27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 02:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Dj Renzo dood na schietpartij

Gemeenschap reageert geschokt op 9e moord in drie maanden

Dj Ruvette Dirksz samen met wijlen dj Renzo. FOTO DREAMS
Dj Ruvette Dirksz samen met wijlen dj Renzo. FOTO DREAMS

Willemstad – De 39-jarige dj Renzo van Radio Mas is gisterochtend vroeg overleden nadat hij maandagavond het slachtoffer was geworden van een schietpartij bij zijn huis aan de Schonegevelstraat. De dj, wiens officiële naam Gracielo Renzo Soleana was, overleed omstreeks 03.00 uur in de ochtend in het ziekenhuis.

Advertentie

- Advertentie -

Afgelopen maandag kreeg de politie rond 21.00 uur een melding dat er bij een woning een schietpartij had plaatsgevonden.
Bij aankomst trof de politie twee mannen liggend in de tuin aan.
Beide mannen hadden schotwonden.
De dj verkeerde in kritieke toestand en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij later overleed.
Collega’s van dj Renzo baden gisterochtend voor hem op Radio Mas.
Ook op Facebook verschenen verschillende berichten van de collega’s van dj Renzo die zijn dood op zijn zachtst gezegd betreurden.
Ook oud-collega van Radio Mas, Ruvette Dirksz, die tegenwoordig werkzaam is bij Radio Direct, uitte gisteren haar verdriet op het sociaal platform:

,,Ik ben enige tijd geleden thuisgekomen van het ziekenhuis. Ik kon mijn ogen niet geloven, ik heb aan de wil van God getwijfeld… maar meer dan wat dan ook heb ik wederom gemerkt dat we geen waarde hechten aan het leven van een ander. Ik snap niet hoe ik naar huis heb kunnen rijden..het leek alsof ik zweefde, op auto-pilot. Dj Renzo, een vriend…ik hoefde hem niet elke dag te spreken om te weten dat hij er was. Toen hij trouwde was ik tot mijn spijt in Nederland…nu heb ik nog meer spijt. Tijdens carnaval kwam ik hem tegen in hanchi Polar, ik omhelsde en zoende hem..ik wilde hem haast niet loslaten..vervolgens vroeg ik waar Janella was en hij wees op zijn vrouw. Toen ik Radio Mas verliet stuurde hij me een bericht waarin hij zei: ‘Maak je geen zorgen lieverd. Alles blijft hetzelfde. Ik ben er.’ En zo was het ook. Alles bleef inderdaad hetzelfde. Wij zijn geen van allen perfect, maar wel zijn wij allemaal in perfectie gecreëerd. Het talent van Renzo was oneindig. Zijn reclamespotjes waren uniek..zijn stijl was uniek..hij was ‘the real deal’…met hem was er geen sprake van verhaaltjes en sprookjes…what you see is what you get. Zo was het voor ons in de middag bij Radio Mas, en op vrijdag waren de onderwerpen spannend. Je collega’s bij Radio Mas zullen je missen, ik ook, de luisteraars ook…DEEJAY, kom op zeg, sluiten we de show zo af? Ik vraag de Heer in al mijn verdriet en al mijn twijfels om hem de rust te geven die hij verdient. Aan zijn echtgenote, zijn kinderen, zijn ouders, broers en zussen, vrienden en de hele familie van Radio Mas, heel veel sterkte met dit groot verlies. Aan Curaçao: je hebt één van de beste dj’s verloren. Rust in vrede schatje. Maak je geen zorgen, lieverd. Ik ben er.”

Ook collega Morgan Isenia schreef mooie woorden over de overleden dj. ,,Afgelopen nacht heb ik een vriend verloren.”

En: ,,Renzo was trouw en had een goed hart. Hij was niet perfect, maar wanneer ik hem nodig had was hij klaar om te dienen.”

De rest van de dag was er een aangepast programma met afwisselend stilte en klassieke muziek om te rouwen.

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -