DolfijnFM | Fruitbarkjes overtreden de regels

Maar de Inspectie vond veel meer handelswaar. | Jeu Olimpio

De fruitverkopers aan de Sha Caprileskade voldoen niet aan de regels. Gisteren kregen ze bezoek van de Inspectie. Een van de regels is dat er alleen groente en fruit mag worden verkocht.

Maar de Inspectie vond veel meer handelswaar. Ook mag fruit niet aangesneden worden en blijven liggen zonder koeling. Overtreders worden op een lijst gezet en kunnen bij de volgende keer teruggestuurd worden naar Venezuela.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | Fruitbarkjes overtreden de regels

 1. Joep Meloen

  @ Lucas,

  Ga aan het eind van de middag en het begin van de ochtend maar eens naar barkjes en dan kun je zien dat het fruit gewoon per vachtwagen wordt aangeleverd. Zou me dan ook niets verbazen wanneer dit helemaal niet meer uit Venezuela komt.
  Aan de andere kant, hier krijgt men meer geld voor de handelswaar, dus logisch dat ze het hier naartoe brengen. Of dat goed is voor de Venezolanen is een ander verhaal.

 2. Trots op Curaçao

  Wow, wat zijn we toch weer lekker bezig.
  Maken we mooie stands voor ze, klagen de verkopers over het feit dat hun groente en fruit in de zon ligt. En terecht.

  Snijden ze een sinaasappel aan om een klant het heerlijke sap te laten proeven, leggen ze de andere helft even weg uit de zon en dan staat de Inspectie klaar om te vertellen dat dat niet mag. Alsof er constant opgelet wordt om ze te pakken.

  Dat ze andere handelswaar ook op de stand hebben liggen is misschien wel de spullen die ze mee terug naar huis nemen om het aan families te geven die het hard te halen hebben.

  Wees een beetje coulant Inspectie. Je gaat niet dood van een aangesneden sinaasappel.

 3. Als er bijna geen eten is in Venezuela hoe komt het dan dat de barkjes op Curacao volgeladen liggen met groenten en fruit? Komt de lokale bevolking in de vertrekhaven in Venezuela daar tegen niet in opstand?
  Bijvoorbeeld door het vertrek te blokkeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *