DenHaagFM | Gevolmachtigde minister van Curaçao “liegt, intimideert en verdraait”

Gevolmachtigde minister van Curaçao “liegt, intimideert en verdraait”

Gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels “liegt, intimideert en verdraait”

Marvelyne Wiels, de zus van de vermoorde Curaçaose politicus Helmin Wiels, is in opspraak gekomen door een rapport van de Curaçaose ombudsman naar haar handelen. Dat meldt de Volkskrant. “Wiels laat een spoor van vernieling achter, sinds ze juni 2013 is aangesteld als de gevolmachtigde minister van Curaçao in het Curaçaohuis in Den Haag”, schrijft de krant. 

De hoge functionaris moet de Curaçaose regering vertegenwoordigen in de vergaderingen van de ministerraad van het Koninkrijk. Uit het rapport blijkt onder meer dat ze heeft gelogen op haar cv. Daarop stond een hogeschooltitel die ze nooit had behaald, alsook een hoge leidinggevende functie bij een bank die ze nooit heeft bekleed.

“Het personeel op het Curaçaohuis siddert onder haar intimidaties. Meerdere haar onwelgevallige medewerkers werden ontslagen of gedegradeerd. Ook liet ze onnodige, dure verbouwingen uitvoeren.” Marvelyne Wiels ontkent alle beschuldigingen. De NOS berichtte in 2013 al over de cv-fraude.

“Liegt, intimideert en verdraait”

“Uit dit rapport blijkt dat deze gevolmachtigde minister liegt, intimideert en verdraait”, zegt Tweede Kamerlid Ronald van Raak van de SP tegen de Volkskrant. Hij denkt niet dat Wiels te handhaven is. “Misschien kan premier Rutte bij Curaçao aankloppen, of ze niet iemand anders kunnen sturen”, suggereert Van Raak. Het Curaçaohuis aan de Wagenaarweg wil geen commentaar geven.

Bron: DenHaag FM
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

9 Reacties op “DenHaagFM | Gevolmachtigde minister van Curaçao “liegt, intimideert en verdraait”

 1. @Ed het rapp heb ik wel gelezen hoor don’t worry. Ik vind het alleen uiterst vreemd om constant in herhalingen te vallen. Ik zou zeggen kom eens met iets origineels?

 2. Inderdaad Hyde, van een overdosis waarheid kun je moedeloos worden..:) !!

 3. Precies Tuna. Tenminste iemand die het rapport gelezen heeft !

 4. Denk dat Ed het misschien heeft over het feit dat M Wiels zichzelf ook als afstammeling van Tula uitgaf.

  Pagina 49 van het rapport.
  XVI Het Curiculum Vitae van de GevMin
  XVI.1 Verklaringen van informanten
  “We waren erg onder de indruk van haar c.v. Het zag er zo indrukwekkend uit dat we dachten dat ze wel een hogere positie had kunnen krijgen dan GevMin. We begonnen aan haar c.v. te twijfelen. Het was te mooi om waar te zijn. Daarnaast betrapten we haar op fantasieën en leugens. Zo vertelde ze eens over een pitch in New York met Oprah Winfrey erbij. Je zag in haar ogen dat ze loog. Ook vertelde ze dat ze afkomstig was van de slaaf Tula. Het was allemaal ‘too much’. “

 5. Maar je kan zeggen wat je wilt Fraudelyne ziet er werkelijk niet uit. Verschrikkelijk.

 6. Ja Held, kom er maar in.
  Of zie je langzamerhand ook in dat bananenrepubliek wel het juiste woord is?

 7. Ed is nog net niet the laughing horse, the horse is a horse etc., maar wel duidelijk moeite met Tula, aangezien de naam bij veel van zijn reeacties voorkomt.

 8. Op KKC is de kwestie/het rapport over de GevMin mevr. M. Wiels al bijna geen thema meer. Niemand geeft meer commentaar. De vluchtigheid der dingen/uiteindelijke desinteresse wordt hiermede weer bewezen. Terwijl ik maar zit met het gevoel dat M. Wiels al in Nederland gepakt en gezakt klaar stond om naar Curaçao/Asjes te vertrekken nog voordat haar broer vermoord werd.
  Het zal een foutieve dwanggedachte zijn, ik moet dat van mij afzetten.

 9. Deze zelfbenoemde afstammeling van Tula wordt overal uitgekotst na dit rapport, behalve op Curacao. Het bewijst weer eens te meer, dat het hier een bananenrepubliek is. Geen greintje integriteit of zelfreinigend vermogen. Vewacht dan ook niet dat er veel verandering zal komen op korte termijn; over een paar weken zijn we alles weer vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *