DolfijnFM | Geen bekeuring door slechte wegbelijning

Volgens het gerecht moet de overheid nieuwe strepen zetten als ze wil dat de politie handhavend optreedt | Foto archief Henk Pasman

De politie kan geen bekeuringen uitschrijven als de wegbelijning slecht zichtbaar is of ontbreekt. Dat is de strekking van het vonnis van de verkeersrechter.

Een man had ingehaald bij een doorgetrokken streep tussen Zegu en Grote Berg. De doorgetrokken belijning daar ontbreekt grotendeels.

Volgens het gerecht moet de overheid nieuwe strepen zetten als ze wil dat de politie handhavend optreedt.

Bron: DolfijnFM

2 Reacties op “DolfijnFM | Geen bekeuring door slechte wegbelijning

  1. Jan Harts

    Dat wordt dus nooit iets met de verbetering van de veiligheid op de Westpuntweg. Onze (‘briljante’) overheid kan geen strepen trekken die lang zichtbaar blijven. Maar ze zou wel borden met een inhaalverbod kunnen plaatsen. Als ze dat doen op de juiste wijze (aan begin EN na iedere zijstraat) en als die borden dan niet omver worden gereden, kan een rechter dit mallotige argument van slecht zichtbare strepen niet meer gebruiken. Overigens weet iedere regelmatige gebruiker van de Westpuntweg dat er tussen Zegu en afslag Grote Berg een inhaal verbod is.

  2. Mee eens. Het verdwijnen van belijning van voorsorteervakken op onder andere Santarosaweg en Seruloraweg is levensgevaarlijk want kan tot frontale botsingen leiden waarbij de overheid aansprakelijk is.

    We kunnen geen lijnen verven, maar sturen wel dansleraar Walroud en 7 andere verkeersonbenullen uit de Staten business class 5 sterren hotels megadaggeldvergoedingen naar een hi-tech verkeersbeurs in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *