26 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 23:58

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsPolitiekDolfijnFM | Curaçao ver onder Nederland als het gaat om belastingparadijs

DolfijnFM | Curaçao ver onder Nederland als het gaat om belastingparadijs

Eerder stond Nederland ook al vierde. Aruba staat op de 56e plaats. Sint-Maarten is niet onderzocht | ANP

Curaçao staat op de 29e plek op de Corporate Taks Haven Index, de internationale lijst van belastingparadijzen.

Ver onder Nederland, dat op de vierde plek staat, na de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda. De lijst wordt om de twee jaar gepubliceerd.

Eerder stond Nederland ook al vierde. Aruba staat op de 56e plaats. Sint-Maarten is niet onderzocht.

Bron: DolfijnFM

8 reacties

 1. Nederland heeft veel belastingverdragen afgesloten met andere landen en daar maken nu eenmaal bedrijven gebruik van. Dat is niet illegaal en de trustkantoren in Nederland staan onder streng toezicht.

 2. Het is bepaald geen resultaat dat Nederland zo hoog op de lijst staat, het is bepaald geen reden om daarmee te suggereren dat het dus op Curacao wel meevalt met het belastingparadijs, zeker nu we weten dat de belastingdienst niet in staat blijkt op adequate wijze belasting te innen. Dus, wat is zichtbaar in het profiel “belastingparadijs” waaraan de ranking wordt gehangen en wat (onzichtbaar) zit onder de waterlijn bepaalt kennelijk waardoor het een paradijs is. Paga bo but is een veelgehoorde term (wegenbelasting, inkomstenbelasting of andere belastingen) en suggereert een laag belastingmoraal….en ermee wegkomen…dat is ook een paradijs. Belastingen zijn nodig om een voorzieningenniveau te handhaven en Curacao is daarin geen 3de wereldland…..gelukkig.

 3. @Mark
  De (gok)industrie wordt al jaren door Nardy Cramm onderzocht en blootgelegd. Dat vindt dit syndicaat niet zo fijn. Kijk wat er met Helmin Wiels is gebeurd toen hij de corruptie wilden aanpakken.

 4. @Mancho Pan
  Er is geen sprake van ontduiking, want dat is strafbaar, maar van belastingontwijking en dat is niet tegen de wet; maar in mijn ogen wel immoreel.
  Probleem is wel dat als het ene land het verbiedt men op zoek gaat naar andere landen waar dit mogelijk is. Hetgeen natuurlijk geen reden is om je als (Neder-)land de gelegenheid er toe te geven. Maar je krijgt het dus de wereld niet uit.
  ps waarom zijn er zoveel trustkantoren en online goksites op Curacao gevestigd? Vanwege het niet hebben van wettelijke voorschriften dan wel het -bewust?- niet handnaven van wetten die er wel zijn. Dus daar komt men op af als vliegen op stroop.

 5. Wat fout is, is fout en is niet goed te praten. Wetten maken om belastingontduiking voor wie dan ook mogelijk te maken is diefstal. Geld voor elk land die die mogelijkheid biedt. De hele wereld kijkt Nederland er op aan!

 6. Als we hoger op de lijst komen zou dit dan ten goede komen van het volk? Ik vermoed dat het ten goede komt van de gegoeden.

 7. We mogen best wel wat hoger op de lijst komen, als het maar ten goede van de bevolking komt. Een Iers systeem is ook goed en sta je niet te boek als tax haven

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties