DolfijnFM | APC trekt deal Girobank in

Het lagere bod van APC, betekent dat de overheid veel meer moeten bijdragen aan de oplossing van de girobankproblematiek

Willemstad – Een deal met de nieuwe Curaçaose Algemene Pensioenfondsbank over de overname van Girobank is ingetrokken.

Spaarders hebben nog steeds geen toegang tot hun geld bij de Girobank. APC zou 182 miljoen gulden betalen voor de leningenportefeuille van Giro. Het probleem is nu dat APC denkt dat door de Covid-19-crisis, de waarde van Giro aanzienlijk is gedaald.

Het lagere bod van APC, betekent dat de overheid veel meer moeten bijdragen aan de oplossing van de girobankproblematiek.

Bron: DolfijnFM

5 Reacties op “DolfijnFM | APC trekt deal Girobank in

 1. Ook hier weer kijk naar de RVC inclusief zijn president commissaris en dan is het duidelijk waarom het pensioen fonds geofferd moet worden. Absoluut onbegrijpelijk is echter de positie van de overheids vakbonden waarvan de leiding in het spel meegaat ten koste van de leden. Zijn die leden nou zo stom dat ze hier niet tegenin gaan om hun pensioenen veilig te stellen.En de schuldigen aan de schandpaal te hangen.Kijk naar de rechtzaak tegen de Giro en dan hebben ze reeds een heleboel bewezen feiten van corruptie en fraude of minimaal incompetentie door de leidinggevende van de Giro en daaruit voortvloeiende waarschijnlijk ook bij het pensioenfonds

 2. Mooi, een groot risico factor voor ( toekomstige) pensioenen geëlimineerd.
  Hoe haal je het ook je hoofd om als pensioenfonds, onder het mom van we halen uitsluitend de goede onderdelen eruit, consumentenbankje te willen spelen.

 3. Als ik Giro spaarder was zou ik naar Zuurzak gaan en verhaal gaan halen bij Stephen Capone Capella en zijn moeder.

  715 miljoen laten verdampen, 200 man hun baan kwijt en 20,000 man hun geld.

  Maar Neetje van der Veen zag dat het goed was.

 4. Sterk – stabiel – natuurlijk. Dat is exect het omgekeerde van de girobank. Met andere woorden, als je die samenvoegt blijft er dus helemaal niets meer over.

 5. Curacao revisited

  een pensioenfonds die een bank overneemt, het kan alleen op Curacao.
  Wat zou de actuaris van APC hier niet van vinden?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *