27 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 03:52

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Curaçao ver onder Nederland als het gaat om belastingparadijs

Eerder stond Nederland ook al vierde. Aruba staat op de 56e plaats. Sint-Maarten is niet onderzocht | ANP

Curaçao staat op de 29e plek op de Corporate Taks Haven Index, de internationale lijst van belastingparadijzen.

Ver onder Nederland, dat op de vierde plek staat, na de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda. De lijst wordt om de twee jaar gepubliceerd.

Eerder stond Nederland ook al vierde. Aruba staat op de 56e plaats. Sint-Maarten is niet onderzocht.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. Nederland heeft veel belastingverdragen afgesloten met andere landen en daar maken nu eenmaal bedrijven gebruik van. Dat is niet illegaal en de trustkantoren in Nederland staan onder streng toezicht.

 2. Het is bepaald geen resultaat dat Nederland zo hoog op de lijst staat, het is bepaald geen reden om daarmee te suggereren dat het dus op Curacao wel meevalt met het belastingparadijs, zeker nu we weten dat de belastingdienst niet in staat blijkt op adequate wijze belasting te innen. Dus, wat is zichtbaar in het profiel “belastingparadijs” waaraan de ranking wordt gehangen en wat (onzichtbaar) zit onder de waterlijn bepaalt kennelijk waardoor het een paradijs is. Paga bo but is een veelgehoorde term (wegenbelasting, inkomstenbelasting of andere belastingen) en suggereert een laag belastingmoraal….en ermee wegkomen…dat is ook een paradijs. Belastingen zijn nodig om een voorzieningenniveau te handhaven en Curacao is daarin geen 3de wereldland…..gelukkig.

 3. @Mark
  De (gok)industrie wordt al jaren door Nardy Cramm onderzocht en blootgelegd. Dat vindt dit syndicaat niet zo fijn. Kijk wat er met Helmin Wiels is gebeurd toen hij de corruptie wilden aanpakken.

 4. @Mancho Pan
  Er is geen sprake van ontduiking, want dat is strafbaar, maar van belastingontwijking en dat is niet tegen de wet; maar in mijn ogen wel immoreel.
  Probleem is wel dat als het ene land het verbiedt men op zoek gaat naar andere landen waar dit mogelijk is. Hetgeen natuurlijk geen reden is om je als (Neder-)land de gelegenheid er toe te geven. Maar je krijgt het dus de wereld niet uit.
  ps waarom zijn er zoveel trustkantoren en online goksites op Curacao gevestigd? Vanwege het niet hebben van wettelijke voorschriften dan wel het -bewust?- niet handnaven van wetten die er wel zijn. Dus daar komt men op af als vliegen op stroop.

 5. Wat fout is, is fout en is niet goed te praten. Wetten maken om belastingontduiking voor wie dan ook mogelijk te maken is diefstal. Geld voor elk land die die mogelijkheid biedt. De hele wereld kijkt Nederland er op aan!

 6. Als we hoger op de lijst komen zou dit dan ten goede komen van het volk? Ik vermoed dat het ten goede komt van de gegoeden.

 7. We mogen best wel wat hoger op de lijst komen, als het maar ten goede van de bevolking komt. Een Iers systeem is ook goed en sta je niet te boek als tax haven

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -