26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 00:40

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaDolfijnFM | Curaçaose eist gesprek Rutte over racisme en migranten

DolfijnFM | Curaçaose eist gesprek Rutte over racisme en migranten

Toen Rutte met de auto ’s avonds naar huis wilde gaan, stapte hij uit en ging met de 60-jarige Curaçaose in gesprek | Persbureau Curacao

De Bloemendaalse Sharine Werleman uit Curaçao is op het Binnenhof in hongerstaking gegaan. Zij wil aandacht voor racisme en migranten in Nederland.

De Curaçaose eiste en kreeg een gesprek met premier Mark Rutte, al moest ze daardoor wel de hele dag op een houtje bijten.

Toen Rutte met de auto ’s avonds naar huis wilde gaan, stapte hij uit en ging met de 60-jarige Curaçaose in gesprek. Ze heeft ondertussen zijn emailadres gekregen.

Bron: DolfijnFM

4 reacties

 1. De defenitie van Discriminatie is “het maken van onderscheid”
  Dat doet iedereen en met alles.
  Discriminatie en Racisme, de pijn zit niet in kleur.
  De pijn zit in dom of minder gevonden te worden en of zich zo voelen.
  Kleur…
  Welke kleur heeft jouw bloed.
  Bij iedereen is dat rood.

 2. Dat klopt, velen hebben nog steeds te lijden van racisme, discriminatie, vreemdelingenhaat, vooroordeel en buitensluiting. Maar persoonlijk heb ik dat nooit gemerkt, nooit last van gehad. Maar als zwarten ín Nederland zelf een traditie van het land zoals het sinterklaasfeest willen afschaffen, moet het niemand verbazen dat er enorme haat, nijd, discriminatie etc. terecht zullen en moeten ontstaan, en dat het ook steeds erger zal worden. Het is hún (Nederlandse) feest én traditie, en dat moet gerespecteerd worden. In dit geval ziet men dus dat Nederland wel discrimineert, maar niet wegens iemands “huidskleur”, maar wegens iemands “gedrag”, iemands handelwijze, iemands luiheid, en dat is een zeer terechte discriminatie. Iedereen is welkom, maar iedereen moet zich ook kunnen gedragen. En als het de zwarten niet zint, niet bevalt, als zij niet kunnen aarden in de Nederlandse cultuur, is er maar één gezonde oplossing hiervoor; zij moeten maar; REmigreren. Dus permanent terugkeren naar hun eigen geboorteland. Want in een land verblijven waar men zgn. gediscrimineerd wordt, is ook geen leven. Dat is onvoorstelbaar en vooral ongezond. Dan wordt je wel een slaaf, maar een slaaf van je eigen abominabel gedrag.

 3. Wat is racisme, elke dooie lul weet wat dat is, maar op de crim kunnen ze er ook wat van, ondanks dat ik niet echt blank ( wit ) ben werd er in het eerste jaar in mijn wijk in de winkels heee macamba gezegt, ik gaf dan als antwoord heee stinkie neger.Na 1 jaar hoorde ik niks meer en noemen ze mij gewoon bij naam, later kwam ik er achter dat het meer een beetje op de kast jagen was.Ik vind het racisme op de crim wel meevallen, merk er in ieder geval niks van, je kan natuurlijk geen racisme in de politiek mee rekenen, dat is ????????stemmetjes zoekers voor een flesje rum. Die zet ik bij het grove vuil net zoals ik toen H Wiels en nu nog Gerrit de Raaf zet, opgeruimd staat netjes.

 4. Moet zeggen dat ik de laatste tijd meerdere keren het woord “racisme” in de dikke van Dalen moest zoeken.

  Laatst was een donkere mevrouw op de Nederlandse TV en die had het over dat blanken aan haar afro wilden voelen en dat is racisme. Een andere donkere meneer had het over dat hij s’nachts in een peperdure auto door de politie is gestopt en dat is racisme.

  Blijkbaar telt niet mee dat de laatste jaren de ene na de andere liquidatie in het criminele milieu tussen Antillianen in Nederland is geweest.

  Het is ook niet duidelijk wat wel en niet mag, Wilders mag “minder, minder Marokkanen” schreeuwen maar absoluut niet “minder, minder, Joden, Homofielen of negers”.

  Wat ik ook niet begrijp is dat in Nederland bedrijven allochtonen vaak stage plaatsen weigeren, kan me voorstellen dat hier en daar wat vooroordelen zijn maar jongeren op basis van hun huidskleur een toekomst ontnemen is misdadig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties