DolfijnFM | Gezondheidszorg moet 70 miljoen inleveren voor nieuwe ziekenhuis

De medisch specialistische zorg moet 17 miljoen inleveren en 19 miljoen moet bespaard worden op medische uitzendingen. | Extra

Als het de gezondheidszorg niet lukt om 70 miljoen gulden te bezuinigen, dan heeft dat gevolgen voor de overheidsbegroting. Dat zegt de Raad van Advies.

Dat bedrag moet het komende jaar worden bespaard. Onder meer om de exploitatiekosten van het nieuwe ziekenhuis te kunnen betalen. Daar ligt een tekort van 59 miljoen gulden. De regering denkt 34 miljoen gulden te kunnen besparen in de farmaceutische zorg.

De medisch specialistische zorg moet 17 miljoen inleveren en 19 miljoen moet bespaard worden op medische uitzendingen.

Bron: DolfijnFM

7 Reacties op “DolfijnFM | Gezondheidszorg moet 70 miljoen inleveren voor nieuwe ziekenhuis

 1. Ik hoor net dat curaçao shirt sponsor van Ajax wordt. Wat een bestuurlijk inzicht, 70 miljoen op een bevolking van 160 000 bezuinigen, dat kan niet anders uitgelegd worden als doodsvonnis voor ouderen en zwakkere maar shirt sponsor van ajax worden. Gaat het bestuur op de foto met “de godenzonen” met de namen erbij van hun burgers die ze letterlijk hebben laten creperen? Bevolking ga wat doen!

 2. De medisch specialistische zorg moet 17 miljoen inleveren en 19 miljoen moet bespaard worden op medische uitzendingen.

  Mensen zullen door sterven doordat ze 4 maanden moeten wachten en niet meteen naar het buitenland kunnen

 3. Dee ellende is nog maar het begin voor dit ‘State of the art’ hospital. Onvoorstelbaar dat verantwoordelijken voor dit debâcle hiermee weg kunnen komen!

 4. Ik heb al eens in een ingezonden stuk geschreven dat, volgens mij ALLE bestuurders strafrechtelijk vervolgt kunnen worden, wat ook betekend dat onrechtmatig verkregen zaken (geld en goederen) in beslag genomen kunnen worden. Het gaat alleen niet gebeuren.

 5. Volgens mij komen nog meer oude lijken uit de kast .
  Ay pero nos mes por .

 6. Joep Meloen

  @ Dislect,

  Dit zal ieder jaar moeten worden opgebracht en de reden is vrij simpel. Ten eerste heeft men iets gebouwd dat ver, maar dan ook heel erg ver, boven onze stand is. Mooi ziekenhuis, doch dit eiland kan dat gewoon niet betalen, simple as that.
  Ten tweede is er inderdaad overal gegraaid, geld verkwist etc. Zou mijn niets verbazen wanneer later blijkt dat er honderd miljoen of meer achterover is gedrukt. Het was een complete ‘free for all’. Overfactureren, ongelimiteerd uurtjes declareren, materiaal te duur aankopen, het hele terrein veel te duur aangekocht etc etc.
  En die ongein mogen wij nu als bevolking gaan betalen.

 7. Komt dat niet ongeveer overeen met het bedrag dat is verspeeld aan; planning, toezichtkosten en onderzoeks commissies? Of ligt dat bedrag nog hoger. Annyway ondanks premie verhoging gaat de kwaliteit naar beneden. Niet raar of wel? En dit gaat dadelijk ook met de andere sectoren gebeuren. Happy hour moet blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *