al zou je de stelregel moeten hebben dat ministers geen binding met het eiland mogen hebben. Dan zijn ze minder vatbaar voor allerlei corruptieve handelingen. Je moet de kat immers niet op het spek binden zijn mijn moeder vroeger altijd. Hier houden we ervan om de kat zelfs bovenop de koe of het varken te binden en dan doen we net alsof het ons heeft verbaasd dat de kat zich heeft volgevreten.

 16. “. En nee, dat zijn geen buitenlanders, dat zijn gewoon YdK, met opleiding en gedrevenheid.”
  waarom zou een minister perse een YDK moeten zijn? Tot nu toe hebben onze YDK ministers alleen maar ramp en tegenspoed gebracht

 17. Kennen jullie haar CV of drechipabosnanturen jullie maar wat?

  Als ze inderdaad arts is hebben jullie gelijk en hoort ze op deze positie niet thuis.

 18. Zij heeft net zoveel verstand van economie als dat ik verstand heb van het vak van huisarts.
  Vaak noemt men ministers alleen managers, maar hier op Curacao, waar alles kleinschaliger is en de initiatieven toch echt bij de politiek vandaan moeten komen, heb je gewoon iemand nodig die verstand heeft van economie.
  Ik ken wel wat andere personen, die heel wat beter op die functie hadden kunnen zitten. Dan had het eiland er nog iets aan gehad. En nee, dat zijn geen buitenlanders, dat zijn gewoon YdK, met opleiding en gedrevenheid.

  McWilliam is een mooie dame, maar dat is dan ook zo ongeveer alles wat ze is. Misschien was ze als arts geschikt, kan ik niet over oordelen, maar MEO is toch echt de verkeerde plek voor haar.
  Dit is geen sterkte, maar een zwaktebod van de MAN. Het is kennelijk armoe troef bij die partij.

 19. Ik heb begrepen dat zij wél haar op haar tanden heeft, maar of zij voldoende “feeling” heeft met het vakgebied? Ik hoop vurig dat zij het redt, en wens haar veel doorzettingsvermogen toe.

 20. Nou dit is pure armoede, de vrouw heeft geen benul van economie en is bekend geworden door een broer die oplichter is. Daarbij komt dat de achternaam Mc. William ook niet goed ligt in onze directe omgeving.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -