29 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

De juiste studie kiezen is een ‘must

studiekeuzeWILLEMSTAD — Een goede studiekeuze is heel belangrijk om een opleiding succesvol af te ronden. Daarom organiseert Jealaine Alexander-Wawoe vanaf morgen een drietal workshops om aankomende studenten te adviseren bij hun studiekeuze.

De workshops zijn bedoeld voor jongeren die in Nederland of op Curaçao een vervolgstudie op hbo- of universitair niveau willen volgen.
Met name voor jongeren die in Nederland willen gaan studeren zijn de workshops interessant. Voor het studiejaar 2014 – 2015 moeten alle jongeren die in Nederland willen studeren rekening houden met het wetsvoorstel ‘Kwaliteit in verscheidenheid’.
Deze wet houdt onder andere in dat studenten zich vanaf 2014 uiterlijk op 1 mei moeten aanmelden voor de studie van hun keuze.
Zij hebben dan recht op studiekeuze- activiteiten zoals proefstuderen of een gesprek bij de opleiding.
Tegelijkertijd zijn ze ook verplicht aan zulke activiteiten mee te doen als de opleiding dat vraagt. Met andere woorden betekent dit dat de school wil weten of de aankomende student een goede studiekeuze heeft gemaakt.

- Advertentie -

Het kabinet in Nederland wil in het hoger onderwijs minder studie-uitval en studenten die sneller afstuderen.
Een goede studiekeuze kan daarbij helpen.
Als beroepskeuze-adviseur geeft Wawoe workshops om jongeren voor te bereiden op de studiekeuze-check van de onderwijsinstellingen.
Er zijn drie bijeenkomsten waar ouders en jongeren informatie kunnen krijgen over studiekeuze en hoe ouders hun kinderen hierbij kunnen steunen.
Bij de tweede bijeenkomst wordt er stilgestaan bij de keuzemotivatie en wordt er een beroepen-interessetest afgelegd.
Bij de laatste bijeenkomst wordt er gekeken of de studiekeuze, de motivatie en de persoonlijkheid van de jongeren bij elkaar passen.
De workshop-dagen zijn op 6, 7 en 13 december.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meer informatie is verkrijgbaar via e-mail [email protected] gmail.com.

bron: Amigoe

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -