25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Divers kort nieuws

MeesPierson laat 6 medewerkers gaan

kortjesWILLEMSTAD — MeesPierson heeft vandaag bekendgemaakt een aantal medewerkers te ontslaan. Het gaat om 6 van de 48 medewerkers van het bedrijf op Curaçao.

- Advertentie -

Deze personen hebben een administratieve functie.
De stap is volgens de bank noodzakelijk vanwege ‘aanhoudende uitdagende marktomstandigheden’.

“De bank betreurt deze stap en heeft de betreffende medewerkers persoonlijk op de hoogte gebracht. Klanten kunnen blijven rekenen op de deskundige advisering en vertrouwde dienstverlening zoals zij van MeesPierson gewend zijn”

, aldus managing director Victor den Hoedt van MeesPierson Curaçao.
Het bedrijf heeft een onshore- en een offshorebank en is sinds 1952 op Curaçao gevestigd.
De bank bedient zowel commerciële als private cliënten.
Sinds 1 juli 2010 is MeesPierson Curaçao onderdeel van ABN Amro Bank NV.

—————————————

Hodge op zoek naar informatie olie en gas

Hodge op zoek naar olie en gasWILLEMSTAD — Demissionair premier Daniel Hodge (PS) bracht onlangs een bezoek aan het archief van de eilandelijke regering. Doel van dit bezoek was om documenten te zoeken die te maken hebben met het onderzoek naar gas en olie in de Curaçaose wateren.
Onlangs kreeg Hodge hierover diverse vragen gesteld tijdens een openbare vergadering.
De premier kon deze vragen op dat moment echter niet beantwoorden en gaf aan hier twee weken voor nodig te hebben.
Het bezoek van Hodge aan het archief moet in dit kader worden gezien.
In het archief vond hij onder meer documenten van het niet meer bestaande Bureau Oliezaken.

—————————————

Ministers in Souax

Nelson NavarroWILLEMSTAD — De ministers van Justitie, Nelson Navarro en Bestuurlijke Planning, Etienne van der Horst, zijn door de stichting Pro Souax uitgenodigd om morgenavond aan wijkbewoners te komen vertellen over hun werk.
Dat gebeurt in het wijkcentrum van Souax.
De bijeenkomst begint om zeven uur en duurt tot tien uur.
Fundashon Pro Souax bestaat al 15 jaar en het project ‘Mandatario den Bario’ is een van de initiatieven van de stichting.
Er is bewaking aanwezig voor de auto’s.

—————————————–

Jardim geeft uitleg over ob op TeleCuraçao

José JardimWILLEMSTAD — Minister van Financiën José Jardim geeft vanavond op TeleCuraçao uitleg over de omzetbelasting (ob). Hij zal uitleggen waarom er op luxe en ongezonde goederen een verhoging van 6 naar 9 procent belasting geheven wordt en waarom diverse goederen en diensten die tot de primaire levensbehoefte behoren vrijgesteld zijn van ob.

Volgens een schrijven van het ministerie van Financiën wil hij hiermee aan de grote behoefte voldoen om meer informatie te verstrekken:

“De minister van Financiën wil de bevolking beter informeren en uitleggen waarom de te nemen maatregelen nodig zijn om een gezonde financiele situatie van het land Curaçao te garanderen.
Minister Jardim heeft steeds uitgelegd dat het de brede schouders zijn die de ob-verhoging moeten dragen en dat de minder draagkrachtigen in de samenleving bespaard moeten blijven van de ob-verhoging.”

In het tv-programma ‘Ministerio di Finansa ta informa. 10 minüt ku minister Jardim’ zal hij tevens aangeven op welke goederen meer ob betaald gaat worden en op welke goederen en diensten vrijstelling gegeven wordt.
Daarnaast zal hij vertellen hoeveel inkomsten de regering met de ob-verhoging denkt binnen te halen en hoe er rekening gehouden is met de economie en de sociale aspecten.
Iedere woensdagavond in het programma Página Sosial, om kwart over negen op TeleCuraçao, zal er een nieuw actueel onderwerp aan bod komen.

——————————————–

Oranje strik voor Insel Air en Winair

logo-inselairDEN HAAG — Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft een oranje strik toegekend aan Insel Air en Winair voor hun bijdrage aan de activiteiten van de troonswisseling op 30 april. De luchtvaartmaatschappijen mogen het logo gebruiken op hun website en posters die verband houden met de troonswisseling.

De oranje strik is een erkenning voor positieve en originele activiteiten, die aansluiten bij het thema van de inhuldiging, namelijk ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning’.

“Alle activiteiten met een oranje strik verbinden onze inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden straks op 30 april”

, aldus het Nationaal Comité Inhuldiging in een toelichting.
Winair en Insel Air krijgen de erkenning voor het transport van goederen en T-shirts voor de Koningsspelen in het Caribisch Gebied, die vrijdag plaatsvinden in het Koninkrijk.
In het Europees deel van het Koninkrijk is een oranje strik toegekend aan een weblog met

 • preken voor de koning,
 • een initiatief om zo veel mogelijk Koningslinden te planten,
 • het Nationale Carillonconcert,
 • het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf RET en
 • autodealer Mini.

die helpt bij de distributie van ontbijten voor het Koningsontbijt.

 • Het VSB fonds,
 • Prins Bernhard Cultuurfonds,
 • de Stichting Doen,
 • de Lotto en de
 • VandenEnde Foundation

krijgen een oranje strik voor hun financiële bijdrage aan de activiteiten.

——————————————–

Informatienummer over omzetbelasting

telefoon-24042013WILLEMSTAD — De inspectie der belastingen heeft een informatielijn opengezet voor vragen over de nieuwe omzetbelastingtarieven. Ondernemers en consumenten kunnen bellen met de telefoonnummers:

 1. 734-2520,
 2. 734-2529,
 3. 734-2557 en
 4. 734- 2569.

Per 1 mei zal er een differentiatie in de omzetbelasting (ob) worden doorgevoerd.
De inspectie der belastingen publiceert deze dagen in diverse kranten ook een lijst waarin staat welke producten of diensten welk tarief krijgen.
Hiermee wil het ministerie van Financiën tegemoetkomen aan de vele vragen over het onderwerp. In de maand mei zullen tevens nieuwe ob-declaratieformulieren worden uitgedeeld voor degenen die dit niet elektronisch doen.

——————————————–

Goudroof-verdachte Pizziolo direct vrijgelaten

rechtbankWILLEMSTAD — De goudroof -verdacht e Guiseppe Pizziolo die vandaag ook jarig is, is vanochtend door het hof direct vrijgelaten.
Pizziolo ging in beroep met een schorsingsverzoek nadat een soortgelijk verzoek op 10 april in eerste aanleg werd afgewezen.

Volgens de advocate Marije Vaders tijdens de raadkamerzitting die gisteren achter gesloten deuren werd behandeld, heeft de ondernemer helemaal niets te maken met de overval noch met heling van de goudstaven.
Bovendien wegen de persoonlijke belangen van haar cliënt zwaarder dan het algemeen belang. Pizziolo werd enkele dagen nadat hij goud aan iemand had verkocht aangehouden.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou het hier om twee van de gestolen goudstaven gaan. Vaders benadrukte echter dat haar cliënt heel oud goud verkocht, dat hij bij een Venezolaanse vrouw had gekocht.
Deze goudstaven had hij bij de vrouw gekocht, zonder het vermoeden te hebben dat ze eventueel afkomstig zouden zijn van criminele activiteiten.
Het hof hield hiermee rekening en heeft vandaag – gelet op de rol van Pizziolo in deze zaak – besloten om zijn voorlopige hechtenis op te heffen, waarna de jarige ondernemer direct naar huis mocht.

——————————————–

Anti-fluoride groepen willen gif uit kraanwater

fluoride-2WILLEMSTAD — De commissie Anti-Fluoride is ervan overtuigd dat fluoride schadelijk is voor het menselijk lichaam. De groep onder leiding van Rudolf de Wit heeft het parlement aangeschreven voor een presentatie over de toevoeging van fluoride aan het drinkwater op Curaçao. Onder oud-minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia (MFK) zou het percentage fluoride stapsgewijs dalen tot 0. De groep zou dit beleid uitgevoerd zien willen worden.

Ook Rutven Ellensburg, nummer 12 op de laatste verkiezingslijst van PS, is in de pen geklommen om zijn beklag over de substantie fluoride te doen.
Ellensburg is tot de conclusie gekomen dat fluoride gevaarlijk is. Zo zou er volgens hem niet voor niets op de verpakkingen van tandpasta staat dat deze uit het bereik van jonge kinderen bewaard moet worden.
Ook de waarschuwing dat bij het per ongeluk inslikken van tandpasta er direct medische hulp moet worden ingeroepen, heeft de bezorgde burger aan het denken gezet.
Hij plaatst dan ook zijn vraagtekens bij het advies om minstens acht glazen water per dag te drinken terwijl er dezelfde hoeveelheid fluoride in tandpasta zit.
Verder stelt Ellensburg dat fluoride onder andere kanker veroorzaakt en het IQ verlaagt.
Het volk moet volgens hem weten dat fluoride niets toevoegt aan de kwaliteit van water.
In zijn persbericht betoogt het PSlid dat fluoride in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als oorlogsgif, om mensen mak en gedwee te maken.
Hij pleit er dan ook voor geen fluoride meer aan het drinkwater toe te voegen.
Volgens hem moet aan het licht worden gebracht welke personen voordeel hebben van de import van fluoride.

———————————————-

Jardim en Hodge naar Nederland

Willemstad – Minister José Jardim van Financiën is in Nederland in verband met de aanwijzing die de Rijksministerraad (RMR) medio 2012 aan Curaçao gaf om de begroting en de overheidsfinanciën op orde te krijgen.
Vermoedelijk komt de aanwijzing vrijdag in de RMR aan bod waar Gevolmachtigde minister Roy Pieters aan deelneemt.
Ook premier Daniel Hodge vertrekt komende zaterdag naar Nederland.
Niet in verband met de RMR, maar om de troonwisseling bij te wonen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -