30 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 18:36

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Dinsdag belooft spannende dag te worden voor coalitie

Melvin CijntjeWILLEMSTAD — Volgende week dinsdag wordt een cruciale dag voor de coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. In de ochtenduren komen de vier politiek leiders van de coalitie bijeen voor een gesprek. Onderwerp is het verzet van Pais tegen de voordracht van José van den Wall Arnemann als directeur bij Refinería di Kòrsou (RdK).

Later op de dag staat er een gesprek gepland van de PSfractie met haar minister Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn).
Volgens Melvin ‘Mac’ Cijntje, fractievoorzitter van PS in de Staten, zorgde Francisca deze week voor opzien door tijdens het fractieoverleg boos weg te lopen. Ook stemde zij tijdens de vergadering van de RvM blanco over de voordracht van Van den Wall Arnemann. Een situatie die Cijntje bevreemdt.

Ik weet niet wat er aan de hand is. Dit is een vreemde zaak. Het is niet normaal dat je als minister niet met de collega’s van je partij meestemt. Dat hoort niet zo.
We willen weten wat er aan de hand is.”

Volgens minister Francisca heeft ze naar eer en geweten gehandeld.

Ik heb tijdens de RvM aangegeven wat mijn reden was. Er wordt van mij verwacht dat ik naar eer en geweten handel. Dat heb ik ook gedaan. Er is nu een delicate situatie ontstaan. Ik zie wel wat er dinsdag uit de vergadering komt”, zegt Francisca.

Na woensdag heeft ze niet met de fractie gesproken.

Ik weet niet wat het standpunt van mijn fractie is. Ik hoor het wel tegen die tijd.”

- Advertentie -

Vanavond zal de PS-politica de wekelijkse bijeenkomst op Palu Blanku niet bijwonen. Ze heeft daar een valide reden voor.

Ik ben vandaag 38 jaar geworden”, aldus Francisca.

Terwijl Francisca haar verjaardag viert, beraden de coalitiepartners zich over de crisisachtige sfeer binnen de coalitie. PS en Pais staan lijnrecht tegenover elkaar.
Deze laatste partij laakt de voordracht van PS-lid José van den Wall Arnemann als de nieuwe directeur van RdK. Pais is van mening dat hij niet de beste kandidaat is.

De ministers van Pais stemden afgelopen woensdag tijdens de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) tegen de voordracht van Van den Wall Arnemann, maar werden weggestemd door de andere ministers. Pais-leider Alex Rosaria blijft zich verzetten tegen deze voordracht. Hij stelt dat het om een vriendendienst gaat en heeft voor dit weekeinde intern beraad van zijn partij aangekondigd. Melvin Cijntje kan de hele gang van zaken niet volgen.

Voor de vergadering van de ministerraad had Rosaria aangekondigd dat zijn ministers tegen zouden stemmen. Nu de stemming heeft plaatsgevonden maakt hij er een halszaak van. Dat had je van tevoren moeten aangeven, maar dat heeft hij niet gedaan. Het is eerder voorgekomen dat wij als PS het met iets niet eens waren en wij in de ministerraad werden weggestemd. Wij waren het bijvoorbeeld niet eens met de e-zoneregeling voor de Curaçao Technology Exchange (Ctex). Maar dat hebben wij indertijd geaccepteerd”

, aldus Cijntje, die vindt dat Pais zich in deze zaak sportief moet opstellen.

bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Dit systeem was er ook in communistische landen, er werd EEN stemmig besloten, door de baas. De rest deed voor de vorm mee en applaudiseerde daarna voor de grote leider. Heil Ivar!

  2. Vreemde situatie:

    stemde zij tijdens de vergadering van de RvM blanco over de voordracht van Van den Wall Arnemann.

    Cijntje zegt dan: Het is niet normaal dat je als minister niet met de collega’s van je partij meestemt.

    Dus het PS principe is gewoon, Al ben jet het niet eens dan stem je toch maar voor, want het is ten slotte een PS lid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Overheid profiteert niet van lokale gokindustrie

De Curaçaose overheid profiteert op geen enkele wijze van de zeer omvangrijke gokindustrie. Zo blijkt uit wetsontwerpen in handen van het Antilliaans Dagblad. Uit de documenten blijkt...

Democracy now! | Monday, June 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Riechedly Bazoer houdt boot Curacao nog af

AMSTERDAM - De voetbalbond van Curacao heeft met de bekendmaking van de voorlopige spelerslijst voor de Gold Cup voor verbazing gezorgd bij Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer. De zesvoudig...

DolfijnFM | Vanaf 1 juli gratis testen in Nederland op weg naar Aruba, Bonaire en Curaçao

Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar de eilanden reizen kunnen zich gratis laten testen. Ook voor andere landen gaat dat gebeuren, zegt luchtvaartnieuws.nl. Het Nederlandse...

DolfijnFM | Kiesraad verwelkomt discussie over kiesstelsel

Ook de Kiesraad van Curaçao is voorstander van een discussie over het kiesstelsel. Aanleiding is de verkiezingsuitslag van dit jaar, waarin restzetels uiteindelijk de doorslag gaven. In het...
- Advertentie -