26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 23:22

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoDeel leerlingen thuis door staking chauffeurs

Deel leerlingen thuis door staking chauffeurs

Overheid structureel te laat met betaling

WILLEMSTAD — Veertien van de zestien schoolbussen van Erick Lourens van Loutra Transport stonden vandaag stil. Het geld om benzine of de salarissen van de chauffeurs te betalen is op. Hij is niet het enige transportbedrijf dat vandaag geen kinderen naar school kon vervoeren. De overheid heeft voor de vierde keer dit jaar het geld te laat overgemaakt. Daarom gingen de leden van Asosiashon Transporte Eskolar (ATE) vandaag in actie.

Vanmiddag staat er een ontmoeting tussen ATE en het ministerie van Onderwijs gepland.
Dan zal worden bekeken hoe de late overheidsbetaling in de toekomst voorkomen kan worden.
De uitkomst van de vergadering zal doorslaggevend zijn of de actie morgen wordt voortgezet. Conform de contracten die de overheid met de transportbedrijven heeft, betaalt de overheid op de voorlaatste werkdag van de maand uit.
Dit jaar is het al vier keer voorgekomen dat de schooltransportbedrijven twee weken later worden uitbetaald.

“De vorige keren hebben we onze reserves gebruikt om bij te springen, maar nu staan we met zijn allen met onze rug tegen de muur”

, vertelt Lourens die tevens voorzitter is van ATE.

2300 leerlingen

Veertien van de zestien schoolbussen van Loutra Transport staan vandaag in het wagenpark omdat de overheid te laat is met betalen.

Zijn telefoon staat sinds middernacht roodgloeiend.
Bezorgde ouders bellen continu met vragen.
Met het klein beetje benzine dat hij nog had, heeft hij vanochtend twee bussen op de grootste routes ingezet.

 “Zodat zo min mogelijk kinderen gedupeerd zouden worden”

, legt Lourens uit.
In totaal zijn er dagelijks 2300 leerlingen afhankelijk van het schooltransport.
Al enige tijd geleden kreeg ATE de indruk dat de betaling in november te laat zou worden overgemaakt.
Vorige week stuurde de associatie een brief naar het ministerie van Onderwijs voor opheldering. Een reactie bleef tot voor kort uit. Vanmiddag staat er een vergadering met het ministerie gepland. De late betalingen hebben een procedureel-technisch oorzaak, zegt Lourens.

“De gegevens worden niet op tijd verwerkt. Daarom kan het ministerie van Financiën de betalingen niet op tijd overmaken. Dat is de uitleg die wij hebben gekregen”

, zegt Lourens.

Volgens het ministerie van Onderwijs worden vandaag de laatste handelingen gedaan zodat de transportbedrijven ten minste een vooruitbetaling zullen ontvangen.
Deze zal hooguit morgen op hun bankrekening staan.
Tijdens de vergadering van vanmiddag worden de zwakke punten in het systeem geïdentificeerd en zal worden gesproken over eventuele regelingen om het vervelende verschijnsel in de toekomst op te vangen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties