DM | Jury in misbruikzaak Bill Cosby komt er niet uit

1 Bill Cosby in de rechtszaal in Norristown. ©EPA

De jury die moet oordelen over het lot van de Amerikaanse entertainer Bill Cosby, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik, zit in een impasse. Na 30 uur beraadslagen kunnen de juryleden het maar niet eens worden.

De twaalf juryleden zijn er nog niet in geslaagd om tot een consensus te komen, zo hebben ze aan de rechter in Norristown, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, laten weten.

De rechter heeft de zeven mannen en vijf vrouwen vandaag gevraagd nogmaals naar de zaak te kijken en te proberen er samen uit te komen. Als dat niet lukt, moet de zaak mogelijk worden overgedaan. De rechter heeft de jury geen tijdlimiet gegeven.

Verjaard

Bill Cosby wordt ervan beschuldigd in 2004 Andrea Constand te hebben gedrogeerd en aangerand in zijn huis. Tientallen andere vrouwen zijn naar buiten getreden met vergelijkbare beschuldigingen, maar die zaken zijn verjaard.

De 79-jarige The Cosby Show-ster liet eerder deze week weten hoopvol te wachten op het vonnis. “Meneer Cosby is opgewekt en heeft het gevoel dat de juryleden erg intelligent zijn. Hij is hoopvol dat ze de juiste beslissing nemen”, aldus Cosby’s advocaat.

Bron: DeMorgen/Belga/ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *