Debat over Curaçaohuis

2014 06 06 - Marvelyne Wiels - lancering glossy-00

Debat over Curaçaohuis

WILLEMSTAD — De Staten komen op 1 juli bijeen in een openbare vergadering om te debatteren over een voorstel om de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) onderzoek te laten doen naar het beleid dat bij het Curaçaohuis in Nederland wordt gevoerd.

De vergadering is aangevraagd door de fracties van MFK en MAN en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang.

“De laatste maanden is het verschillende keren voorgekomen dat het personeelsbeleid, financieel beleid en beslissingen genomen bij het Curaçaohuis negatief in het nieuws zijn gekomen.

Verschillende keren heeft de gevolmachtigde minister deze berichten ontkend of op een dusdanige manier gereageerd dat dit meer vragen heeft opgeworpen dan dat het duidelijkheid heeft gebracht”, aldus de MAN, MFK en Leeflang.

Ze stellen dat de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels en het Curaçaohuis het gezicht zijn van Curaçao in Nederland en dat het de taak van de Staten is om duidelijkheid te krijgen over de manier waarop ‘het gezicht van Curaçao’ in Nederland wordt vertegenwoordigd.

Daarom willen MFK, MAN en Leeflang debatteren over de mogelijkheid dat de ARC een onderzoek verricht naar de ‘doelmatigheid en rechtmatigheid’ van de beslissingen en het financieel beleid bij het Curaçaohuis onder de verantwoordelijkheid van Wiels.

Bron: Amigoe

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Een Reactie op “Debat over Curaçaohuis

  1. ik haat mezelf als ik het met MFK en MAN eens ben.
    dus ik zeg niets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *