27 C
Willemstad
• maandag 23 mei 2022 19:49

Laatste reacties

- Advertentie -

Dokmaatschappij loopt orders mis

CDMWILLEMSTAD — De Kustwacht heeft dit jaar twee maal internationale aanbestedingen gehouden voor reparatie en onderhoud van de cutters die in het Caribisch gebied worden ingezet, de cutter Jaguar die op Curaçao ligt, de Panter op Aruba en de Poema op St. Maarten, waarbij beide malen de  buiten de boot viel. Droogdokmaatschappijen in Colombia en Suriname kregen uiteindelijk de opdracht.

Advertentie

- Advertentie -

De woordvoerder van de Kustwacht, Roderick Gouverneur, licht toe dat aangezien met de reparatie en het vereiste reguliere onderhoud van de vaartuigen ‘grote bedragen’ gemoeid zijn, er internationale aanbestedingen zijn gehouden.

Dit kan immers grote prijsverschillen opleveren. Aan het begin van dit jaar moest een cutter gerepareerd worden, wat vervolgens in Cartagena, Colombia werd uitgevoerd.
De Panter die vanuit Aruba wordt ingezet, is op dit moment in Paramaribo, Suriname voor regulier onderhoud”

, aldus Gouverneur, die desgevraagd bevestigt dat in beide gevallen CDM heeft meegedongen naar de order.
De huidige werkzaamheden aan de Panter worden nu door de Surinaamse Droogdok- en Scheepvaartmaatschappij (SDSM) uitgevoerd.
Het mislopen van voorgenoemde opdrachten, komt bovenop de reeds bekende claims van miljoenen dollars.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld blijkt de oorspronkelijke claim van drie Cubanen, toegekend door een Amerikaanse rechter in 2008, van 80 miljoen dollar met wettelijke rente naar 120 miljoen te zijn opgelopen.
Aangezien het Amerikaanse vonnis op het eiland niet uitvoerbaar is, hebben de advocaten de afgelopen maanden driemaal ‘derdenbeslag’ gelegd op betalingen van CDM-klanten, ter waarde van ongeveer 2 miljoen dollar.
Aangezien het vonnis niet uitvoerbaar is, wordt er in landen waar de CDM-klanten (schepen/rederijen) gevestigd zijn en waar dit wel uitvoerbaar is, derdenbeslag gelegd op betalingen/ gelden die de dokmaatschappij voor de geleverde diensten dient te ontvangen.
Deze ontwikkelingen hebben een afschrikkende werking op de potentiële klant. Behalve de claim van 120 miljoen dollar en 2 miljoen aan derdenbeslagen, is er tevens een claim van 3,5 miljoen gulden van een groep van 350 lokale uitzendkrachten.
Deze groep sprak onlangs nog haar vrees uit over een dreigend faillissement.
Deze uitzendkrachten, die in het verleden recht hadden op hetzelfde loon als werknemers in vaste dienst en die jarenlang minder uitbetaald kregen, worden bijgestaan door advocaat Roelof Bijkerk.
Het merendeel van deze uitzendkrachten heeft na een lang proces de helft, ofwel 3,5 miljoen gulden, van hun vorderingen ontvangen.
De groep heeft onlangs in een brief aan de PWFC-vakbond het volgende gesteld:

Het is ons duidelijk dat de claim van de Cubanen op CDM, van meer dan 100 miljoen dollar, als gevolg heeft dat CDM in een zorgelijke situatie verkeert en de kans loopt failliet te gaan.
Wij weten allemaal dat de installaties bij CDM in slechte staat verkeren. Het drijfdok is al meer dan twee jaar buiten dienst omdat het volledig is verroest”, aldus de groep uitzendkrachten, die de noodklok luidde.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -