29 C
Willemstad
• dinsdag 27 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

DolfijnFM | Besmet consumptievlees in de supermarkt

18 supermarkten kwamen niet door de test

Er ligt teveel besmet consumptievlees in de supermarkt. Dat zegt de Veterinaire Dienst. Die deed onderzoek naar de kwaliteit van vlees in 20 winkels op het eiland.

18 supermarkten kwamen niet door de test. Teveel ziekmakende bacteriën, sulfiet om het vlees mooi rood te maken en in sommige verpakkingen zat niet het vlees dat vermeld wordt op het etiket. Vooral geïmporteerde kip en vis bevatten teveel ziekmakende bacteriën.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

19 reacties

 1. @Ericaplasgootje

  Ik ben bang dat jij allang aangetast bent door dat e-coliñ virus in je hersenpan.
  Al die onzin die je schrijft.
  Ga eens bij je huisarts langs, hooelijk met wasbak met voetpomp.

 2. Jan Schrijft: Ik kan je zeggen dat we 40 jr geleden nog niets van de E-Colli vernomen .

  Ik schrijf: maar E-coli was er wel. Het is niet uit het niets ontstaan.
  En zeer wasrschijnlijk was het niet resistent.
  En de teveel hygiëne van tegebnwoordig heeft ons veel zwaker gemaakt.
  En het overmatig gebruik vsn antibiotica maakt het nog erger.

  De voedsel industrie is een snmerig industrie. Ik heb niet alleen over bacterie. Maar over plastic en andere spullen zoals zware metalen, chemische spullen etc etc. En de varpakkingsindustrie is ook zo erg.

  No hay escapatorio. Come lo que quieras, pero no hay escapatrio.

 3. @Jan Haarlem: en ik eet geen rauw vlees, ben gezond, drink te veel, rook te veel en sport 5 maal per week.

  Overigens heb en had ik mij daar al in verdiept omdat onze dochter ook een tijdje aan dat geintje heeft meegedaan.
  De reden voor haar was dat het zo zielig voor de diertjes was. Ik heb toen ongeveer anderhalf jaar dubbel zo veel vlees gegeten, totdat ze gestopt is met die ongein.

 4. @LaStiwz
  Ik kan je zeggen dat we 40 jr geleden nog niets van de E-Colli vernomen overigens eten we geen ‘rauwe’ groenten. Verdiep je een keer ergens echt in, dat kan bijzonder verhelderend werken ipv te ‘linken’.
  Met mij gaat het 100%. Super gezond, super sporten 4xpw etc etc.

 5. Beste @LaSiwz, voor zover ik weet heb ik niet beweerd dat poepbacterie of e-colie bacterie zoals jij die noemt alleen door het vegen komt.

  Zo zie je mij nooit in een restaurant waar homo’s werken, iets eten of drinken, “Dios libra” je weet niet wanneer die even samen naar toilet gaan om elkaar een goede beurt te geven.

  Als vervolgens één van hen (laten we zeggen de agressor) gaat plassen en zijn handen niet wast, krijgt hij ook poep bacterie op zijn handen.

  Het komt dus niet alleen door het vegen, nu heb jij ook wat nieuws geleerd hoop ik.

 6. Vegetariër of niet, het helpt niet 100%.
  Ik ben geen deskundige op dit gebied, maar ik denk dat besmet vis en vlees veeeel gevaarlijker is dan ander besmet voedsel. Vis nog veeeeel erger. Maar zijnde vegetariër is geen oplossing.
  E-colie kan zeer gevaarlijk zijn als het een bepaalde soort is. Vooral voor ouderen en kinderen. Deadly strain zoals men dat in het engels noemen. Gevaar voor hun lever en nieren is niet dekbeeldig.

  Daarom probeer ik , niet alleen op curacao, maar overal ter wereld, zoveeeeel mogelijk thuis te eten. En als ik naar een tent ga dan proberen uit pluizen hoe kosjer ze zijn. Maa het is niet altijd mogelijk.
  Truck di pan ? Ach dat is al historie voor me.
  En ja ik bezoek de kantine op kantoor, maar ik weet dat er toezicht daarop is.

  Maar 110% zekerheid bestaat niet.

 7. @Lapas: de E-coli bacterie (poepbacterie) is een bacterie die in de darmen van … voorkomen. Het televisieprogramma Radar heeft doen voorkomen dat eten in restaurants of voedsel van slagers dat besmet was met de E-coli bacterie, besmet zou zijn door slager of koks die over hun handen of het eten schijten, de handen niet goed wassen als ze met hun vinger door het papiertje zouden gaan bij het afvegen en what ever..

  De hele domme goegemeente, waaronder ik jou ik schaar, gelooft dit, echter meer dan 99% van de besmetting met E-coli (poep-bacterie) komt door het “foutief” slachten.
  Raak je bij het slachten een deel van de ingewanden, waardoor de rest van het vlees in aanmerking komt met een, zeer klein, gedeelte van de inhoud van die ingewanden, dan is het vees besmet met E-coli (poepbacterie als je dat liever hoort).

  Aangezien het woord E-coli bacterie geen indruk maakt op TV, maar “poepbacterie” wel, noemen “ze” het poepbacterie. Waarschijnlijk heet het over 3 jaar stront bacterie. Bekt nog lekkerder.
  Sommige sensatiezoekende narrow minded mannetjes als jij blijven hameren, omdat hun bekrompen geest niet zorgt voor enig nadenken. Dat het over een poepbacterie gaat alsof er stront door je eten zit.
  Blijf lekker stemming lopen maken, blijf dom lullen en ik blijf mijn deel doen.

 8. Beste @Jan (Haarlem), volgens mij is het niet alleen mis met vlees maar bijna alle etenswaren dus ook en zeker ook brood. Het beste is om rauwe voedsel eerst goed te wassen.

  Ik kan me nog jaren geleden in Amsterdam een incident herinneren, ik ging op de markt vis kopen en wat zag ik, enkele negers (weet niet of het Surinamers of Curaçaoënaars waren) die mochten gewoon de vis met hun blote handen aanraken. Waarschijnlijk hadden ze daarvoor nog drugs in hun handen of net hun achterste geveegd zonder handen te wassen.

  Ik heb iets tegen de markt koopman gezegd, een Nederlander, waarschijnlijk een domme iemand uit Volendam (PVV stemmer) die vond het helemaal niet erg.

 9. De Minister is ‘bezorgd’ dat er goedkope diesel op de markt komt, vanwege milieuveiligheid/gezondheid redenen. De Minister is totaal niet bezorgd dat vleesimporteurs met (import)labels sjoemelen om zo besmet vlees voor consumptie te kunnen verkopen. De zegeningen van PAR/PIN/MAN stapelen zich op.

 10. Het kan best zijn dat wij bacterie resistent zijn geworden, naast supermarkten heb je ook de kleine toko’s die eetwaren verkoop. Daar zal het nog erger zijn.

  Het is jammer dat ze geen onderzoek in eettenten en bakkerijen hebben gedaan want daar zullen ze ook poepbacterie aantreffen. Overal waar voedsel wordt bereid of geserveerd moet de wasbak met een voetpedaal bedient worden. Behalve dat moet ook gebruik worden gemaakt van wegwerp handdoeken. Dit geldt ook voor huisartsen praktijken.

  Hoe vaak hebben wij gezien dat iemand in een restaurant werkt en zijn of haar neus aan een zakdoek snuit.

 11. Het is mooi dat de Veterinaire Dienst heeft geconstateerd dat er met het vlees in de supermarkten van alles mis is.
  Maar dan, wat hebben ze er aan gedaan om te voorkomen dat de bevolking ziek wordt. Is al het besmet vlees vernietigd ??
  Zijn de schappen in de supermarkten leeg gehaald.
  Heeft de betrokken minister actie ondernomen ??
  Constateren is goed maar dan is actie nemen nog beter wat zeg ik actie is vereist !!

 12. Die deed onderzoek naar de kwaliteit van vlees in 20 winkels op het eiland.
  18 supermarkten kwamen niet door de test.

  Conchale. Dit is wel erg man.
  Niets is echt ? Alles is nep ?

 13. Niet dat ik een vorm van protectionisme propageer, maar waarom moeten wij vis en kip importeren? Laatst was ik even op stap met iemand die wilde graag naar een Chinees in Otrabanda (typisch YDK, manda mi un kuminda no swa). Nou volgens hem moest ik de aros brua proberen, het was duidelijk dat deze Chino etensresten in de maaltijd verwerkt.

 14. Dit zou dus voorpagina nieuws moeten zijn in ALLE kranten. Hier is de volksgezondheid in geding, dus dit verdient alle aandacht.

  Doch ook de regering heeft weer totaal geen interesse.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -