28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

AntilliaansDagblad | Klimaatverandering treft Bonaire keihard

Een vijfde van het eiland dreigt in zee te verdwijnen Kralendijk/Amsterdam - Bonaire wordt hard geraakt door klimaatverandering als er niet wordt ingegrepen. Dit blijkt uit een gisteren...

AntilliaansDagblad | ‘Cft op stoel van Staten’

Oranjestad - De Arubaanse parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP) vindt dat het College financieel toezicht (Cft) te veel op de stoel van bestuurders en Statenleden zit en eigen...

AntilliaansDagblad | Fundashon Verriet belandt in de min

Directie: Zorgvuldige aansturing heeft verlies lager gehouden Willemstad - Fundashon Verriet, dochterstichting en onderdeel van De SGR-Groep, heeft het jaar 2021 afgesloten met een exploitatietekort van bijna vier...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Toerisme als vak op school

Willemstad - Op Wereldtoerismedag lanceerde de Curaçao Tourist Board (CTB) toerisme als vak voor basisscholen en speciale scholen. De introductie van toerisme als vak op school zal helpen...

AntilliaansDagblad | ‘Afhankelijkheid steeds groter’

Tijdens Ipko: Calamiteiten verstoren de cohesie en samenwerking Willemstad - Na elke calamiteit wordt het afhankelijkheidsvraagstuk binnen het Koninkrijk benadrukt. Dat leidt niet tot meer cohesie en samenwerking. Ipko,,In...

ParadiseFM | Loslippige politieagent en Sbab-medewerker gestraft

Een politieagent en een medewerker van Sbab zijn gestraft voor het doorspelen van informatie. De 43-jarige belastingmedewerker kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd...

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | 608 ambtenaren wordt gevraagd vrijwillig te vertrekken

Het gaat om een groep die al met pensioen had moeten gaan, maar door een wetswijziging nog steeds in dienst is | Foto archief

608 ambtenaren wordt gevraagd vrijwillig vervroegd uit te treden. Dat meldt minister Armin Konket van Planning en Bestuur.

Het gaat om een groep die al met pensioen had moeten gaan, maar door een wetswijziging nog steeds in dienst is.

De minister is bereid om voor deze groep een aanbod tot vertrek te doen. Afslanken van het ambtenarenapparaat is een van de doelstellingen in het groeiakkoord.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Beste @Curacao revisited, inderdaad en ik ben voor om het ontslagrecht voor ambtenaren te wijzigen. Vooral op een eiland met weinig banen is het niet van deze tijd dat ambtenaren een baan garantie voor het leven hebben.

 2. Dit is dweilen met de kraan open, laten we eerlijk zijn deze oudjes zijn uitgeblust en drukken behoorlijk op de landbegroting.

  Het is nu de tijd om een automatiseringsslag te maken anders hebben we over 10 jaar hetzelfde probleem van ambtenaren die op pensioengerechtigde leeftijd zitten te wachten.

 3. @Norbert, Of het nu de MAN, PAR, MFK. FOL of PS is.. Allemaal doen ze mee met het helpen van ongeschikte vriendjes en familie leden aan een baantje bij de overheid!

 4. @Rens, gezien de ladrones die nu aan de macht zijn (HNO, Insel Air, etc.), maakt dat dus niet veel uit, ofwel geen verschil.

 5. Brian s mrojer mfk staat bonenaan de lijst om afgevoerd te worden. Rens p pis ongetwijfeld aan de macht??Dios spaar nos, kost weer tonnen aan feest vieren.wat ‘n carnaille zijn die figuren.

 6. Ik ken ook wat ambtenaren die met pensioen zijn, nou probeer een interessant gesprek met hun te hebben, het is erger dan een kies trekken.

  Het is gewoon te merken dat de meeste zich jaren lang niet hebben ontwikkeld en waarom zouden ze, ze hadden toch een baan voor het leven.

  Ik wil toch even bezwaar maken tegen het beeld van de penshonados die zogenaamd gelukkig getrouwd zijn en samen oud worden (tot de dood hen scheidt). Dat moet toch een marteling zijn, 20 a 30 jaar dezelfde muffe baan en dezelfde saaie huwelijk..

  Mijn vrouw weet het dat ik alleen zin in haar heb als ik 3 a 4 keer per week wat anders heb gehad.

 7. Deze ambtenaren worden via de zijdeur weer gewoon ingehuurd tegen hogere kosten. Gewoon omdat ze onmisbaar zijn! Anders was er bij de wetswijziging al wel wat voor hun geregeld.

 8. Afslanken van het ambtenarenapparaat is een van de doelstellingen in het groeiakkoord.

  Begin maar met die nietsnutten. De Menki Rojer’s.

 9. En bij de volgende regeringswissel waarbij ongetwijfeld de ladrones weer aan de macht komen dan vullen we dit weer snel even aan, is het niet zo Pisas???

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -