DolfijnFM | 608 ambtenaren wordt gevraagd vrijwillig te vertrekken

Het gaat om een groep die al met pensioen had moeten gaan, maar door een wetswijziging nog steeds in dienst is | Foto archief

608 ambtenaren wordt gevraagd vrijwillig vervroegd uit te treden. Dat meldt minister Armin Konket van Planning en Bestuur.

Het gaat om een groep die al met pensioen had moeten gaan, maar door een wetswijziging nog steeds in dienst is.

De minister is bereid om voor deze groep een aanbod tot vertrek te doen. Afslanken van het ambtenarenapparaat is een van de doelstellingen in het groeiakkoord.

Bron: DolfijnFM

11 Reacties op “DolfijnFM | 608 ambtenaren wordt gevraagd vrijwillig te vertrekken

 1. ericlapas

  Beste @Curacao revisited, inderdaad en ik ben voor om het ontslagrecht voor ambtenaren te wijzigen. Vooral op een eiland met weinig banen is het niet van deze tijd dat ambtenaren een baan garantie voor het leven hebben.

 2. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 3. ericlapas

  Dit is dweilen met de kraan open, laten we eerlijk zijn deze oudjes zijn uitgeblust en drukken behoorlijk op de landbegroting.

  Het is nu de tijd om een automatiseringsslag te maken anders hebben we over 10 jaar hetzelfde probleem van ambtenaren die op pensioengerechtigde leeftijd zitten te wachten.

 4. @Norbert, Of het nu de MAN, PAR, MFK. FOL of PS is.. Allemaal doen ze mee met het helpen van ongeschikte vriendjes en familie leden aan een baantje bij de overheid!

 5. Norbert George

  @Rens, gezien de ladrones die nu aan de macht zijn (HNO, Insel Air, etc.), maakt dat dus niet veel uit, ofwel geen verschil.

 6. Het is een goed plan, ze zijn toch ongemotiveerd, het kwam door de pensioensleeftijd verhoging. Zou ik ook willen.

 7. Brian s mrojer mfk staat bonenaan de lijst om afgevoerd te worden. Rens p pis ongetwijfeld aan de macht??Dios spaar nos, kost weer tonnen aan feest vieren.wat ‘n carnaille zijn die figuren.

 8. ericlapas

  Ik ken ook wat ambtenaren die met pensioen zijn, nou probeer een interessant gesprek met hun te hebben, het is erger dan een kies trekken.

  Het is gewoon te merken dat de meeste zich jaren lang niet hebben ontwikkeld en waarom zouden ze, ze hadden toch een baan voor het leven.

  Ik wil toch even bezwaar maken tegen het beeld van de penshonados die zogenaamd gelukkig getrouwd zijn en samen oud worden (tot de dood hen scheidt). Dat moet toch een marteling zijn, 20 a 30 jaar dezelfde muffe baan en dezelfde saaie huwelijk..

  Mijn vrouw weet het dat ik alleen zin in haar heb als ik 3 a 4 keer per week wat anders heb gehad.

 9. Trots op Curaçao

  Deze ambtenaren worden via de zijdeur weer gewoon ingehuurd tegen hogere kosten. Gewoon omdat ze onmisbaar zijn! Anders was er bij de wetswijziging al wel wat voor hun geregeld.

 10. Afslanken van het ambtenarenapparaat is een van de doelstellingen in het groeiakkoord.

  Begin maar met die nietsnutten. De Menki Rojer’s.

 11. En bij de volgende regeringswissel waarbij ongetwijfeld de ladrones weer aan de macht komen dan vullen we dit weer snel even aan, is het niet zo Pisas???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *