DolfijnFM | Ambtenarenbonden eisen uitbetaling loontrede

Minister Armin Konket had eerder al gezegd dat de uitbetaling is uitgesteld en niet afgesteld. Het gaat in totaal om bijna 6 miljoen gulden | Antilliaans Dagblad archief

De vakbonden eisen uitbetaling van de loontrede voor ambtenaren. De regering had hen gevraagd om daar nog even mee te wachten in verband met de Coronacrisis en de grote financiële problemen van het eiland.

Minister Armin Konket had eerder al gezegd dat de uitbetaling is uitgesteld en niet afgesteld. Het gaat in totaal om bijna 6 miljoen gulden.

Bron: DolfijnFM

46 Reacties op “DolfijnFM | Ambtenarenbonden eisen uitbetaling loontrede

 1. Ambulant

  De vakbonden kunnen wel roepen.
  Maar er is niks meer.
  De vakbonden moeten nu gaan zeggen.
  Met wat je het gaat eens worden.
  Er is geen keuze
  Alles gaat omlaag.

 2. Ik mag Suzy Romer geen corrupte bitch noemen, dus dat doe ik niet.

  Maar houd ook haar schoothondje, de enge gladjanus Aal-vin Daal in de gaten die al een leven lang parasiteert op de overheid en overal zijn incompetente aartluie vriendjes binnenloodst.

  Het liefst bij Bureau Post, vanwege het waanzinnige salarishuis daar (of niet, goudsmid Franklin Fraud Sluis?).

 3. Sorry john BASH.

 4. @ Abraham mossel, “En die agenda is om elke regering van welke kleur en samenstelling ook te dwarsbomen.”
  Daar lijkt het op maar is het niet.
  “Mijn ervaring met vakbonden is dat zij meestal nooit de wensen van hun leden uitdragen, maar alleen hun eigen agenda. ”
  Dat weer wel, en die agenda strookt weer goed met die van de elite. Zij zijn er voor om als ondemocratisch verkozen breekijzer te fungeren het volk te mennen en de fall-out op te vangen.
  Zodat de elite kan zeggen dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de toestand.
  De vakbonden zijn de knokploegen waar geen verandwoordelijkheid over afgedragen hoeft te worden. Ze zijn toch volledig autonoom?

 5. John Bash

  Het lijkt wel of er nooit overleg gaande is tussen vakbonden en overheid. Het enige wat, naar mijn mening gebeurt is, dat vakbonden en overheid elkaar via de media bestoken. Oftewel er is al die jaren een machtsstrijd gaande tussen overheid en vakbonden. De een (overheid) zegt er is een uitnodiging om er samen over te praten en oplossingen te zoeken. De ander (vakbond) zegt dat er geen uitnodigingen zijn geweest.
  Mijn ervaring met vakbonden is dat zij meestal nooit de wensen van hun leden uitdragen, maar alleen hun eigen agenda. En die agenda is om elke regering van welke kleur en samenstelling ook te dwarsbomen.

 6. Ambulant

  En aan de foto te zien met de politie voorop.

 7. @Trui en @Tico, juridisch gezien hebben jullie volkomen gelijk en is de overheid een onbetrouwbare werkgever (mijn woorden). Zie ook mijn eerdere reactie.

  Echter; er is ook een andere werkelijkheid dan een juridische werkelijkheid. Er lijden namelijk een paar mensen honger op Curaçao. Er raken een paar mensen hun baan kwijt op Curaçao. Er vallen een paar bedrijven om op Curaçao. Het gaat niet om je juridische gelijk, maar om solidariteit met de samenleving. Een samenleving die grotendeels het salaris van diezelfde ambtenaren indirect betaald via de afdracht van belastingen.

  Ik zal nimmer pleiten voor het afschaffen van een recht, maar in dit geval zal het de vakbonden sieren even hun grote mond te houden en samen met de minister tot een vergelijk te komen. Als voorzet: ja het recht blijft, nee nu lukt de betalen even niet. We hebben het geld voor wat andere zaken nodig!

  Hoe moeilijk kan het zijn? Je zal maar ambtenaar zijn en je niet kunnen vinden in de strategie van je vakbond. Er wordt tweespalt gezaaid en dat heeft ons nog nooit verder gebracht.

  Tot slot; stiekem had ik de hoop dat COVID-19 ons ook iets moois zou brengen. Wat ben ik toch naief!

 8. Knoek-koe

  ……”De PIN waar een van de meest corrupte scrapuul in zit”……..

  Tico bedoelt hier Sushi Suzy Camelia Römer alias:

  ● Gevangenis Keuken
  ● Meditatie trainingen
  ● Politie trainingen
  ● Ayurveda geneeswijze
  ● Goedkeuring Sluis
  ● Aanstellennschoonzus
  ● HNO debacle
  ● Optuigen defecte gokwetgeving

 9. Knoek-koe

  …….”De MAN die sinds de jaren 70 niks dan fraude en rotzooi heeft gebracht”………

  Ik ben blij te horen dat dit een keer heel hard op wordt gezegd . De FOL bracht rotzooi en arbeiders wanbestuur. De MAN, de geleerde tak van de FOL, bracht nog meer fraude en rotzooi.

  En heeft zich behoorlijk verzet tegen Nederlandse inmenging. Wie waren de oprichters van de MAN ook alweer?

  Behoorlijk wat anti nederlander sentiment leefde daar. We moesten het zelf kunnen doen.

  Nu weten we allemaal dat dat betekent: Wie willen niet dat er gekeken wordt hoe wij het geld gulzig in onze eigen zakken steken…..

  MAN en DON Martina, hij leek zo keurig en beschaafd.

 10. Tico Martina

  Even in het midden gelaten of de ambtenaren wel of niet op correcte wijze daar zijn neergezet. Conform de wet hebben ze recht op de loontrede. Dat er nu zogezegd geen geld is (kan niet kloppen. Bezijdens de gelden die Nederland als lening onlangs heeft gegeven zou er nog genoeg in de regering kas moeten zitten, maar afijn) doet niks daarvan af. Wil men af van de loontrede dan zal men dat wettelijk moeten regelen. Dus wet in elkaar flansen, het samenraapsel van DJ’s, dansleraren, gokverslaafden, diploma fraudeurs etc. daar ook ja op laten zeggen en het als beleid invoeren. Maar nu is het gewoon betalen klaar. Dus laat de rechter nu naar de letter van de wet kijken, daar zijn uitspraak opdoen en laat de regering of betalen of op correcte wijze uitstel aanvragen. Er vallen nog genoeg veren te plukken dus pay up en anders leveren de ministers maar hun salaris in.

 11. Tico Martina

  Beste Trui, helaas is dat ook de waan van de dag. We hebben dit ook in Nederland gezien. Mensen gingen “strategisch”stemmen om Geert Wilders buiten de regering te houden. Dat heeft hun alleen maar ellende gebracht daarna. Zelfde hier nu op Curaçao. PAR, MAN en PIN stemmen om PS, MFK en Amparo buiten te houden. De PAR die sinds 1996 niks dan ellende heeft gebracht. De MAN die sinds de jaren 70 niks dan fraude en rotzooi heeft gebracht. De PIN waar een van de meest corrupte scrapuul in zit. Helmin Wiels zei altijd al “TA PROHIBI PA LUBIDA!!”maar helaas iedereen vergeet alles op dit zo mooie eiland met zo een verrotte groepje. En zie nu, een kabinet Onderrug Naad waar de meest incompetente samenraapsel bijeenzit.

 12. Knoek-koe

  ……”Leuk verhaal maar de meeste ambtenaren zijn niet wettelijk correct in dienst gegaan”……

  LOL @Brian idd, plotseling moet alles volgens de letter van de wet gaan , uiteraard NADAT ze door niet volgens de letter van de wet door hun familie in dienst zijn genomen.

  De jongste aanwinst is een “ambtenaar” met de naam Thijssen. Raad eens wie er voor haar getekend heeft.

  Hoeveel semi Overheids NV’s hebben we?
  Laten we tellen:

  Aqualecta: Jonis
  APNA:Bhör?
  CUROIL: Lasten
  HNO: Martins
  CBCS: Lasten
  ISLA: Lucasius
  CAP: ?
  SVB: Martis
  GCB: Campbel ( RvC Lasten)
  CPA: ?
  BPT: Sluis
  SELIKOR:
  PSB:
  UTS: is niet meer
  KAS di kultura?
  Giro: CBCS
  Nog een vergeten?

  Kijk nu hoeveel familieleden er van de directie in iedere NV werken

 13. Curacao revisited

  “Leuk verhaal maar de meeste ambtenaren zijn niet wettelijk correct in dienst gegaan..”
  LOL! als je inderdaad de familieleden, vrienden, en bysides er af haalt, blijven er niet veel meer over!

 14. O nee toch! Krijgt die arme onschuldige corona wéér de schuld dat er niet betaald kan worden??? Maar wacht ‘es even, de regering heeft gelijk jongens. Misschien zit er onder die corona virus ook andere kwaadaardige virussen die papiergeld opvreten, zij lusten het dus. En dáárom, juist dáárom wil en kan de regering niet uitbetalen, de regering wil jullie “beschermen”. Het is ook niet de bedoeling dat je je geld krijgt, en diezelfde avond/nacht (terwijl je ligt te slapen), alles wordt opgevreten door een leger coronavirussen en de volgende dag heb je weer niks. No way. No por swa. Ik heb wel gehoord dat de uitbetaling op 32 Mei zal geschieden. Nog 25 nachtjes slapen dus zzzzzpffffzzzzzpfff etc.etc.

 15. Brian S. Toevallig mensen die zomaar eventjes door pisas aan ‘n onnodige baan zijn geholpen? En daar bovenop ook nog loontrede eisen.

 16. Dat dit rariteitskabinet, nota bene gekozen door dezelfde bevolking die nu in de brandende zon op hun voedselpakket staan te wachten,

  Dat valt wel mee hoor. Deze mensen die in de zon staan te wachten hebben vooral op MFK en KdnT en PS gestemd.

  Loontrede is wettelijk vastgesteld dus zal uitbetaald moeten worden.

  Leuk verhaal maar de meeste ambtenaren zijn niet wettelijk correct in dienst gegaan..

 17. Knoek-koe

  Voor mij mag de loontrede best uitgekeerd worden, nadat alle jaren thuiszittende ambtenaren uit het ambtenaren bestand en loonlijst zijn verwijderd.

  Inclusief die van die Minister die nu niet kan rondvliegen, en nu met “wachtgeld” is.

  Me dunkt dat er dan behoorlijk wat middelen vrijkomen, die ten goede komen aan de actieve ambtenaar.

 18. Tico Martina, eindelijk iemand die het met mij eens is. Ambtenaren hebben recht op die loontrede, met de toevoeging dat die loontrede daarna gezien de crisis voor een aantal jaren moet worden bevroren en waarschijnlijk ook hun salarissen gekort.

  Oftewel de ambtenaren krijgen nu hun dubbeltje en leveren daarna honderd gulden in.

  En rariteitenkabinet – ja.

  Maar dit kabinet was de beste optie van de bagger die bij de vorige verkiezingen op de stembiljetten stond.

  Of had je liever een kabinet met de ongeschoolde criminele MFK mafia of de domme proleten (Dos Santos, Rojer, Monk) van KdnT gehad?

 19. Knoek-koe

  ……Loontrede is wettelijk vastgesteld dus zal uitbetaald moeten worden.”……

  Helemaal mee eens @ Tico.
  Maar van een kale kip kun je niet plukken.
  Er is ook een wet die zegt dat je in lijn met de geest van Good Governance je ambt moet vervullen, helaas houden weinig bestuurders zich aan deze wet.

 20. Tico Martina

  Weer dezelfde niet doordachte, op emoties gestoelde, commentaren hier. Loontrede is wettelijk vastgesteld dus zal uitbetaald moeten worden. Dit is niet dit jaar of in maart, april of begin mei bepaald trouwens maar al veel langer tevoren. Dit betekend dat het geld al voorzien had moeten worden. Nu roepen dat je pas later gaat betalen, want we hebben geen geld is niet correct. Dus hup gang naar de rechter en betaling afdwingen. Dan mag de regering uitstel vragen, maar is het in ieder geval vastgelegd dat, zodra de situatie zich voordoet, de ambtenaren hun wettelijk vastgestelde loontrede krijgen. Dat dit rariteitskabinet, nota bene gekozen door dezelfde bevolking die nu in de brandende zon op hun voedselpakket staan te wachten, hun zaakjes niet op orde hebben, mag niet ten koste gaan van rechten van een arbeider.

 21. Tilly Pikerie heeft wel meer geld nodig voor haar harde werk

 22. APC is volgens mij minderhoudsaandeelhouder van Girobank, maar ik weet niet of de Zuurzak klootzak Stephen Capella er nog wat aandeeltjes aan heeft verkocht via zijn moeder in Panama.

 23. Knoek-koe

  …”een gedegen en eerlijk beoordelingssysteem opzetten en uitvoeren, transparante werving en selectieprocedures (geen politieke benoemingen meer aan partij coryfeeën of trouw stemmende partijleden)”……

  Mooi overzicht @Fox, vooral geen interventie van partij coryfeeën die de hele boel corrumperen en boycotten als ze hun zin niet krijgen.
  Volledige transparantie in wervingsproces

  Nooit meer een geval Zus, of T. Asjes, of de Jesus, Werner Wiels, Margit de Freitas, maar ook geen bussen vol familieleden met een lastige naam, of Ziekenhuis directeuren zonder Ziekenhuis expertise, maar er zitten vanwege een familie partij, , of aandeelhouders die risicokapitaal risicovrijmaken met belastinggeld die ze van de politieke buren hebben gekregen ( satire)

  Geen ratvocaten, curators meer die de staat leegfactureren, omdat ze een consultancy job krijgen toegespeeld. (MDPT, INSEL AIR, )

  Geen onderlinge bonusverstrekking zoals o.a. bij de CBCS .

  Geen collega’s die weken op peperdure projecttrainingen mogen in een angelsaksisch land, omdat ze een parallel carrierepad volgen waar vooral hun orale en manuele vaardigheden worden getoets bij de directeur secretaris.

  Kortom : optimale transparantie en integriteit

 24. Knoek-koe

  @Rudy, APC belangrijke/ Significante aandeelhouder GIRO, bedankt voor de confirmatie.

 25. @Trui; dat is te gemakkelijk. Als jij je feiten niet correct hebt het bestempelen als een voorbeeld. @Knoek-koe heeft gelijk. APC is aandeelhouder van Girobank en dus gaat het ook ‘ons’ aan.

 26. Enige realiteitszin van deze bonden is al jaren ver te zoeken. De overheid moet nu eindelijk eens door pakken! Een overheid 2.0! Het antieke ambtenarenrecht moet volledig worden herzien, bijvoorbeeld zo veel mogelijk gelijk trekking arbeidsrecht zoals in private ondernemingen met behoud van de ambtenarenstatus, modernisering, verplichte vorming en opleiding (waar de vakbonden nooit iets aan gedaan hebben). automatisering, versimpeling van processen, verhoging van de efficiency, digitalisering van overheidsdiensten, verbetering van de dienstverlening aan de burger (wat vaak veel te wensen over laat), verlaging van personeelskosten, een gedegen en eerlijk beoordelingssysteem opzetten en uitvoeren, transparante werving en selectieprocedures (geen politieke benoemingen meer aan partij coryfeeën of trouw stemmende partijleden) en zo kan ik nog een tijd doorgaan. Now is the time! Maybe the only time in ages.

 27. Knoek-koe

  LOL, aub dan jij ook weer blij @Trui

 28. Knoek-koe, dat was maar een voorbeeld.

  En hiermee komt er een einde aan de masterclass economie van Trui van vandaag.

  Is het u bevallen? Dan graag een ‘like’ beneden in de comment box.

 29. Knoek-koe

  @Trui, je feiten zijn zeker niet onjuist…LOL, het ironische is dat je van een kale kip niets kunt plukken….tenzij NL weer veeertjes implanteert.

  De overheid verkwanselt een hoop, zeker onze zaak. Giro is eveneens schandalig, overheid / APC grootste aandeelhouder ( correct me if i am wrong)

  Nog een vraagje:
  Kun je dit onderste even verder toelichten?
  …..Dat een een private instelling een directeur 5,000,000 betaalt ……

  Welke directeur precies kreeg wat betaald?

 30. Knoek-koe: het verschil tussen de Girobank en de overheid is dat eerstgenoemde een private instelling is.

  Rekeninghouders hebben een vordering daarop, en niet op de overheid.

  Dat een een private instelling een directeur 5,000,000 betaalt is niet erg, hun zaak. Dat een overheidsstichting een directeur 1,000,000 betaalt is wel erg, onze zaak.

  Dat een private instelling 311,000 dollar betaalt aan de moeder van Stephen Capella voor nooit geleverde Avalon software is niet erg – hun zaak, dat het viswijf van Boca Sami voor 350,000 gulden nooit geleverde mondkapjes bestelt is wel erg – onze zaak.

 31. Ook dat nog

  @alle domoren, zoals trui zegt,
  Er is geen Corona-virus
  Er is een Controla-virus

  Think about it..

 32. Knoek-koe

  Pfffff @Trui, de waarheid ligt ergens in het midden hoor! .

  LOL, De Giro rekeninghouders hebben ook recht op hun rechtmatige geld….denk je dat ze het ook ooit terugzien: Geen bankgarantieregeling toch?

  Wel er is ook geen overheids garantie regelingdie de loontrede “materialisering” in deze omstandigheden garandeert, maar je hebt er uiteraard recht op.

  Net zo goed als de Girorekeninghouders, recht hebben en houden op hun geld, maar het onder de huidige omstandigheden niet materialiseerbaar is…

 33. He Trui, Louis van Gaal.

 34. Triest dat pas de 13e reactie (die van mij) op dit artikel de eerste intelligente is.
  Triest, maar niet onverwacht gezien het gemiddeld niveau van de reageerder op dit forum.

  Maar tante Trui zal het nog een keer duidelijk uitleggen voor de notoire domoren hier beneden.

  Loontrede is een opgebouwd recht uit het verleden, dat door nalatigheid van de overheid nog niet gematerialiseerd is (‘uitbetaald’, voor de minder belezenen beneden).

  Het is hetzelfde als je nog 3 maanden salaris uit 2019 tegoed hebt. Dan zeg je nu ook niet dat je vanwege het Coronavirus dat salaris niet meer hoeft te ontvangen.

  Dat er vanaf deze maand gekort moet gaan worden op ambtenaren salarissen (waaronder bevriezing van de loontredes) is een heel andere zaak.

  Ben ik nu zo slim of zijn jullie nu zo dom?

 35. Knoek-koe

  …..”Het is alleen jammer dat hiervoor de kostbare tijd van een rechter wordt gebruikt. De enige lachende (op korte termijn) zijn de advocaten die de partijen bij staan”…[email protected]

  I.d.d. net als bij over alimentatie pleitende ouders. Advocaten aan beide kanten Naf 10K rijker, advocatenpremie dat naar het kind had kunnen gaan…..

 36. Inderdaad, de wereld op zijn kop. M.i. is het een strategische zet. De minister zal zijn poot stijf houden en de bonden blijven roepen. Zo kom je niet verder. Door naar de rechter te gaan organiseer je een situatie die voor iedereen te begrijpen is en kan je zonder gezichtsverlies de arena verlaten.

  De rechter (aanname) zal de loontrede erkennen. Kan ook niet anders want dat is wettelijke overeengekomen. De rechter zal echter ook stellen dat gezien de omstandigheden het niet redelijk is om de loontrede nu uit te betalen.

  Bonden blij; het recht op de loontrede blijft bestaan. Zij kunnen hun leden weer onder ogen komen. De minister blij; hij hoeft voorlopig de loontrede niet te betalen.

  Het is alleen jammer dat hiervoor de kostbare tijd van een rechter wordt gebruikt. De enige lachende (op korte termijn) zijn de advocaten die de partijen bij staan.

 37. Knoek-koe

  …”Tja, de ratten proberen nog even snel te cashen voor ze het reeds opgegeven schip verlaten”…..

  Ik krijg eigenlijk ook steeds meer het gevoel dat de hele politieke beerput dat momenteel aan het doen is, snel nog even je emolementen veilig stellen, gris en graai er nog wat rechten uit.

  Binnen is binnen.

  Moeder Nederland gaat alles wel weer rechtzetten later.
  Want zo denken ze, die politic8, Nederland is dat aan ons verschuldigd; Reperations voor de slaventijd, waar op zijn minst 50% van hun eigen voorouders aan mee hebben gedaan, hetzij via Curaçaose, Joodse, Portugese of Afrikaanse, of
  familielijn

 38. Abraham Mossel

  @ Lionfich, je slaat de spijker recht op zijn kop, dat moeten de tegen standers van dit voor stel ook doen, ik bedoel die spijker maar dan op die kop van die LiLiputer cq Tuinkabouter, die is volop bezig het eiland naar de kloten te helpen, hij lijkt wel op dat man met dat kleine snorretje die ook in zijn na dagen nog ff BLA BLA BLA zijn volk naar de slachtbank liet gaan, ik zou zeggen helemaal geen loontrede meer uitbetalen jullie hebben het zelf vergooid om zo asociaal op te treden, terwijl jullie weten dat de regering er alles aan doet om het land boven water te houden, en als NL niks nada geeft door deze bonden onzin geef ik ze nog gelijk ook, NL geef niks.

 39. John Bash

  Als de leden tegen zijn, moeten ze de bestuurders tot de orde roepen en een algemene vergadering organiseren.

 40. Lionfish

  Tja, de ratten proberen nog even snel te cashen voor ze het reeds opgegeven schip verlaten.

 41. Ben Vana

  @Martin. Het lijkt me goed als jij en al jouw collega’s, die dit schandalig vinden, door middel van een open brief in de kranten laat weten dat de bonden iets anders willen dan (een deel van) de ambtenaren.

 42. Of krijgen de vakbondsmensen een bepaald percentage van het bedrag als “success-fee”? omdat ze er zo hard achteraan gaan?
  Voor de rest schandalig en buiten elke realiteit…

 43. Wat helemaal triest is, is dat ‘de ambtenaren’ hier nu weer de schuld van krijgen. Alle ambtenaren die ik ken vinden dit ook schandalig (en ik ken er veel, ben zelf OOK in dienst van de overheid). Ben trouwens nog niemand tegen gekomen die pro is…. Dat zegt misschien ook wel iets. Denk ik tijd om onze lidmaatschappen op te zeggen. Toch?

 44. Idd schandalig. Wat een afgang voor de vakbonden, wat een einde van de carriere van Cova. Want dat is het. Het Waterloo voor Cova.
  Volhouden meneer Konket en regering;de belangen van het Land zijn vele malen belangrijker dan de hebzucht, niet-solidair en a-sociaal gedrag van egocentrische querulanten

 45. Curacao revisited

  normaal zijn onze ambtenaren niet vooruit te porren, maar als het eenmaal om geld gaat zijn ze niet te stoppen!

 46. ericlapas

  Schandalig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *