DFT | ‘Geen datalek bij trustkantoor TMF’

Joris Polman

Nederlands trustkantoor TMF gegijzeld door hackers | foto: HH

Er is geen vertrouwelijke informatie over klanten van trustkantoor TMF op straat komen te liggen. Dat meldt een woordvoerder op basis van het lopende onderzoek naar de cyberaanval met het Petya-virus.

TMF Group is sinds dinsdag in de greep van de gijzelsoftware die wereldwijd veel schade heeft berokkend. De schrik zit er goed in bij het trustkantoor, dat met circa 100.000 klanten in 83 landen actief is.

De TMF Group verdient zijn geld onder meer met fiscale en financiële dienstverlening voor vermogende klanten en beheert in Nederland ook brievenbusfirma’s. Uitlekken van vertrouwelijke informatie zou het bedrijf in ernstige verlegenheid hebben gebracht. Maar, zo meldt de woordvoerder, “we kunnen bevestigen dat de data van onze klanten nooit in gevaar is geweest.”

Grote hinder

In dezelfde zojuist vrijgegeven verklaring vermeldt TMF dat het in de bedrijfsvoering nog steeds grote hinder ondervindt van de aanval. Uit voorzorg heeft het bedrijf haar computernetwerk nog steeds niet volledig in bedrijf kunnen nemen. Een deel van de dagelijkse werkzaamheden ligt daardoor al weer drie dagen stil.

Het onderzoek naar de cyberaanval is nog niet afgerond. TMF verontschuldigt zich in de persverklaring voor eventueel ongemak voor klanten.

Bron: DeFinancieleTelegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *