DolfijnFM | Dolfijn FM ‘Krimp economieën Curaçao en Sint-Maarten tot 25 procent’

ANP: Als die lockdown drie maanden aanhoudt, voorspelt de CBCS voor Curaçao een krimp van de economie met 25,4 % en voor Sint-Maarten een krimp van 21,1%

De Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) heeft vandaag haar groeiprojectie voor 2020 drastisch naar beneden bijgesteld.

Beide landen hebben sinds half maart hun lucht- en zeegrenzen gesloten en zitten sinds 29 maart (Curaçao) en 5 april (Sint-Maarten) in lockdown.

Als die lockdown drie maanden aanhoudt, voorspelt de CBCS voor Curaçao een krimp van de economie met 25,4 procent en voor Sint-Maarten een krimp van 21,1 procent, schrijft persbureau ANP.

Mocht de lockdown na een maand worden opgeheven dan is de verwachte krimp op Curaçao met 17,7 procent en Sint-Maarten met 17 procent nog steeds aanzienlijk. Volgens interim-president van de CBCS Jose Jardim geldt dat hoe langer de voorzorgmaatregelen duren, des te groter het negatieve effect zal zijn op de economie.

Daarom moeten volgens hem belangrijke delen van de economische activiteiten die nu stilliggen, “op een verantwoorde wijze, maar wel zo spoedig mogelijk” worden gereactiveerd.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | Dolfijn FM ‘Krimp economieën Curaçao en Sint-Maarten tot 25 procent’

 1. Curacao revisited

  @Brian S: echt super bedankt dat jij er voor hebt gekozen om je achternaam niet volledig uit te schrijven. met het nieuwe beleid van de comment polis ben ik nu super veel tijd bezig om de namen van Joep Meloen en Knoek-koe helemaal uit te schrijven. Ik ga al helemaal niet meer reageren op de berichten van Drechi omdat mijn papiemants niet goed genoeg is om zijn naam correct te schrijven.

  Gelukkig is er ook nog Trui…

 2. ……”Yamil Lasten gaat echt niet 25 procent”…..

  Zijn zus Leila Lasten ook niet!
  Nos bon yu di Kòrsou nan!
  Hanchu voor de directeurtjes, estrecho voor het plebs.

  Ze hebben zoveel maanden na dato, geen dubbeltje ingeleverd.
  Aan de ( bittere) vruchten herken je de boom toch, was dat niet een spreuk uit de koker van Jezus? dat is een hele goede metafoor voor onze dignitarios .

  Heel veel kinderen kunnen geen online lessen volgen, kunnen internet niet betalen…
  Kunnen deze miljoenen directeuren niets regelen behalve hun eigen declaraties elke maand als een haantje de voorste indienen?

  Doet me aan Tromp denken die zijn eigen aqualectra rekeningen zelfs nog declareerde, ipv er een paar van de pueblo betalen, en de RvC , en andere directeuren vonden het goed….
  Nos bon ydk nan!

  Ze zitten iig niet op de staats NV tronen die nu bezet worden door politieke vazallen..of voor de cameras
  Ze helpen op straat, onzichtbaar …

 3. Yamil Lasten gaat echt niet 25 procent minder verdienen

 4. Joep Meloen

  @ Curacao revisited,

  Hij beschrijft ook alleen maar hoe het zal zijn voor hen die niet bij de overheid werken. Voor iedereen die bij de overheid werkt zal de krimp ongeveer 0 % bedragen oftewel voor de overigen is het geen 25 %, maar meer dan 50 %.

 5. Curacao revisited

  “Volgens interim-president van de CBCS Jose Jardim geldt dat hoe langer de voorzorgmaatregelen duren, des te groter het negatieve effect zal zijn op de economie.”
  en het mega salaris van Jardim bleef gewoon gelijk. Onze toppers zijn echte rolmodellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *