28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 06:02

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | CORC toont niet aan over voldoende geld te beschikken, 540 man op straat

Er is geen bewijs dat de lokale maatschappij voldoende geld heeft om de raffinaderij te exploiteren, zegt RdK, de eigenaar van de ISLA-raffinaderij.

CORC bv. voldoet nog steeds niet aan de voorwaarden voor overname van de raffinaderij, ondanks een akkoord dat in mei werd getekend. Er is geen bewijs dat de lokale maatschappij voldoende geld heeft om de raffinaderij te exploiteren, zegt RdK, de eigenaar van de ISLA-raffinaderij. Die heeft nu geen geld meer om de salarissen door te betalen. Als gevolg daarvan worden per 30 september 540 mensen op straat gezet. Werknemers krijgen een afvloeiingsregeling als ze akkoord gaan met het ontslag. Die bedraagt twee maanden salaris bovenop de wettelijke ontslagvergoeding.

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. afbreken die roestbak en het asfaltmeer leegpompen en schoon maken, dan een nieuwe haven en stad bouwen, jaren werk, geld boy’s genoeg om er hun drug geld in te steken.

 2. Nu weten we ook waarom er elke keer zo geheimzinnig over wordt gedaan want het zijn geen serieuze kandidaten. Met insel, Plaza hotel en elke keer de isla. Kost ons miljoenen terwijl er met partijen worden gesproken die geen geld hebben. Ook met dit fata morgana bedrijf Corc. Bedrijf zonder geld en track record.
  Onze Kennedy is de grootste fantast van het eiland!

 3. Heb er niet veel fiducie in!
  Voorspelt niet veel goeds.
  Cork…lokaal gestuurd…forget it!
  Inmiddels is men er wel achter dat we hier niet tot veel constructiefs in staat zijn als het de raffinaderij aangasat. Wat een aanfluiting die roestbak! Dat terwijl pdvsa verplicht was degrlijk onderhoud te plegen, en de venezolaanse mores kennende, niet gebeurd is.
  En onze bobo RdK /isla management? Die keken er jaren naar en deden nada niets!!!
  Miljoenen aan onderhoudsachterstand, zwaar vervuilde lozingen in annabaai.

  ..”Esos lolos mandatorios de Curazao son muy bobo”… moet het venezolaanse management hebben gedacht…en ongelijk hebben ze niet, miljoenen niet geinde bedragen, (zie ook inselair.)

  Nog nooi zo een verwaarloosde schroothoop gezien. Onderhouden en toezichthouden kunnen we duidelijk niet. Zie alle wegen etc en giro, ennia, psb en isla/rdk.

 4. Het is wel interessant om te weten hoeveel en door wie verdiend is aan alle onderhandelingen met CORC. Het is hetzelfde met die Guandon Zehnrong, al die onderhandelingen die toendertijd miljoenen in de zaken van Maria Liberia Peters, Wiels en Pueblo Soberano is verdwenen en dit terwijl die Chinezen geen cent hadden om hun kont te krabben.

 5. Leugens en laster. Onze Billenaath heeft destijds met alle zorg de juiste kandidaat uitgekozen en er zijn serieuse gesprekken gevoerd. Geef het even tijd, CORC is een goede kandidaat. Echt waar hoor.

 6. Zal het nu eindelijk tot de hersentjes van de verantwoordelijken doordringen dat voor de roestbak geen serieuze exploitant op deze wereld rondloopt. Voldoende charlatans hebben er aan mogen snuffelen en nu dus stoppen met deze onzin. Het is haast misdadig om gedurende ca 2 jaar 540 gezinnen valse hoopte geven dat het wel goed komt terwijl ieder weldenkend mens weet dat de raffinaderij verleden tijd is.
  Pisas, wees duidelijk naar de gezinnen, start omscholingscursussen en maak niet dezelfde fout als je laffe voorganger van pappen en nathouden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -