31 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 19:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Dogzine | Kluivert Dog Rescue Center gestart met bouw

Resultaat van een vruchtbare amenwerking verschillende dierenwelzijnsorganisaties

Op 27 juni is gestart met de bouw van het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao. Een grootschalig project, welke ook na de zomer op televisie te volgen is in de vorm van een documentaire serie. De bedoeling is om naar een opvangcapaciteit te gaan van 800 honden.

 

Het wordt een groot project, waar naast de opvang van honden ook plaats is voor een vrijwilligerswoning, een operatiekamer, een educatieruimte en natuurlijk ook goede en veilige verblijven voor de honden met schaduwplekken en bewegingsruimte.

- Advertentie -

Er is nogal wat verwarring over hoe het nu zit met al die stichtingen op Curaçao, want Stichting Dog is ook bezig met de bouw van een sanctuary. Dat klopt en beide partijen werken ook weer samen in diverse projecten. Het sterilisatieproject wat onlangs door House of Animals is geweest, werd ook door beide stichtingen volledig ondersteund.

Een kleine en niet volledige opsomming:

Platform Dierenwelzijn Curaçao
Op Curaçao zijn diverse stichtingen en particulieren die een warm hart toedragen aan de dieren. Een aantal van deze betrokkenen zijn samen het Platform dierenwelzijn Curaçao gestart. Vanuit dit platform, waarin diverse stichtingen en particulieren samenwerken wordt veel gedaan. Vangen van honden en katten, sterilisatie acties, voeren van honden en katten op straat, zieke of gewonde honden en katten behandelen of in laten slapen, onderbrengen bij fosters, adopties, etc. Donaties die naar dit platform gaan, worden onderverdeeld aan de leden hiervan.

Rescue Paws Curaçao
Deze stichting gaat het Kluivert Dog Rescue Center runnen. Zij hebben thuis niet meer de capaciteit om honden te kunnen opvangen en zijn samen met Kluivert nu bezig om het groots aan te pakken.

- Advertisement -

Stichting Dog
Deze stichting is bezig met de bouw van een Dog Sanctuary, daar zij sterk uit haar jasje is gegroeid met rond de 100 honden op de huidige locatie.

Feed Friends Foundation
Deze stichting is voornamelijk bezig met het voeren van honden en katten overal op het eiland. Zij weten vaak feilloos welk dier zich waar bevindt en halen dieren van straat om naar de dierenarts te brengen of om bijvoorbeeld pups weer naar fosters te begeleiden, al dan niet ook weer in samenwerking met de reeds boven vermelde stichtingen.

Dierenbescherming Curaçao
Deze stichting bevat ook het dierenasiel. Zij vangen honden en katten op, steriliseren en bieden ze ter adoptie aan. Ook vanuit de stichtingen wordt er af en toe een beroep gedaan op het asiel. Dus daar is ook al samenwerking.
bouw gestart

Carf
Deze stichting vangt honden op en verzorgt adopties en voeren een no kill policy. Zij vangen de honden van de straat op, verzorgen ze, verplegen ze en bieden ze ook ter adoptie aan.

Cats of Curaçao
Deze stichting richt zich uitsluitend op katten. Wat overigens ook een mega probleem is op Curaçao. Op dit moment zitten er zo’n 160 katten in de opvang daar. Helaas worden er elke dag nog gedumpt, dus ook dat aantal stijgt.

Stichting I-Animal
Deze stichting richt zich vooral op voorlichting, voornamelijk op scholen en richt zich niet alleen op honden en katten, maar ook op andere dieren.

Daarnaast is er nog veel kleinschalige opvang en zijn hierboven dus niet alle betrokkenen genoemd met naam en toenaam. Veel zelfstandige opvangadressen werken samen met bovenvermelde stichtingen.

Bron: Dogzine

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Eén ding is zeker, dit gaat heel veel geld kosten dus ben benieuwd of de overheid ook mee helpt. Wij weten allemaal dat Kluivert een man heeft die miljonair is en kinderen die op weg zijn miljonair te worden maar is dit wel garantie dat het geld nooit opraakt?

    Nog geen maand geleden werden honden uit het asiel gratis aan iedereen zelf potentiële dierenbeulen weggeven zonder bij stil te staan wat het lot van die honden zal zijn.

    De vraag is natuurlijk als er geld was om deze giga center op te zetten, waarom hebben ze die honden zomaar weggegeven. Het zal toch niet iets te maken hebben met een mega ego complex van mevrouw Kluivert die boven de zorg voor honden gaat?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -