DolfijnFM | Campo is failliet

6.128 views
Campo werd 71 jaar geleden op 30 mei 1949 opgericht door onder meer de Katholieke kerk | Persbureau Curacao
Campo Alegre is failliet. Twee andere bedrijven stapten dinsdag naar de rechter om het bankroet aan te vragen. Die ging daarmee akkoord.

Het gaat onder meer om een schoonmaakbedrijf dat al vanaf december niet betaald is. Er ligt ook nog een belastingschuld van bijna 7 miljoen gulden. Campo werd 71 jaar geleden op 30 mei 1949 opgericht door onder meer de Katholieke kerk.

Sinds maart is Campo dicht vanwege de coronacrisis. Naast de 150 sekswerkers die op tijdelijke basis werkvinden, staan ook nog eens 84 mensen ondersteunend personeel op straat.

Bron: DolfijnFM

1 reactie

 1. Wat zijn sommige reacties ireëel.
  Het heeft niks te maken met dat de ju di korsou slecht is of goed.
  Het beleid van de regering is verantwoordelijk voor de puinhoop van de belastingen.
  Niet de volgens bovenstaande slapende belasting inspecteurs.
  Overigens vind ik dat tamelijk racistisch bedoeld van de desbetreffende.
  Dat zijn vaak de meningen van Nederlanders die het eiland graag willen hervormen met arrogantie.

  Voor de duidelijkheid ik ben zelf een 100% kaaskop !
  Maar ik heb iets meer begrip voor de lokale bevolking , dan de gemiddelde Nederlander die zich beter voelt dan de ju di korsou.
  Je kan iemand iets niet verwijten als er geen supervisie is, en goede training !

  Campo niet meer open betekend meer illegale prostitutiepanden.
  Ik denk dat dat niet is wat je moet willen.
  Dus er zal over nagedacht moeten worden over een herstart.

 2. ……”het is nog erger dan je denkt.
  Hoorde Kenneth Gijsbertha ook bekennen dat er miljoenen aan erfpacht belasting op straat zwerft.
  Selikor vuilophaal belasting wordt bijna door niemand betaald.
  Belastingkantoor vertikt het of is bang om op te treden”…..

  @Roy Rogers. Het begint met op tijd komen. Daar gaan 99% van de Ministers al de mist in, en is een hele goede graadmeter om te duiden hoe georganiseerd te zijn…..

  Zéér ongeorganiseerd, zie alke fiasco’s, black outs, data verliezen, achterstanden, deadline overschrijdingen, budgetoverschrijdingen.

  Wat een amateurs, stuk voor stuk.
  Arrogante worden ze ook nog, als een burger ze op hun substandaard prestaties (?) Aanspreekt.., willen ze je het liefst de mond snoeren, vervolgen….en opsluiten….

 3. Ik vind dit gewoon toppunt van triest
  De armen moeten wel betalen met dwang en bedrijven stapelen schuld van 7 miljoen.
  De ministers moeten uit eer voor zich zelf aftreden,ze zijn allemaal corrupt. Daarom kan de eiland niet voorruit gaan. Is goed campo failliet geef een ju korsou die plek om iets te bouwen zodat ju di terra werk kan krijgen.

 4. Ongetwijfeld een vriendje van Alfonso Trona van de Ontvanger, dat die 7 miljoen buiten incasso gesteld is.

 5. @Pelican, het is nog erger dan je denkt.
  Hoorde Kenneth Gijsbertha ook bekennen dat er miljoenen aan erfpacht belasting op straat zwerft.
  Selikor vuilophaal belasting wordt bijna door niemand betaald.
  Belastingkantoor vertikt het of is bang om op te treden.
  Met de corona virus is gebleken dat een hoop (eenmans) bedrijven nooit geen ene premies cq belasting centjes ooit hebben afgedragen. Hierbij behoren een hoop barbero’s, tumbazangers, d.j’s etc.
  Ja, nog een bewijs dat nos mes por een thinkful iets is, dat alleen mensens zoals Curacao Independiente heilig in blijft geloven.

 6. btw, hoe is het in godsnaam mogelijk dat een belastingschuld tot 7 miljoen oploopt? Dan ben je als Ontvanger toch ook zwaar verwijtbaar nalatig? Lijkt me een onderzoek waard.

  @just saying
  waarschijnlijk is uitstel termijn verlopen (max 6 maanden) en ligt Inspecteur nog lekker te slapen (bezwaar nog niet behandeld). dus opnieuw uitstel aanvragen. En zo blijft de papiermolen draaien. Het maakt de overheid niets uit. Hoe makkelijk is het om uitstel te geven totdat Inspecteur op bezwaar heeft beslist (wetende dat die never nooit binnen die termijn beslist). Maar nee hoor, max 6 maanden uitstel, “zo staat dat in ons handboek beleid, dus daar wijken wij niet van af”.

 7. Heb onlangs ook ten onrechte een aanmaning ontvangen. Had uitstel van betaling aangevraagd in verband met een ingediend bezwaar maar toch een aanmaning ontvangen. Volgende stap zal de deurwaarder dan wel zijn…

 8. Tijden van crisis brengt talloze creatieve bijdragen te berde.

  Echter, vooralsnog, #CR spant voor mij de kroon.

  Idd, wellicht kan die Martina een beetje eer hier uithalen, aangezien hij immer een miserabele optreden heeft gehad als minister van economische ontwikkeling.

  Sterker nog, zelf Pa heeft geen enkel vertrouwen meer in. Die is publiekelijk aan het heulen met tegenstanders.

 9. en zo zie je, dat de berg “openstaande” belastingschulden die nog volgens Gijsberta nog even geind moeten worden, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Enerzijds omdat deze schulden voor een groot deel nergens op gebaseerd zijn, reeds betaald, of verjaard zijn, en dus verminderd moeten worden. Anderzijds omdat de Ontvanger ligt te slapen bij faillissementen. Deze 7 miljoen kunnen ze ongetwijfeld weer naar fluiten. Maar ga lekker op dezelfde wijze door met het blind uitreiken van aanmaningen en dwangschriften zou ik zeggen. Dan hebben deurwaarders in ieder geval wat te doen. Kunnen ze fijn hun routes rijden. Het is immers mooi weer. Volgend jaar zit er weer een volgende minister, so why care…. Kunnen we toch maar weer even zeggen dat we 4 jaar minister van financien zijn geweest, met fijne versnelde pensioenopbouw.

 10. Het is te hopen dat Campo na deze corona-ellende een doorstart kan maken. Hoe je er ook over denkt: dit resort hoort bij het cultureel erfgoed van Korsou, evenals de venezolaanse fruitbarkjes in Punda. Naar verluidt heeft onlangs ook de oudste kroeg van het eiland, de Netto Bar, er de stekker uitgetrokken. Ik denk dat het zinvol is dat het Ministerie van Economische Zaken, tesamen met het Curaçaose Toeristenbureau, in actie gaat komen om er voor te zorgen dat deze hotspots van Curaçao verder kunnen.

 11. de toegevoegde waarde van Campo is hoger dan die van Santa Barbara: kan Steven Martina niet eens in overleg gaan met de Campo dames of er nog rek in de zaak zit?

 12. Wat is het toch mooi dat je als politicus/hoge ambtenaar hier een bedrijf, on the side, of een functie, bij een bedrijf, on the side, of aandelen in een bedrijf, on the side. Mag hebben. Belangen verstrengeling? Bevoordeling? Nee toch, aan de integriteit hoeft niet getwijfeld te worden.

 13. “wij hebben die ministers hun mooie baan en inkomsten bezorgd en wij lijden honger terwijl zij zelfs in airco op het toilet zitten.”
  Jep en drechi pa bosnan. Wetende dat hun nooit een vinger zullen uitsteken voor je toch op hun blijven stemmen. Maarre, de Mafia is wel buiten de deur gehouden en pikkeboef Schotte is opgesloten, dat is goed toch? Niet dan? Ja toch?
  Goed dat Campo dicht gaat. Slopen en een mooi park daar aanleggen.

 14. Tja, de baas van een ander bordeel is toevallig ook baas van de belastingdienst, dus een miljoenenschuld als bordeelhouders onder elkaar wordt wel uit de wind gehouden.

 15. Het is jammer, één ding is zeker het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Heb de medewerkers bij Forti gezien en er was geen enkele minister die hen te woord wilde staan.

  Eén van de medewerkers van Campo had wel een treffende opmerking, “wij hebben die ministers hun mooie baan en inkomsten bezorgd en wij lijden honger terwijl zij zelfs in airco op het toilet zitten.”

 16. Nooit geweten dat Campo zo groot was. 150 afwerkplekken en 84 ondersteunend (?) personeel. Wouw, die markt is wel erg groot.

  Nu is de belasting dus voor 7 miljoen genaaid. Het schoonmaakbedrijf zit ook zonder werk, dus zal straks ook niet aan de belastingverplichtingen kunnen voldoen. Gaat dus ook failliet. En dat wordt allemaal weer verhaald op de bevolking.

  Gek dat de Katholieke kerk niet bijspringt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in