30 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

DolfijnFM | Curaçao gaat morgen plat

De staking is gericht tegen de regering Rhuggenaath

Curaçao gaat morgen plat. Elf vakbonden, verenigd in ‘Solidaridat Sindikal’, voeren actie tegen het massaontslag bij UTS en de premieverhoging van de autoverzekeraars. Ook moet het minimumloon omhoog.

De staking is gericht tegen de regering Rhuggenaath. Die zegt weinig te kunnen doen tegen telecomprovider UTS, maar wil wel praten over een fasering van de premieverhoging.

Verhoging van het minimumloon is in behandeling, zegt Rhuggenaath.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Brian,
  De verhoging van de verzekerings premie maakt niet uit. Grote aantallen auto’s zijn toch al niet verzekerd. Dus fluiten naar mijn centen kan ik al. Het is elke dag hier rijden met ogen voor, achter en opzij.

 2. De Vakbonden en COVA stellen al jaren niets meer voor.
  Er zijn ook wetten die oproerkraaiers verantwoordelijk stellen-ook materieel en financieel-als er geleden word–rechtzaken aanspannen en ze persoonlijk aansprakelijk stellen-en ook persoonlijk plukken.
  sinds 30 mei is dit land nooit meer als tevoren overeind gekomen dank zei idioten als Godet-Cova- Nita-Braun–eerder de schoften dan de helden van het eiland.

 3. Jullie weten donders goed dat het een maximale verhoging is en dat verzekerings maatschappijen zelf mogen bepalen of ze 13,5 dan wel 5 % gaan verhogen.

  Wat denk je zelf dat ze gaan doen?

  Wat gaan we krijgen. nog meer aanrijdingen met mensen zonder verzekering en dan kan jij fluiten naar je geld!

 4. Vakbonden stop eindelijk eens met aan jezelf denken. De eisen die je stelt zijn je rijnste onzin. Vooral die verhoging van de verzekeringspremie. Jullie weten donders goed dat het een maximale verhoging is en dat verzekerings maatschappijen zelf mogen bepalen of ze 13,5 dan wel 5 % gaan verhogen.
  Flauwekul dat dit niet kan ivm armoede op het eiland. Wel als je rond rijd op het eiland zie je dat bijna iedereen een auto heeft. De 1 nog groter dan de ander. De vrouwen bijna elke week naar de kapper. Voor elk feest een nieuwe outfit. Op dit eiland is het “Van buiten pronk en van binnen stront”
  Qua vooruitgang is het hier 1 stap vooruit en 2 stappen achteruit. Zo komen we nooit verder in de moderne tijd. Hier gaan we liever terug naar de oertijd.

 5. Ga lekker zo door meneer Cova met je zelf voor gek te zetten.
  Hieruit blijkt weer dat je nog te dom om voor de duivel Gerrit S te dansen.

 6. Op 5 december wordt op heel veel scholen het feest van Sinterklaas gevierd.
  Vooral blokkeren die wegen, kruispunten, bruggen en rotondes.
  Geachte stakers, gaat u morgen aan de kinderen uitleggen dat ik en mijn pieten op 5 december zijn verhinderd en dat het ons niet lukt op tijd op school te zijn?

 7. De betaalde vazal en hoofd TROLL Cova van Gerrit de Raaf wil weer ff de boel plat gooien, kijk maar uit dat je zelf niet eens plat gegooid wordt ben je een beetje zat aan het worden Caviaar

 8. Laten we vooral niet stoppen met de tent te destabiliseren, en laten we vooral naar buitenuit laten blijken dat we investeringen niet waard zijn. We staan al als niet al te stabiel bekend om over de arbeidsmentaliteit nog maar te zwijgen. Per 10-10-10 stond iedereen te juichen want we gingen “Landje Spelen” maar men heeft er op individueel niveau niets voor over. Dit is de zoveelste keer dat men er blijk geeft van zich er niets van aan te trekken dat op langere termijn de tent wel eens zou kunnen inzakken want we blijven aan de al aangevreten palen zagen. Helaas ziet men niet dat het de eigen palen zijn.

 9. Cova maakt soms rare sprongen, ooit was hij PAR en nu sympathiseert hij met de MFK. Ik weet zeker dat Cova het stakingsmiddel misbruikt voor partijpolitieke redenen. Helaas heeft ook Cova zijn ziel aan de duivel die MFK heet verkocht.

 10. Opkomen voor je ‘rechten’ is op zich prima, maar de boel plat gooien en daarmee particulieren en bedrijven duperen die daar niets mee hebben te maken, is faliekant fout. Ga demonstreren op het Julianaplein, maar ga niet wegen afsluiten zoals vanmorgen de Westpuntweg. Hiermee worden talloze bedrijven op Bandabou, maar ook op de rest van het eiland, ernstig gedupeerd. Ook zij moeten rekeningen en salarissen betalen, dus moeten ze omzet kunnen draaien. Ik hoop dat de overheid/politie direct een einde maakt aan dergelijk wegafsluitingen.

 11. En Vakbond! wat willen jullie daarmee bereiken?
  Dat meer mensen van jullie distancieren en nooit lid willen worden van jullie clup?
  Als jullie het algemeen voor ogen hebben en of betere positie voor werknemers,dan is er altijd een positieve alternatief die de gewone burger niet treft. Wees creatief en laat de niets vermoedende burger met rust.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -