DolfijnFM | Aruba schrapt 6000 spookburgers

Het gaat om niet-Nederlanders die niet meer op het eiland wonen

Aruba gaat bijna 6000 mensen uit het bevolkingsregister schrappen. Het gaat om niet-Nederlanders die niet meer op het eiland wonen.

De burgerlijke stand heeft haar eigen database vergeleken met de databases van de Immigratiedienst en zorgverzekeraar AZV. Er werden ook bijna 2000 mensen met Nederlandse nationaliteit gevonden. Die cases worden nog onderzocht.

Bron: DolfijnFM

14 Reacties op “DolfijnFM | Aruba schrapt 6000 spookburgers

 1. ericlapas

  Ik ga uit van de goedheid van de mens. Het is duidelijk dat we hier met vervuilde bestanden te maken hebben. Wat mij wel verbaast is; “De burgerlijke stand heeft haar eigen database vergeleken met de databases van de Immigratiedienst en zorgverzekeraar AZV”. De vraag is? Hebben we hier met randdebielen te maken? het antwoord is, JA, deze bestanden moeten niet periodiek vergeleken worden maar moeten gekoppeld zijn.

 2. Fred de Haas

  Is het niet opgevallen dat 6000 mensen al die tijd geen belasting hebben betaal?

 3. Misschien zijn die 6000 Arubaanse ook Spookambtenaren omdat ze spookbewoners zijn in het buitenland.

  Ze hoeven niet te werken, lekker leven tocht?

 4. Mijn ervaring van een aantal jaren geleden was anders ik denk dat ze dat toen alles deed op het zelfde moment door contact op te nemen met die andere instanties en als alles goed is krijgt je die brief mee met zegel en stempel.

  Dat men dat nu zo doen (bij verschillende instanties) kost dat natuurlijk veel meer tijd.

 5. LaStiwz toen ik me liet uitschrijven (een paar jaar geleden ben ook allang terug) was dit een kwartiertje, dat het was veranderd wist ik niet (geen ervaring mee)

  Uw schrijven is na mijn bovenstaande bericht,Je schrijft het zelf wie niet laat uitschrijven kan nergens inschrijven omdat je niet kan aantonen wie je bent (paspoort alleen is niet genoeg).

  Dit doen de criminelen meestal.

 6. caribbeancynic

  Lees even LaStiwz reactie hieronder, dat is de juiste procedure.
  Voor Nederlanders is het sinds een paar jaar eenvoudiger, maar nog steeds een uurtje bij Kranshi. Nederlanders moeten een uitschrijving van Curaçao laten zien voordat ze in Nederland worden ingeschreven.

 7. Meneer Enri: wat een rare opmerking. Het kost je klauwen met tijd. Tenminste meerdere uren en waarschijnlijk dagen.

  Uitschrijven Niet Nederlander:
  – U dient een stempel formulier af te halen bij de Toelatingsorganisatie Curaçao (voorheen Immigratiekantoor) te Prinsenstraat 90 (Tauber buidling in Punda), waar u de eerste stempel ontvangt;

  – De tweede stempel kunt u afhalen bij het Parket van de Officier van Justitie. Hier wordt gecontroleerd of u nog uitstaande boetes heeft;

  -Bij Belastingdienst Curaçao ontvangt u de laatste stempels. Hier wordt gecontroleerd of u openstaande belastingen heeft;

  – Met het volledig gestempelde formulier kunt u zich, binnen 10 dagen vóór vertrek, uit laten schrijven uit het bevolkingsregister van Curaçao;

  – Nadat u bent uitgeschreven, levert u het volledig gestempelde formulier in bij de Toelatingsorganisatie Curaçao (voorheen Immigratiekantoor). U krijgt dan een uitreisvergunning (stempel) in uw paspoort.

  En dat wil jij even tussendoor doen?

 8. Curacao kent Spookambtenaren..

 9. Als je niet uitgeschreven bent is omdat je niet van plan bent om in te schrijven in die land waar je naar toe emigreer, criminelen doen dit altijd. In deze land ben je een spookbewoner.

  Als je toch ga inschrijven vragen ze een bewijs van uitschrijving van die land waar je vandaan kwam. Anders word je niet ingeschreven.

  Deze 6000 mensen zijn meestal criminelen ze kunnen geen bijstand vragen.

 10. Maar als je je niet hoeft uit te schrijven, dan is 2 minuten al veel tijd

 11. Inderdaad. Mijn vrouw hoefde zich ook niet uit te schrijven toen ze Jamaica verliet. Op Curacao werd ook niet eens om een uitschrijving gevraagd. Zij kan dus terug gaan naar Jamaica zonder zich hier uit te schrijven

 12. Flauwekul mensen gaan vaak naar de stad of in de buurt van de stadhuis , kranshi of zo kost helemaal geen tijd.

 13. caribbeancynic

  De meeste landen hebben geen burgerlijke stand, alleen de landen die ooit onder Napoleon vielen. Niet de UK of de US dus en in de Cariben wel Nederlandse en Franse eilanden.
  Niet zo gek als buitenlanders zich niet uitschrijven, kost nog tijd ook om in de rij te staan.

 14. Fred Schiedam

  Curacao mag ook ‘ns een dergelijke opschoningsactie uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *