DolfijnFM | Geen ‘racistisch’ sinterklaasfeest op Curaçao wegens corona

Een kinderfeest moet geen discussie opleveren of spanning in de samenleving, zo staat in een verklaring | Persbureau Curacao

Er wordt dit jaar geen intocht voor Sinterklaas georganiseerd op Curacao. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt, meldt persbureau ANP.

Normaal gesproken is de intocht een grote gebeurtenis waar duizenden kinderen op afkomen. Maar volgens de organisatoren kunnen er vanwege coronacrisis beter geen grote evenementen worden georganiseerd.

Daarnaast is men bang dat er minder donaties binnenkomen van ondernemers, vanwege de slechte financiële situatie door de coronacrisis. Als derde reden stelt de organisatie dat veel mensen in de samenleving het feest van Sinterklaas als racistisch beschouwen. Een kinderfeest moet geen discussie opleveren of spanning in de samenleving, zo staat in een verklaring

Bron: DolfijnFM

17 Reacties op “DolfijnFM | Geen ‘racistisch’ sinterklaasfeest op Curaçao wegens corona

 1. Knoek-koe

  ….”Hypocriete figuren zijn het. En dan durven ze nog te stellen dat ze voor de meerderheid spreken”…

  @Tico Martina, ze spreken vooral voor hun portemonnee, en hun persoonlijke grieven en “complicaties”..

 2. Tico Martina

  @ knoek-koe, juistem. Hypocriete figuren zijn het. En dan durven ze nog te stellen dat ze voor de meerderheid spreken.

 3. Knoek-koe

  @Tico, ja idd de ironie is schreeuwend.
  Jeffrey Afriye, vluchteling uit Afrika, heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de nederlander terecht te wijzen op haar racistische inborst.

  Racisten roepert Jeffey Afriyie, een agressieve mepper, die ook veroordeeld is voor zich niet kunnen beheersen en agressief gedrag als hij weer eens zijn emotie niet de baas kon, zelferkend rashomofoob. Ach hij heeft het er maar moeilijk in Rassistenland. Maar rent zelf hard weg van zijn eigen “soort”genoten.

  Silvana Simons heeft er ook een levenstaak van gemaakt om “blank” nederland dagelijks voor racistische schepsels uit te maken, maar wringt zich maar al te graag tussen wit bekend Nederland …

 4. Tico Martina

  Wat opvalt bij degenen die schreeuwen dat Sinterklaas en Zwarte Piet een racistisch gebeuren is, op wijlen Helmin Wiels na dan, dat hun allen in een racistisch land wonen omringd door racisten en geld aannemen van de racisten. Als je het vanuit hun oogpunt bekijkt dan. Jeffrey Airfryer die notabene voor zwart geweld vanuit zijn shithole country langs vele grenzen trok alvorens “veiligheid” te vinden in Nederland en jaren op kosten van de racisten een lekker leven leidt; Silvana “elke dag een andere pruik” Simmons die jarenlang met een racist het bed deelde en daar haar roem en rijkdom aan te danken heeft. Quinsy Gayro die alleen door subsidie in een racistisch land brood op de plank heeft, aangezien niemand geld overheeft voor zijn rijmelarij en penseelstreken op canvas; En zo kun je nog wel even doorgaan. Wel lopen gillen van racisme etc. maar wanneer het op geld aankomt gretig hun handje ophouden zodat die gevuld wordt door de racist. En dat soort lui wil nu voordoen of hun voor de grote massa spreekt. Dat doen hun niet. Helaas in deze tijd van “Social Media” krijgen dit soort figuren podia in plaats dat men hun doodzwijgt en met stokken en stenen wegjaagd.

 5. John Bash

  Weg met de kinderlokker met witte baard in die maffe rode mantel, die alleen maar leugens verteld.

 6. Roy Rogers

  Ik geloof dat onze “opmerker” Wladimiro Matos, die ongetwijfeld net als ik, ook een joe di Korsowse neger is, er heilig in gelooft dat indien er geen Sinterklaas feesten met zwarte Pieten meer worden gehouden, de discriminatie a la minuut overal ter wereld als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. Van blijdschap is hij al begonnen met ” ayooo sinterklas” aan het zingen geslagen. Ja, jamer genoeg hebben wij hier en ook in Nederland sommige landgenoten rondlopen die nog steeds in webu di gai geloven.
  Hoe bobo kan je zijn.
  Racisticsche trekken zit bij iedereen in de genen en blijft te allen tijde in alle woordenboeken geankerd.

 7. wladimiro matos

  [email protected] en zwarte Piet:
  Dag Sinterklaasje dag daag
  dag Zwarte Piet.
  Ayooo San Nicolas Ayoo Ayoooooo!!!!

 8. De criminaliteit in het filmpje is “kleine”, (inbraak diefstal) of gewelds criminaliteit.
  Witte boorden criminaliteit ( oplichting, fraude corruptie) wordt in de regel gepleegd door mensen uit de hoge inkomens. Dus in Europa en US het meest door blanken.
  Hier is onze elite niet blank, maakt zelf de regels en doet zelf de handhaving. Gelegenheid maakt de dief. Dat wil niet zeggen dat we hier geen blanken plegers van witteboordencriminaliteit hebben. Maar de blanken in de top verminderen en dus zijn er ook minder blanken die veroordeeld worden. De nuance hier is dat niet iedereen met geld ook crimineel is. Maar van onze elite durf ik dat wel te zeggen.

 9. Knoek-koe

  @Dislect, dank voor de nuancering, en toelichting.
  Het gaat hier idd om rauwe feiten!

  Ik ga een heel eind met je mee., op een aantal punten
  Er is een zekere correlatie tussen inkomen en criminaliteit, ik weet trouwens niet of dat overal opgaat, kijk naar Suzy, Tromp, Zus, Gijsbertha,etc etc etc… echt niet arm, maar super crimineel , witte boorden crimineel.

  Kijk ook naar roof accountants en juristen, goed inkomen, en opleiding ook rovers.

  Dat doetme tot de conclusie komen dat het te maken heeft, niet zo zeer met een materiele armoede, maar met een moreel zwaar uitgeputte armoede..,

 10. @knoek-koe,
  Hoewel ik de cijfers in het YouTube filmpje niet onwaarschijnlijk vond, wil ik wel een nuance plaatsen;
  Als je de bevolking indeelt op inkomen ga je ook zien dat daar de “zwarte” in zijn over vertegenwoordigd en dat de meeste “kleine” en drugs gerelateerde misdaad gepleegd wordt door het deel van de bevolking met het laagste inkomen. En dat als je die cijfers naast die van het filmpje legt dat de verhouding aardig overeen komen. Wat weer lijd tot de conclusie dat gewelds delicten beter niet op basis van ras maar op basis van inkomen ge classificeert moeten worden

 11. Knoek-koe

  BLM
  White on Black violence versus
  Black on white violence…

  Een statistisch perspectief.
  Niet om te provoceren, maar om te informeren…
  Tot het eind kijken a.u.b.

  Het slot is een eye opener….

  https://youtu.be/YKgI70FH3NM

 12. In een verklaring staat: “…Een kinderfeest moet geen discussie opleveren of spanning in de samenleving, zo staat in een verklaring…”

  Als de meerderheid een Sinterklaasfeest wil, discussieer er dan niet over. Schaf de discussie af, niet het feest.

  Er zijn ergere dingen op dit eiland.

 13. Knoek-koe

  @Bolivar, deze BLM movement, does not give a dime about black lifes.
  Het is een agressieve destructieve beweging, die iedereen de schuld wil geven van alles, behalve zichzelf.

  Men vergeet dat er heleboel mensen en kinderen zijn die Sinterklaas op Curaçao volop vieren.
  Op scholen, buurtcentra , winkelcentra, clubhuizen, speelgoedwinkels.

  Water..je kan er een leven mee redden en je kan eriemand mee verdrinken, het is maar net wat je intentie is. En deze vergiftigde soorten die in nederland en op curaçao raciale tensies opkloppen hebben maar één intentie: Herrieschoppen en verdeling zaaien…en aandacht voor de eer en meerdere glorie van zichzelf.

 14. @Knoek-koe:

  We visited every klas from the eerste klas tot de zesde klas. En allemaal hadden een mooi presentje uit eigen hand gemaakt voor de Zwarte Pieten en Sinterklaas.

  Collages, tekeningen, rijmpjes, verhalen, zang en dans. Op geen elk moment keken ze neer op de Zwarte Pieten. Integendeel … ze zagen ons als helden.

  We made sure that for all that love end effort they also had an unforgettable day.

  I will never forget that special day.

 15. Knoek-koe

  Sinterklaas, het feest waar de hele bevolking gewoon gezellig van geniet, met dans, kunstjes en acrobatiek pieten…

  Sommige figuren zijn er sterren in om alles kapot te maken, en voor een politieke agenda te gebruiken.

  Wie een hond wil slaan , zal altijd wel een stok vinden.

 16. I remember when as a twenty-something me and a friend were the Zwarte Pieten with makeup-up and all and Sinterklaas, also a twenty-something, played the role at a basis-school.

  Their eyes lit up ! They never even related it to race. On the contrary : they were in awe and we had a great day ! It was a truly unforgettable experience.

 17. Discussie in welke samenleving? Ik zie bijna iedereen enthousiast op Curaçao met pikzwarte- en fel gekleurde regenboogpieten. Het gezeur komt vanuit een paar gefrustreerde gasten in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *