29 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 16:55

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | CORC toont niet aan over voldoende geld te beschikken, 540 man op straat

- Advertentie -
Er is geen bewijs dat de lokale maatschappij voldoende geld heeft om de raffinaderij te exploiteren, zegt RdK, de eigenaar van de ISLA-raffinaderij.
CORC bv. voldoet nog steeds niet aan de voorwaarden voor overname van de raffinaderij, ondanks een akkoord dat in mei werd getekend. Er is geen bewijs dat de lokale maatschappij voldoende geld heeft om de raffinaderij te exploiteren, zegt RdK, de eigenaar van de ISLA-raffinaderij. Die heeft nu geen geld meer om de salarissen door te betalen. Als gevolg daarvan worden per 30 september 540 mensen op straat gezet. Werknemers krijgen een afvloeiingsregeling als ze akkoord gaan met het ontslag. Die bedraagt twee maanden salaris bovenop de wettelijke ontslagvergoeding.

- Advertentie -

Artikel delen

7 reacties

 1. afbreken die roestbak en het asfaltmeer leegpompen en schoon maken, dan een nieuwe haven en stad bouwen, jaren werk, geld boy’s genoeg om er hun drug geld in te steken.

 2. Nu weten we ook waarom er elke keer zo geheimzinnig over wordt gedaan want het zijn geen serieuze kandidaten. Met insel, Plaza hotel en elke keer de isla. Kost ons miljoenen terwijl er met partijen worden gesproken die geen geld hebben. Ook met dit fata morgana bedrijf Corc. Bedrijf zonder geld en track record.
  Onze Kennedy is de grootste fantast van het eiland!

 3. Heb er niet veel fiducie in!
  Voorspelt niet veel goeds.
  Cork…lokaal gestuurd…forget it!
  Inmiddels is men er wel achter dat we hier niet tot veel constructiefs in staat zijn als het de raffinaderij aangasat. Wat een aanfluiting die roestbak! Dat terwijl pdvsa verplicht was degrlijk onderhoud te plegen, en de venezolaanse mores kennende, niet gebeurd is.
  En onze bobo RdK /isla management? Die keken er jaren naar en deden nada niets!!!
  Miljoenen aan onderhoudsachterstand, zwaar vervuilde lozingen in annabaai.

  ..”Esos lolos mandatorios de Curazao son muy bobo”… moet het venezolaanse management hebben gedacht…en ongelijk hebben ze niet, miljoenen niet geinde bedragen, (zie ook inselair.)

  Nog nooi zo een verwaarloosde schroothoop gezien. Onderhouden en toezichthouden kunnen we duidelijk niet. Zie alle wegen etc en giro, ennia, psb en isla/rdk.

 4. Het is wel interessant om te weten hoeveel en door wie verdiend is aan alle onderhandelingen met CORC. Het is hetzelfde met die Guandon Zehnrong, al die onderhandelingen die toendertijd miljoenen in de zaken van Maria Liberia Peters, Wiels en Pueblo Soberano is verdwenen en dit terwijl die Chinezen geen cent hadden om hun kont te krabben.

 5. Leugens en laster. Onze Billenaath heeft destijds met alle zorg de juiste kandidaat uitgekozen en er zijn serieuse gesprekken gevoerd. Geef het even tijd, CORC is een goede kandidaat. Echt waar hoor.

 6. Zal het nu eindelijk tot de hersentjes van de verantwoordelijken doordringen dat voor de roestbak geen serieuze exploitant op deze wereld rondloopt. Voldoende charlatans hebben er aan mogen snuffelen en nu dus stoppen met deze onzin. Het is haast misdadig om gedurende ca 2 jaar 540 gezinnen valse hoopte geven dat het wel goed komt terwijl ieder weldenkend mens weet dat de raffinaderij verleden tijd is.
  Pisas, wees duidelijk naar de gezinnen, start omscholingscursussen en maak niet dezelfde fout als je laffe voorganger van pappen en nathouden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -