DolfijnFM | Eis: jaar cel voor witwasfamilie Grynsztein

In de zaak Troya, dat voortvloeit uit het Nederlandse onderzoek Cymbal, heeft het OM celstraffen geëist tegen de familieleden van de familie Grynsztein

Als het aan het Openbaar Ministerie in Nederland ligt gaat Itzhak Grynsztein drie jaar, waarvan 2 voorwaardelijk, de cel in.

Tegen zijn jongere broer Omer is twee jaar waarvan een jaar voorwaardelijk geeist. Ze worden verdacht van het witwassen van 322 miljoen dollar op Curaçao en in Nederland. De verdachten maakten volgens het OM misbruik van ‘dollartoerisme’ uit Venezuela.

Venezolanen kochten op papier goederen bij de bedrijven van de familie, maar kregen in werkelijkheid op Curaçao Amerikaanse dollars in contanten geleverd. Diezelfde dollars werden vervolgens in Venezuela op de zwarte markt tegen woekerprijzen verhandeld.

Bron: DolfijnFM

Naschrift KKC

Grapperhaus: het OM Curaçao heeft vastgesteld dat KPMG AAS verdachten in de strafrechtelijke onderzoeken Troja en Cymbal heeft gefaciliteerd bij de criminele activiteiten waarvoor die verdachten nu worden vervolgd | Beeld FD

2 Reacties op “DolfijnFM | Eis: jaar cel voor witwasfamilie Grynsztein

 1. Grant Tourism heeft uit de corrupte boevenboedel van PWC ook hun hoofd vaktechniek Ralf BMWieriks overgenomen, dus Ennia kan ook naar het Julianplein.

  BMWieriks zal de natte vinger waardering van onroerendgoed op Sint Maarten meteen goedkeuren, als er maar een foto van die natte vinger in het dossier zit.

  Waar was BMWieriks eigenlijk toen PWC Curacao aftekende op het hedgefund van Citco waar voor 570 miljoen dollar in gefraudeerd was met foute waarderingen? Bij de BMW dealer?

  Deze natte vinger kostte PWC Curacao voor de rechter slechts 23 miljoen dollar:

  https://www.offshorealert.com/owc-settle-lancer-florida.aspx

  Schob, Bergisch, Wieriks, Henri Jourdain en Ralf Palm… KPMG heeft ons veel gebracht.

  Alsof we met Terry Hernandez en Anthony Cijntje al niet genoeg accountantsbagger hadden.

 2. En accountant Gianni Schob (veroordeeld door de tuchtrechter in deze zaak) tekent nog vrolijk af op de jaarrekeningen bij EY.

  Heeft de lokale mafia in ieder geval een alternatief voor Victor Bergisch van Baker Tilly.

  Misschien iets voor Ennia, EY?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *