25 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 05:54

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Curaçao ver onder Nederland als het gaat om belastingparadijs

Eerder stond Nederland ook al vierde. Aruba staat op de 56e plaats. Sint-Maarten is niet onderzocht | ANP

Curaçao staat op de 29e plek op de Corporate Taks Haven Index, de internationale lijst van belastingparadijzen.

Ver onder Nederland, dat op de vierde plek staat, na de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda. De lijst wordt om de twee jaar gepubliceerd.

Eerder stond Nederland ook al vierde. Aruba staat op de 56e plaats. Sint-Maarten is niet onderzocht.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. Nederland heeft veel belastingverdragen afgesloten met andere landen en daar maken nu eenmaal bedrijven gebruik van. Dat is niet illegaal en de trustkantoren in Nederland staan onder streng toezicht.

 2. Het is bepaald geen resultaat dat Nederland zo hoog op de lijst staat, het is bepaald geen reden om daarmee te suggereren dat het dus op Curacao wel meevalt met het belastingparadijs, zeker nu we weten dat de belastingdienst niet in staat blijkt op adequate wijze belasting te innen. Dus, wat is zichtbaar in het profiel “belastingparadijs” waaraan de ranking wordt gehangen en wat (onzichtbaar) zit onder de waterlijn bepaalt kennelijk waardoor het een paradijs is. Paga bo but is een veelgehoorde term (wegenbelasting, inkomstenbelasting of andere belastingen) en suggereert een laag belastingmoraal….en ermee wegkomen…dat is ook een paradijs. Belastingen zijn nodig om een voorzieningenniveau te handhaven en Curacao is daarin geen 3de wereldland…..gelukkig.

 3. @Mark
  De (gok)industrie wordt al jaren door Nardy Cramm onderzocht en blootgelegd. Dat vindt dit syndicaat niet zo fijn. Kijk wat er met Helmin Wiels is gebeurd toen hij de corruptie wilden aanpakken.

 4. @Mancho Pan
  Er is geen sprake van ontduiking, want dat is strafbaar, maar van belastingontwijking en dat is niet tegen de wet; maar in mijn ogen wel immoreel.
  Probleem is wel dat als het ene land het verbiedt men op zoek gaat naar andere landen waar dit mogelijk is. Hetgeen natuurlijk geen reden is om je als (Neder-)land de gelegenheid er toe te geven. Maar je krijgt het dus de wereld niet uit.
  ps waarom zijn er zoveel trustkantoren en online goksites op Curacao gevestigd? Vanwege het niet hebben van wettelijke voorschriften dan wel het -bewust?- niet handnaven van wetten die er wel zijn. Dus daar komt men op af als vliegen op stroop.

 5. Wat fout is, is fout en is niet goed te praten. Wetten maken om belastingontduiking voor wie dan ook mogelijk te maken is diefstal. Geld voor elk land die die mogelijkheid biedt. De hele wereld kijkt Nederland er op aan!

 6. Als we hoger op de lijst komen zou dit dan ten goede komen van het volk? Ik vermoed dat het ten goede komt van de gegoeden.

 7. We mogen best wel wat hoger op de lijst komen, als het maar ten goede van de bevolking komt. Een Iers systeem is ook goed en sta je niet te boek als tax haven

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -