DolfijnFM | Curaçao loopt in pas met wereldwijde statistiek

epidemioloog Izzy Gerstenbluth | Persbureau Curacao

Curaçao heeft tot nu toe elf positief geteste coronapatiënten, waarvan er inmiddels drie zijn genezen. Twee zijn opgenomen in het Curaçao Medical Center, één persoon is overleden en vijf patiënten zitten in isolatie.

Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth komen deze cijfers overeen met de wereldwijde statistieken. Daarin heeft tachtig procent van de positieve cases lichte klachten, vijftien procent wordt echt ziek en vijf procent komt op de intensive care terecht.

Bron: DolfijnFM

3 Reacties op “DolfijnFM | Curaçao loopt in pas met wereldwijde statistiek

 1. Ik kijk liever naar Izzy G dan naar de bazelende door de PS aangestelde clown “Fer” genaamd.
  Wat een aanfluiting dit figuur zeg. Hij denkt dat hij in het circus werkt, anders draag je toch niet zo’n absurd overhemd. En zo’n joker leeft nog riant van het opgehoeste belastinggeld van hardwerkende mensen. Ja, ik weet het er zijn nog meer van die jokers. Maar dat maakt het nu juist zo triest, toch-:)

 2. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Jij mag het overdreven vinden, er zijn hele volksstammen op facebook die van mening zijn dat ze niet genoeg informatie krijgen. Die willen het liefst nog de namen, adressen, telefoonnummers van alle positief geteste gevallen plus daarbij alle informatie over de personen met wie deze positief geteste gevallen in aanraking zijn geweest.

  Zo zul je altijd 2 kampen houden. Enige dat ik belangrijk vind is of corona nog op het eiland is of niet. Meer hoef ik er niet van te weten.

 3. Het lijkt alsof deze epidemioloog zoiets heeft van hoe meer hij overdrijft hoe belangrijker zijn rol wordt. Het blijkt nu ook dat hij tijdens persconferenties alleen de vrouwelijke verslaggeefsters bij naam noemt.

  De man is intussen niet weg te slaan van de buis de vraag is of dat allemaal essentieel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *