DolfijnFM | Rekeninghouders Giro gecompenseerd

Antilliaans Dagblad meldt dat het ministerie van Financiën geld heeft geleend in Nederland om de rekeninghouders te kunnen compenseren | Foto: Èxtra

Willemstad – De Girobank wordt gecontroleerd afgebouwd, dat meldt de Centrale Bank. Die heeft Giro onder zijn hoede sinds de noodregeling in 2013.

Voor het einde van dit jaar sluit de bank haar deuren. De 2000 rekeninghouders met meer dan 10.000 gulden krijgen hun geld.

Hoe is nog niet bekend gemaakt, maar het Antilliaans Dagblad meldt dat het ministerie van Financiën geld heeft geleend in Nederland om de rekeninghouders te kunnen compenseren.

Bron: DolfijnFM

6 Reacties op “DolfijnFM | Rekeninghouders Giro gecompenseerd

 1. Welke belastingbetaler bloedt hier voor? NL of “het land” Curacao?

 2. De rekeninghouder wordt gecompenseerd voor wanbestuur, wantoezicht en fraude met geld uit Nederland dat terug betaald moet worden door de belasting betaler. Die ook al betaalde voor het toezicht.
  Dit is het vestzak broekzak verhaal dat hier goed begrepen wordt. De elite profiteert en het gepeupel betaald.

 3. Ik betaal gern cent belasting meer voordat de hele CBCS top & schoothondjes, lakenpoezen, meeklikkers en likkers etc. die aan dit Giro debacle mede debet zijn de rekening gepresenteerd krijgen.

  Decennia lang, hebbennze waanzinnige emolumenten betaald hebben, en decennia lang alle power en autoriteit hadden om hun salarissenen op te krikken. Maar alles fout hebben laten gaan met ENNIA, GIRO, PSB, etc..

  En nu gaat men geld lenen? Bij wie?
  Hopelijk bij Tromp, Hasselmeyer, Salesia, Allen, Jackson ,Chos de Heeten Romero, maar ook Zus, en Matroos..die er blijkbaar niets van snapte toen Ennia werd doorgelicht..

 4. Wanneer gaan Eric Garcia, Stefan Capella en Neisa Isenia maar Bon Futuro?

 5. Miljarden verdwenen bij Giro en nu mag Curacao dit gaan terug betalen?
  Haal ten minste het geld terug bij de verantwoordelijkheden!

 6. Zo lost onze regering en Centrale bank de problemen op. Niet de schuldigen van het debacle eerst verantwoordelijk houden en voor de rechter slepen maar eenvoudig het geld van Nederland lenen. De belastingbetaler betaald wel. Hoeveel zal de CBCS gedeclareerd hebben voor het toezicht ??
  En dat voor een stelletje klungels van rekening houders die, terwijl de bank vanaf 2013 in de shit zit, gezellig bij deze bank zijn blijven bankieren. Voor dit domme gedrag moeten wij weer opdraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *