DolfijnFM | Curaçao kijkt niet alleen naar Nederland

De bezem moet door het ambtenarenapparaat en overheids NV’s.

De regering Rhuggenaath kijkt niet alleen naar Nederland. Het overweegt ook zelf stappen te zetten om de problemen van de lockdown op te kunnen vangen.

Zo denkt de regering aan de invoering van een solidariteitsheffing op alle inkomens en een aanpassing van de fondsen in de groeistrategie.

De bezem moet door het ambtenarenapparaat en overheids NV’s. De komst van een onafhankelijk Nationaal Planbureau moet Curaçao in staat te stellen om verantwoordelijke beleidsbeslissingen te kunnen nemen.

Alle maatregelen samen moeten 184 miljoen extra in het laatje brengen.

Bron: DolfijnFM

Naschrift KKC:

Paul de Geus (UTS en CETX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)
Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)

UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra

SVB overheids-nv directeur Philip Martis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld eveneens vorstelijk beloond met nafls 1.125.666 gulden per jaar. Dat is iets minder dan 100.000 gulden bruto per maand: publiekmaking “ongehoord” | Foto Extra

BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”

Curoil overheidsdirecteur Yamil Lasten werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 827.704 per jaar. Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes

 

salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje

salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes

salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd

40 Reacties op “DolfijnFM | Curaçao kijkt niet alleen naar Nederland

 1. @Ambulant. Je hebt een religie opgepakt.
  Nu mag je dom lullen.

 2. En voor Stawitz.
  De belangrijkste factor voor een lang leven is dat je dingen van je af kan zetten. Dat zie je bij al die hele ouderen. Die zijn positief en nuchter.
  Positief zijn. En ja in de zon lopen is goed voor je humeur.
  Don.t worry be happy is onze instelling hier toch ? of niet ?

  Do not fear. Try to understand.

  Fear is one of the most debilitating emotions known to the human race. It is unbelievably powerful. It penetrates the heart, poisons the spirit, and paralyzes the soul. It can affect you not only emotionally, mentally, and spiritually; but it can even affect you physically.

  https://www.seedbed.com/fear-not-one-of-jesus-most-challenging-commands/

  Most of us remember Franklin D. Roosevelt’s word to the American people as we became enmeshed in World War II: “The only thing we have to fear is fear itself.” I think Marie Curie expressed it better, and challengingly, “Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less.” Both are right. Fear causes nameless, unreasoning, unjustified, terror. Currie’s added word, we need to “understand more so that we may fear less,” has special meaning today.

  Jesus spends much of the twelfth chapter of Luke reassuring and encouraging his followers in the face of possible catastrophic circumstance. “I tell you, my friends, do not fear those who kill the body, and after that can do nothing more” (v. 4). “Therefore, I tell you, do not worry about your life” (v. 22). And then in verse 32 comes one of my favorites words of Scripture, from Jesus himself, “Do not be afraid, little flock, for it is your Father’s good pleasure to give you the kingdom” (v. 32).

 3. Positief nieuws / voor de doom denkers.

  NL… Opnames gezakt, al meer dan een week.
  Sterfte gezakt, al meer dan een week.
  IC bezetting gezakt nu ook gezakt. Neemt af dus.
  Pandepaniekangst.

 4. redactie curacao

  Beste reageerders,

  Bekende en bewezen en onweersproken overheidssalariseen mogen worden gebruikt voor maatschappelijk debat. Maar onbewezen en semi-grappige bedachte die potentieel opruiend zijn en door sommigen voor waar kunnen worden aangenomen, maken het debat kapot en is daarom in strijd met de regels. Svp ontopic en alleen op bewezen veel te hoge salarisslips reageren. Masha dank!

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 5. Foto: van wat Franklin Sluis om zijn vingers en om zijn pols heeft kan heel Seru Papaya een jaar ruim leven.

 6. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

  Zie KKC redactie opmerking boven.

 7. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

  Zie KKC redactie opmerking boven.

 8. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 9. Knoek-koe

  Ze zouden eigenlijk allemaal van hun 6 tot 7 cijferig salaris naar ——-> Naf 1, = moeten.

  Naf 999.999, 99 is het bedrag dat ze verdienen voor hun corruptie en vriendjes politiek.

  Naf 1,= is het bedrag wat ze waard zijn in prestaties.

 10. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

  Zie KKC redactie opmerking boven.

 11. Wij zien dus duidelijk hoe deze elementen van de Curacaose politieke stelsel op de bewoners van ons eiland hebben geaasd en onnoemelijk veel ellende hebben veroorzaakt. Geen enkele regering ná 30 Mei 1969 en geen enkele politieke organisatie was/is in staat hen (jiunan di Corsow) te weiden en te beschermen. Alleen ellende en verdriet hebben deze regeringen teweeg gebracht. Al hun pogingen hebben schandalig gefaald. De wrange vruchten voor ons prachtig eiland zijn ruimschoots aanwezig, en ze beginnen ook al te overheersen. Curacao geniet meer met voldoening en vreugde zoals vroeger. Er rust een mantel van rouw over het volk, ze zijn niet meer vreugdevol en opgewekt. Logisch, mijn volk wordt onderdrukt door deze ultra gemene bloedzuigers, deze onmenselijke waardeloze profiteurs. Het zijn hardvochtige dictaturen tot nog meer ellende bijgedragen………………….Maar zij vergeten één ding, ja, met slechts één ding houden zij geen rekening mee; dat zij binnenkort rekenschap moeten geven aan HÉM die alles, maar ook alles ziet, en HÍJ zal deze rovers beoordelen……….

 12. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 13. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 14. Hoe een fraudeloze autoverkoper directeur van telecomunicatie kan aanblijven met nog een riante salaris

 15. De komst van een onafhankelijk Nationaal Planbureau moet Curaçao in staat te stellen om verantwoordelijke beleidsbeslissingen te kunnen nemen.
  En dat klinkt weer alsof er niets gebeurd is, er kunnen weer belangrijke, en waarschijnlijk duur betaalde functies gecreëerd worden die weer vervuld kunnen worden door vrienden die de vrienden weer gaan beschermen en de politiek heeft weer zijn rol vervuld. Een klassiek voorbeeld van goed leiderschap op zijn curaçaos. En als het niet lukt, wat natuurlijk zo gaat zijn, heeft het weer geld opgeleverd voor de vrienden en niemand is verantwoordelijk.

 16. Zou het? Zouden ze niet doorhebben dat, op het moment, er nauwelijks economische activiteiten zijn? En dat ze dus geen belastingen kunnen innen? En dat, zelfs als de lockdown opgelopen is de economische activiteit een langere periode maar maximaal 30% zal zijn van wat het was?
  En het verder verhogen van belasting de economie nog verder zal drukken? Zal het echt zijn dat ze op de mavo niet opgelet hebben?
  En dat moet een herstel strategie gaan maken? Het is wel mogelijk dat ik daar geen vertrouwen in heb.
  Ik hoop dat Nederland dat ook niet heeft en genade toont en ons alsnog de status van gemeente geeft

 17. observator

  De regering overweegt maatregelen welke inherent zijn aan geleide economie. Men zoekt naar meeropbrengsten via allerhande heffingen en belastingen. Een regering met inzicht zou streven naar het beperken van de uitgaven in deze barre crisistijd en verdere liberalisatie van de economie. Het is bij de heren en dames bestuurders waarschijnlijk echter nog niet doorgedrongen dat de economische situatie van Curacao thans structureel gewijzigd is voor waarschijnlijk langere tijd dan verwacht.

 18. @Ambulant: ja dat is makkelijk.
  In het stuk over mevr. Ras in het AD stond: “…Ze houdt erg van buiten zijn, ze heeft tot haar 100ste …’’

  Wat wil je dan met al die UV

 19. Just Saying

  Allemaal plannen uit de oude doos. We kennen ze allemaal. Ook nog een jaar geleden in het kader van het groeiakkoord. En wat is er concreet aan invulling aan gegeven: niets. En zo zal het nu ook weer gaan. Het geld moet nu worden overgemaakt en de maatregelen worden later wel doorgevoerd -> not!

 20. Positief nieuws
  In NL wel even de oudste met corona besmette persoon ter wereld genezen verklaard. En mag weer naar huis.
  Een 107 jaar oude vrouw..
  Vorige records in nl 101 en 103 en nu 107
  Kijk…..

 21. Ik d8 toch ook even aan het volgende:
  Regeringen wereldwijd hadden toegang tot de 800 bilj in ‘verloren ‘ belasting inkomsten die nu nog in offshore belastingparadijzen zitten.
  De economieën zouden best hiermee geholpen kunnen worden…

 22. Knoek-koe

  ….”Die salarissen moeten zeker 75% gekort worden Knoekoe, maar niet zoveel als jij aangeeft”…@Wim

  Ook goed, ik geef eigenlijk het bedrag aan dat deze directeuren (max) waard zijn als je het in tegenprestatie, efficientie en probleemoplossend vermogen uitdrukt…….

 23. Is niet betaald omdat Curaçao de begroting niet op orde had, en mede daardoor is het niet mogelijk om geld te lenen op de internationale krediet markt

 24. In februari kon Curaçao al ihkv het groei akkoord 30 miljoen lenen.
  Is dat al betaald
  Zo ja waar is het gebleven??

 25. En… Het gaat niet gebeuren. Nederland heeft geen zin om zich te branden aan deze rots en onze regering, zo als een hoop, je bent wat er op je visitekaartje staat, blijft aan. De mensen gaan dankbaar zijn voor de goede aanpak en de hand-outs (betaald door Nederland) gegeven door de regering. En hoe verder? Dat is voor morgen we redden het zo ook al jaren en er kunnen best nog wel jaren bij.

 26. Als t nu niet gebeurd dan gaat t nooit gebeuren….

 27. Eerst de bezem door de overheid en dan misschien aan heffing denken…

  Lijkt me betere volgorde voor eventueel draagvlak van maatregelen.

 28. Eerst de plannen die men overweegt…… waarover men denkt…… in daden omzetten, financiële positieve impact op het overheidsinkomen door een onafhankelijke, dus buitenlandse……, accountant laten vaststellen en vastleggen voor welke zaken deze financiën zullen worden aangewend.
  Een onafhankelijke, IMF-Wereldbank o.i.d., ( beslist geen lokale accountant !) instantie instellen die de financiële huishouding tijdens deze crisisperiode over neemt zodat het geld besteedt wordt waarvoor het bedoeld is :het welzijn en de welvaart van de bevolking.
  En dan dat surplus overheidsinkomen in mindering brengen op het bedrag dat verlangd wordt van de Nederlandse belastingbetaler die dat misschien bereid is te betalen aan het eiland.
  Zo niet : forget it ! We kennen onze pappenheimers….
  ( en die personen juridisch aanpakken van wie voor iedereen evident is dat zij een hele scheve financiële schaats hebben gereden. Ook al is het je broer, zus, buurman, buurvrouw, oom, beste vriend/in, Statenlid, kabinetslid, bankdirecteur et cetera).

 29. Die salarissen moeten zeker 75% gekort worden Koekoek, maar niet zoveel als jij aangeeft.

  120 K verdien zelfs ik bij de overheid, en ik ben geen directeur.

 30. Knoek-koe

  Solidariteitskorting

  Oud sal. ——-> nieuw sal.

  P. Martis (SVB) Naf 1.125.666 —> 120.000
  Y. Lasten (Curoil) Naf 827.704 —> 120.000
  F. Sluis (BTP) Naf 747,306 —> 120.000
  L. Lasten (CBCS) Naf 999.000 —> 120.000
  J. Jardim (CBCS) Naf 999.000 —> 120.000

  Daarmee kan een mooi solidariteitsfondsje geinitieerd worden

 31. Curacao revisited

  “Overweegt ook stappen”
  Er gaat dus helemaal niets gebeuren

 32. Solidariteitsheffing op wat?
  Op loon? Welk loon
  Op invoeren? Welke invoer?
  Op inkomen? Welke inkomsten?
  Ah ik weet het al op electra, water, gas en benzine.
  Elektra water en gas gebruiken we nog net zo veel of meer. Benzine hoewel we niet veel meer rijden kan ook nog wel een gulden bij.
  Zo’n opmerking kan alleen komen van een flap…. Die de weg kwijt is. Ons goed leiderschap gaat over in lijerschap. Ga eerst eens plannen maken. Bedenk een strategie en denk eens na (en niet alleen over de impact van maatregelen). Nadenken alleen zal een 100% verbetering zijn.

 33. Goed plan hoe komen ze erop. De paar inwoners die nog wel werken verder uitknijpen. Ook bedelen om geld bij de NL belastingbetaler en ondertussen NL uitkotsen. Structurele oplossingen die kosten verlagend werken zijn bijvoorbaat uitgesloten.

 34. En hij, die deze salarisstroken zo lachend heeft getoond, is zelf ‘n grote schurk. Heeft zich jarenlang schuil gehouden in st domingo. Heeft samen onder een hoedje gespeeld met navarro chinese camera’s , wat hem heel wat heeft opgeleverd.

 35. ie Solidariteit moet niet bij de burger zonder werk vandaan komen maar uit de salarissen van overheid bestuurders, politici en laat die ambtenaren ook maar meedoen.
  Ook uit hun miljarden pensioenfondsen.
  Kijken hoe snel we dan opengaan.

  Scholen moeten open en we moeten aan het werk voorover dat nog kan.

  100% controles bij de airport.
  Even simpel een optie.
  Laat toeristen komen met een test certificaatje.
  Schuif die toeristen in bussen een gesloten resort in. Met een polsbandje.
  elke dag 2 keer voor de scanner voor de temperatuur en klaar.
  En na 2 weken weer de bus in en afgezonderd direct het vliegtuig in weer terug. Mogen niet van het resort af.
  2 weken tegelijk per groep. Allemaal er in en allemaal weer terug.
  Controle kan digitaal. Kunnen ze feesten zoveel ze willen.
  De mensen die daar werken krijgen Corona toeslag en kunnen er niet af Kunnen in quarantaine als ze er af willen. Of speed testen.
  t resort zorgt voor Quarantaine en test ruimte.
  We maken er een reuze cruise boot of quarantaine hospitaal van.
  En ja die kunnen ook afmeren en bunkeren hier.

 36. Wat een bestuur daar, allemaal plannen waar ze naar kijken, steeds maar wikken en wegen. De sense of urgency is zelfs onder dit doom scenario niet doorgedrongen.
  Helemaal verloren dat eiland.

 37. Joep Meloen

  Een solidariteitsheffing ?
  Weer een keer iedereen behalve henzelf ?
  Heeft die man ergens een doos met lumineuze en wereldvreemde ideëen staan ?
  Ga nu eens een keer logisch nadenken en kom daarna pas met een plan, niet omgekeerd.

 38. Beste MP. Geen woorden maar daden. Geen plannen maar actie.

 39. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 40. “Solidariteitsheffing”?
  De burger is al tot op het bot uitgeknepen, dankzij jarenlang wanbeleid that is. Steeds meer mensen vertrekken dus minder in de belastingpot!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *