DolfijnFM | Curaçao loopt jaarlijks 10 miljoen gulden mis door Airbnb

Curaçao loopt jaarlijks 10 miljoen gulden mis door Airbnb

Curaçao loopt jaarlijks 10 miljoen gulden mis omdat er geen belasting betaald wordt voor alternatieve verhuur via AirBNB en andere bookingsites.

Dat zegt Miles Mercera van Chata, die opkomt voor hoteleigenaren. Het marketing budget om Curaçao in het buitenland te promoten kan zo niet groeien.

En promotie is van levensbelang voor de sector. Er is een afspraak tussen AirBNB en de overheid, maar die ligt te stoffen in de lade.

Bron: DolfijnFM

4 Reacties op “DolfijnFM | Curaçao loopt jaarlijks 10 miljoen gulden mis door Airbnb

 1. Joep M heeft helemaal gelijk daarbij komt dat van die $25 tot $50 per dag die de particulier vraagt weinig over voor de belasting en krijgt hij ook niet dezelfde belastingvoordelen van de belastingdienst die de hotelwereld wel krijgt. Hij Miles wil af van de kleine verhuurder, die ook wel eens slagroom op de koffie wil, maar zich niet realiseert dat als al die kleine verhuurders stoppen hij meer dan 60% toeristen kwijt raakt dus ook KLM,TUI, AirBerlin die geen klanten meer krijgen, hoe dom kan je zijn, hersens van een runt. Vergeet niet al is het ” misschien” minder maar die vele kleine toeristen brengen misschien wel meer in de kleine entrepreneurs laatje over het hele eiland, dus belastingdienst laatje.

 2. @joep. Ander punt. Vanuit Nederland vlieg je naar spanje enz. voor 80 euro.. naar Curacao zijn ze 600 euro of meer kwijt.. en als je op curacao bent dan zit je op het strand en ga je uit en zit je niet de hele dag in je hotelkamer..

 3. Joep Meloen

  Miles Mercera moet eens ophouden met onzin te verkopen. Als hij bewijzen voor zijn stellingen heeft dan moet hij die op tafel leggen, maar het enige dat Miles Mercera momenteel op tafel legt en iedere dag laat zien is een totaal onbegrip van het product dat hij aan de man probeert te brengen en een totaal onbegrip van de toerist op zich !
  Ten eerste de Air BnB stelling. Waar baseert hij zijn cijfers op ? Op de belastingdienst ? Of zuigt hij het gewoon uit zijn duim dat ALLE eigenaren geen belasting betalen ? En zelfs wanneer ze geen belasting zouden betalen dan nog is het WEL betalen van de belasting geen oplossing van het probleem dat veel hotels hebben. Oftewel Miles Mercera probeert het falen van de hotels en van hemzelf af te wentelen op Air BnB operators en daar kan ik niet goed tegen.

  De afgelopen week hebben we vele malen pagina grote advertenties van Chata in de Amigoe mogen zien. In kleur en gedurende velen dagen. Wat heeft die actie nu wel niet gekost en wat heeft die opgeleverd ? Ik vrees dat het een fortuin was en het resultaat is gewoon weer nul komma nul. Stichtelijke mededelingen die niet worden begrepen of gelezen door zijn doelgroep, namelijk het personeel van de hotels.
  En daarmee kom ik bij de werkelijke oorzaak van de leegstand in de hotels, maar dat is iets waar Miles Mercera nooit aan toe zal komen. Hij is als een dronken persoon op een verlaten kermis terrein. Hij denkt dat het feestje nog altijd aan de gang is, maar begrijpt niet wat er aan de hand is.
  Dus laat ik deze kleuter maar eens uit zijn lijden verlossen.

  Beste Miles Mercera, de reden dat de hotels leegstaan is niet omdat de mensen kiezen voor Air BnB. De reden is dat de hotels niet aanbieden wat de toerist zoekt. De hotels alhier richten zich op een niche market, dat van de zeer rijke toerist die hier zonder morren zijn geld komt uitgeven. Veel hotels durven zonder probleem vele honderden dollars (of euros) te vragen per nacht en leveren daar gewoon rotzooi voor.
  Velen van ons hebben de kans genomen om even door het Plaza te lopen. Het was een oude troep, een bende, waar ik mijn hond nog niet zou laten slapen, maar een toerist moest hier nog steeds een fortuin voor betalen.
  Het Hilton ? Eveneens een oude zooi en wie tripadvisor doorleest komt tot de conclusie dat de gasten van het Hilton dat ook begrijpen. Die accepteren dat niet meer.
  Tja, en dan hebben we de echt grote klappers, waar de dagprijzen op kunnen lopen tot vele honderden dollars per dag. Zelfs al is de kwaliteit goed, het ligt gewoon ver, maar dan ook mijlenver buiten het budget van de gemiddelde toerist. Dat kan Jan met de Pet gewoon niet betalen.
  Dan hoor ik Miles Mercera al zeggen: ‘Wij willen die toerist ook niet hebben, Jan met de Pet, mag thuisblijven, wij willen geen armoedzaaiers’.
  Tja, dat is dan spijtig voor Miles en zijn Chata, maar het gevolg is dus dat Jan met de Pet WEL naar Curacao komt en gewoon voor 40 of 50 USD (of minder) in een Air BnB gaat zitten. Dan kan hij gewoon bij ‘rent a wreck’ een goedkope auto huren en op deze wijze kan OOK Jan met de Pet (lees: WIJ, de gewone sterveling) een vakantie op Curacao betalen.
  Het succes van Air BnB en andere appartementen verhuur toont meer dan duidelijk aan dat er een grote markt bestaat voor dit soort accomodaties. Dat de hotels dat niet willen onderkennen is niet het probleem van de toerist, noch dat van Curacao, het is alleen het probleem van de hotels zelf. Zij snappen de toerist niet, zij hebben niets begrepen van deze wereld en dat is puur hun eigen fout. Wie denkt dat er hordes toeristen rondlopen die graag 6 USD voor een Polar neerleggen in een hotel…………….die heeft ze niet helemaal op een rijtje.

  Dus best Miles Mercera. Ga nu eerst eens zelf op vakantie naar de landen waar de massa toerist zit. Beleef het eens en verplaats je in de portomonnee van grofweg 95 % van de toeristen in Europa, want daar ligt je markt. De Amerikaanse toerist zit anders in elkaar, maar dat is ook het type toerist dat 1 maal komt en daarna op zoek gaat naar een andere locatie.
  Ga eens kijken in Spanje, Frankrijk, Italië, Kroatië, Griekenland en ja, zelfs Turkije. En nee, ga dan niet in een duur hotel zitten, op kosten van Chata, maar ga gewoon op eigen kosten en probeer eens 3 weken ergens te gaan zitten. Zet de tering eens naar de nering om zo te leren wat er omgaat in de hoofden van velen. Die toeristen kunnen na afloop geen declaratie indienen, die toeristen hebben geen ongelimiteerde bankrekening en die toeristen hebben ook geen zin om 80 % van hun budget uit te geven aan een ‘run down hotel room’. Die toeristen geven niets om luxe TV’s of luxe inrichting. Zij zoeken een kamer, willen in de zon liggen, lekker aan de bar hangen, wat van het eiland zien, wellicht wat duiken en dat alles mag geen fortuin kosten, dat hebben ze namelijk niet ter beschikking.
  Je kunt natuurlijk ook even op Jan Thiel gaan kijken, dat is al vele jaren een succesverhaal en dan ga je daar eens onderzoeken waarom zij WEL een succes zijn en Piscadera bv niet.
  Maar hou aub op met aanvallen op de houders van appartementen zonder daarvoor enig schrijntje bewijs voor op tafel te leggen en zelfs met bewijs is het nog steeds geen verklaring waarom jouw hotels leegstaan.

  Maar ja, de doelgroep niet begrijpen is zo ongeveer de standaard bij Chata. Het zou zoveel van jullie problemen oplossen wanneer jullie in staat zouden zijn aan te gaan bieden wat de toeristen zoeken i.p.v. de toerist te dwingen dat te accepteren wat jullie aanbieden. Die laatste opstelling heeft namelijk nog nooit gewerkt.

  En een idee nodig voor een succesvol hotel, eentje met 100 % bezettingsgraad vrijwel het hele jaar ?
  Ga eens ‘googlen’ naar F1 hotels, Acor etc. Dat zijn basic hotels, niets geen luxe, lage prijs en die zitten doorgaans ram, maar dan ook ram vol. Ik heb ooit eens, uit nieuwsgierigheid het F1 hotel in Nice (Cagnes sur Mer) uitgeprobeerd. Ligt zo ongeveer aan zee, 30 euro voor betaald en zelfs in het voorseizoen (april) was het totaal volgeboekt, terwijl de overige hotels gewoon leegstonden.
  Maar ja, Chata en Miles Mercera willen Jan met de Pet hier niet zien, dus F1 hotels doen het fout en de rest doet het goed. De oplossing van Miles zou dan zijn om het F1 hotel te verbieden, dan moet de toerist immers wel naar de andere hotels, niet waar Miles ?
  Dat die toeristen dan gewoon 30 km verderop gaan zitten gaat er bij jou niet in !

  Oh ja, en voor je mocht denken dat ik Air BnB verhuurder ben………………helaas, ik woon gewoon zelf in een huurhuis, verhuur geen kamers, maar ik word wel ziek van al die idioten die hun eigen falen af proberen te wentelen op anderen. Accepteer eens de verantwoordelijkheid en erken dat het product ‘Hotel op Curacao’ niet aansluit bij de wensen van de toeristen i.p.v. de business van anderen kapot proberen te maken.

 4. Jammer dat deze halve nicht gewoon niet zijn Eigen product gaat verbeteren.
  En dat van iemand die al sinds 2011 de marketing voor chata doet.. Blijkbaar daar geen goed werk deed want hij zit alleen maar te klagen over concurrentie met airbnb!

  Weet je Miles wat evolutie is? Waarom sommige volkeren zijn uitgestorven? Waarom succesvolle bedrijven failliet gaan.. omdat ze niet met de tijd meegaan! Niet veranderen! en jij betn daar een goed voorbeeld van!

  Ga maar goed nadenken hoe jij je Eigen product kan verbeteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *