28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 09:51

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaDolfijnFM | Curaçao Clean Up gelanceerd met petitie tegen vervuiling “Gevaar voor...

DolfijnFM | Curaçao Clean Up gelanceerd met petitie tegen vervuiling “Gevaar voor ons eiland is nu groter dan ooit”

Curaçao Clean Up inschrijving gestart | Persbureau Curacao

Willemstad – In een brief gericht aan regering, Staten en overige stakeholders roept Stichting Curaçao Clean Up op tot vergaande maatregelen tegen vervuiling.

Reden van de petitie is volgens de stichting de enorme hoeveelheid vervuiling op straat, zowel zwerfvuil als gedumpt afval. Het afval is een bedreiging voor de natuur en de volksgezondheid, in tijden van corona een actueler onderwerp dan ooit. Daarnaast dreigt het vervuilingsprobleem zo groot te worden, dat opruimen haast onbegonnen werk wordt.

Op de website www.change.org is de brief voor de Curaçaose bevolking als petitie te ondertekenen. De stichting streeft naar minstens 8000 handtekeningen, oftewel vijf procent van de Curaçaose bevolking.

De petitie komt een maand voor de achtste editie van World Clean Up Day Curaçao op zaterdag 19 september, in haar eerste edities bekend als Curaçao Clean Up.

Tijdens de eerste zeven edities ruimden 17.800 vrijwilligers ruim 2,5 miljoen kilo vuil op. Desondanks ziet de stichting dat de aandacht voor een schoon milieu het afgelopen jaar mede door de coronacrisis enorm verslapt is.

“We hebben met onze schoonmaakacties vanuit de bevolking de afgelopen jaren ons best gedaan om voor meer bewustwording te zorgen en het eiland schoner te maken. Meer kunnen wij niet doen. Regering en Staten hebben de morele plicht om voor de juiste kaders te zorgen om het terugdringen van vervuiling mogelijk te maken en deze steeds groter wordende ramp tegen te gaan”, aldus Maarten Schakel, voorzitter van de Stichting Curaçao Clean Up.

In de petitie wordt aangedrongen op diverse speerpunten, zoals het drastisch verlagen van stortkosten bij Selikor, strengere handhaving, een verbod op single-use plastic per 1 januari 2021 en een langdurige voorlichtings- en educatiecampagne. Bij een substantieel aantal handtekeningen is de stichting voornemens om de petitie aan zowel de regering als de Staten te overhandigen.

De petitie ondertekenen kan op http://chng.it/tHWWvgtNCj

De organisatie roept alle vrijwilligers tijdens World Clean Up Day Curaçao op om social distance te bewaren en extra op hygiëne te letten. Omdat de actie in de buitenlucht plaatsvindt en de deelnemers verspreid zijn over een groot gebied, heeft dokter Izzy Gerstenbluth op basis van bovenstaande richtlijnen groen licht gegeven aan de actie, met een evaluatiemoment een week voor World Clean Up Day Curaçao.

Aanmelden als groep of individuele vrijwilliger voor World Clean Up Day Curaçao 2020 kan vanaf maandag 24 augustus op www.worldcleanupdaycuracao.org.

Bron: DolfijnFM

1 reactie

 1. 10% van de bevolking moet dus de rotzooi opruimen van 90% die dit dumpt.
  Als je eens rondkijkt in diverse buurten dan zul je zien dat in diverse tuinen -en daarvoor, al jarenlang bergen vuil, bouwafval, banden, witgoed, sloopauto’s etc. liggen.
  Ratten, muizen, sangura en ander ongedierte huist daarin.
  De MEO zou eens moeten gaan controleren. Waarschuwing geven om op te ruimen, zo niet, flinke boetes uitschrijven en ook deze innen!
  Grof vuil wordt iedere maand gratis opgehaald maar men is te laks om Selikor te bellen.
  Als er eind van het jaar Dengue uitbreekt dan zijn de rapen helemaal gaar!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties