32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Gezondheidszorg moet 70 miljoen inleveren voor nieuwe ziekenhuis

HomeMediaDolfijnFM | Gezondheidszorg moet 70 miljoen inleveren voor nieuwe ziekenhuis
De medisch specialistische zorg moet 17 miljoen inleveren en 19 miljoen moet bespaard worden op medische uitzendingen. | Extra

Als het de gezondheidszorg niet lukt om 70 miljoen gulden te bezuinigen, dan heeft dat gevolgen voor de overheidsbegroting. Dat zegt de Raad van Advies.

Dat bedrag moet het komende jaar worden bespaard. Onder meer om de exploitatiekosten van het nieuwe ziekenhuis te kunnen betalen. Daar ligt een tekort van 59 miljoen gulden. De regering denkt 34 miljoen gulden te kunnen besparen in de farmaceutische zorg.

De medisch specialistische zorg moet 17 miljoen inleveren en 19 miljoen moet bespaard worden op medische uitzendingen.

Bron: DolfijnFM

7 reacties

 1. Ik hoor net dat curaçao shirt sponsor van Ajax wordt. Wat een bestuurlijk inzicht, 70 miljoen op een bevolking van 160 000 bezuinigen, dat kan niet anders uitgelegd worden als doodsvonnis voor ouderen en zwakkere maar shirt sponsor van ajax worden. Gaat het bestuur op de foto met “de godenzonen” met de namen erbij van hun burgers die ze letterlijk hebben laten creperen? Bevolking ga wat doen!

 2. De medisch specialistische zorg moet 17 miljoen inleveren en 19 miljoen moet bespaard worden op medische uitzendingen.

  Mensen zullen door sterven doordat ze 4 maanden moeten wachten en niet meteen naar het buitenland kunnen

 3. Dee ellende is nog maar het begin voor dit ‘State of the art’ hospital. Onvoorstelbaar dat verantwoordelijken voor dit debâcle hiermee weg kunnen komen!

 4. Ik heb al eens in een ingezonden stuk geschreven dat, volgens mij ALLE bestuurders strafrechtelijk vervolgt kunnen worden, wat ook betekend dat onrechtmatig verkregen zaken (geld en goederen) in beslag genomen kunnen worden. Het gaat alleen niet gebeuren.

 5. @ Dislect,

  Dit zal ieder jaar moeten worden opgebracht en de reden is vrij simpel. Ten eerste heeft men iets gebouwd dat ver, maar dan ook heel erg ver, boven onze stand is. Mooi ziekenhuis, doch dit eiland kan dat gewoon niet betalen, simple as that.
  Ten tweede is er inderdaad overal gegraaid, geld verkwist etc. Zou mijn niets verbazen wanneer later blijkt dat er honderd miljoen of meer achterover is gedrukt. Het was een complete ‘free for all’. Overfactureren, ongelimiteerd uurtjes declareren, materiaal te duur aankopen, het hele terrein veel te duur aangekocht etc etc.
  En die ongein mogen wij nu als bevolking gaan betalen.

 6. Komt dat niet ongeveer overeen met het bedrag dat is verspeeld aan; planning, toezichtkosten en onderzoeks commissies? Of ligt dat bedrag nog hoger. Annyway ondanks premie verhoging gaat de kwaliteit naar beneden. Niet raar of wel? En dit gaat dadelijk ook met de andere sectoren gebeuren. Happy hour moet blijven!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties