26 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

DeLimburger | Oud-profvoetballer Maynard mogelijk geliquideerd om 400 kilo coke

Paul Vughts

Onderzoek naar de gecrashte auto van Kelvin Maynard. Afbeelding: AD/Inter Visual Studio via Reuters

De woensdagavond in Amsterdam-Zuidoost geliquideerde oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32) werd de laatste jaren in Amsterdam vervolgd voor onder meer verkrachting (in 2016) en openlijke geweldpleging (in 2018).

- Advertentie -

Van de verkrachting van de vrouw met wie hij een relatie had, is hij volgens zijn advocaat vrijgesproken.

Cocaïne

In het criminele milieu gaat het verhaal dat hij samen met onder anderen de op 2 september op Curaçao geliquideerde Genciël ‘Genna’ Feller (23) uit Zuidoost een partij van 400 kilo cocaïne had gestolen van de bekende Surinaamse drugshandelaar Piet Wortel. Die zou hebben bezworen dat hij ‘iedereen zou afknallen’ die van de opbrengst genoot.

Wortel noemt dat via zijn advocaat Adam Doesburg ‘klinkklare onzin’. “Mijn cliënt ontkent iedere betrokkenheid bij deze zaken en hij maakt zich zorgen over consequenties die dit soort ongefundeerde berichten voor hem en zijn naasten kunnen hebben.”

Vast staat dat Feller, Maynard en hun vrienden recent over zeer grote sommen geld beschikten en volop peperdure spullen hadden gekocht, waaronder luxe auto’s. Maynard poseerde op een foto met een meer dan vuistdik pak bankbiljetten.

Doodgeschoten

Hij werd woensdagavond rond half negen doodgeschoten in een auto die op de Langbroekdreef (eveneens in stadsdeel Zuidoost) tegen een brandweerkazerne botste. Op een foto die via sociale media wordt verspreid, is te zien hoe hulpverleners hem tevergeefs probeerden te reanimeren.

Volgens de politie was hij mogelijk al door twee mannen op een zwarte scooter gevolgd vanaf het Wethouder De Roosplein.

Maynard voetbalde onder meer in Engeland, voor Burton Albion, en voor FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys. Zijn profcarrière in Engeland was stukgelopen op een knieblessure. In Nederland probeerde hij de draad weer op te pakken bij Alphense Boys.

Nieuwe onderwereldvete

Binnen het criminele milieu gaan verhalen over een hoog opgelopen ruzie binnen de groep rond Maynard en Feller die de miljoenenpartij cocaïne zouden hebben gestolen. Ze zouden in ‘een oorlog’ zijn verzand omdat ze elkaar er van beschuldigden een te groot deel van de buit te hebben ingenomen.

‘Genna’ Feller was in de nacht van 3 op 4 augustus met zeker acht kogels beschoten bij het huis van zijn vriendin in de stad Almere (provincie Flevoland). Drie kogels staken nog in zijn lichaam. In een huiszoeking na die schietpartij trof de recherche volop luxe spullen in het huis, die de begin-twintiger nooit legaal had kunnen betalen. Op maandagmorgen 2 september werd hij doodgeschoten in een geparkeerde auto in Willemstad op Curaçao (Caraïben).

Al weken gaan in het stadsdeel Zuidoost geruchten over een nieuwe onderwereldvete. De liquidatie van Feller werd al gezien als bewijs dat het menens is, de moord op Maynard woensdagavond heeft de onrust verder aangewakkerd.

‘Volledig verrast’

Maynards advocaat Paulien Figge was ‘volledig verrast’ door de liquidatie. “Voor zo ver ik hem kende, zakelijk, was hij een lieve, leuke, sportieve jongen die gek was op zijn dochter. Van die verkrachting binnen zijn relatie, in 2016, was hij volledig vrijgesproken. Over de recentere zaak over openlijke geweldpleging kan ik geen mededeling doen.”

Auteur van dit artikel is journalist Paul Vugts van onze Amsterdamse collega’s van Het Parool. Hij geldt als een van de best geïnformeerde misdaadjournalisten van Nederland. Hij moest maandenlang onderduiken na bedreigingen uit het milieu, meer zelfs, zijn liquidatie was aanstaande. Lees er hier meer over.

Bron: De Limburger

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

  1. “Voor zo ver ik hem kende, zakelijk, was hij een lieve, leuke, sportieve jongen die gek was op zijn dochter.’

    En dan wil Mirto Murrat dat we ratvocaten nog serieus nemen?

  2. Een ripdeal is gelijk aan de doodstraf, waarom doen criminelen dat toch? Dat is toch interessant waarschijnlijk voor al die wijven die op het geld en bling bling afkomen.

    Die wijzen zijn gewoon golddiggers die voordat het lijk nauwelijks koud geworden is, al onder een andere crimineel liggen te spartelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -