28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Dierenambulance weer volledig inzetbaar

Voor dieren in acute nood

Dierenambulance weer volledig inzetbaar

WILLEMSTAD — De Dierenambulance van de Dierenbescherming Curaçao is vanaf vandaag volledig operationeel. Een opgeleid team vrijwilligers staat klaar voor dieren in acute nood zonder baas. De ambulance is bereikbaar via telefoon 514-9726.

De ambulance is bereikbaar van acht uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds en wordt overdag bemand door de mensen van het dierenasiel, of een van de vrijwilligers als er geen vast personeel beschikbaar is.
Na vijf uur ’s middags staan er twee vrijwilligers van een groep van 12 klaar die werken volgens een rooster.

Het telefoon nummer dat gebeld kan worden om de ambulance op te roepen is 514-9726. De telefoon wordt opgenomen door een ‘centralist’, die de oproep afhandelt en de ambulance naar de plek stuurt waar het gewond dier of het dier in nood zich bevindt.
De ambulance is bedoeld voor het helpen van dieren in acute nood: gewond, aangereden of ernstig ziek langs de weg, zonder baas.
De ambulance is er niet voor dieren die zijn overleden.

De ambulance is een initiatief van Stichting Dierenbescherming. Sinds 2001 is het een van de diensten van de stichting, naast de exploitatie van het asiel en de sterilisatieacties in de wijken. Bij het realiseren van deze ambulance heeft de Dierenbescherming hulp gekregen van:

  •  Automobielbedrijf De Garage voor het uitdeuken en spuiten van de bus,
  • de verf werd beschikbaar gesteld door Nijpro,
  • Senal Sign zorgde voor de  belettering,
  • Shirts & Words voor het klein materiaal en
  • Kast.cw voor het interieur.

Het werk van de ambulance wordt mogelijk door donaties van sponsoren. Bijdrages om de ambulance te laten rijden zijn daarom heel erg welkom bij het asiel of op  bankrekening 28449007 bij de MCB, onder vermelding van Dierenambulance. 

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...