27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

DCLP | Vonnis: Faillissement Eric Garcia blijft gehandhaafd

Met vonnis

Ex girobankdirecteur Eric Garcia aangehouden wegens verduistering
Vonnis: Faillissement Eric Garcia blijft gehandhaafd

WILLEMSTAD – Het Gerecht heeft in een zitting woensdag 21 september besloten dat het faillissement van Eric Garcia gehandhaafd blijf. Er is voldoende gebleken dat hij niet meer in staat is zijn schulden te betalen.

De faillissementsgijzeling is opgeheven.

Garcia heeft toegezegd zijn volledige medewerking te geven aan het faillissement. In het geval dat hij geen medewerking geeft kan hij alsnog worden opgepakt.

Nadat het Gerecht op vrijdag 19 september 2016 Eric Garcia failliet had verklaard en zijn faillisementsgijzeling had bevolen is Garcia hiertegen in verzet gekomen. In de zitting van 21 september is G. voor het eerst is gehoord. Ook waren aanwezig mr. Valerie Maria, de curator in het faillissement van Banco Maracaibo N.V en mr. Lizaima Da Costa Gomez, curator in het faillissement van Garcia.

Bron: DutchCaribbeanLegalPortal

Vonnis Garcia vs curator mr. Maria verzet faillissement d.d. 21 september 2016

Naschrift KKC

2016 09 21 – Eric Garcia Girobank vs Curator Mr. Maria Verzet Faillissement

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Hoofd interne controle bij Girobank is Dennis Dambruck.

  Waar hebben me die naam eerder gehoord? Inderdaad, hij is verantwoordelijk voor het ontslag van M. Goede bij de UNA dat de universiteit meer dan een miljoen heeft gekost.

  En met de slappelingen Martis en Cijntje in de Raad van Commissarissen bij Girobank weet je kon die bank niets anders worden dan de porkeria die het nu is.

 2. In het kader van zijn faillisement zullen al zijn persoonlijke bezittingen ten gelde worden gemaakt om zijn schulden te vereffenen. Al zijn goederen, huis en haard, zullen geveild worden. Alleen de gereedschappen die – de gefailleerde – nodig heeft voor zijn ambacht, kunnen in zijn bezit blijven. García mag dus alleen zijn rekenmachine of telraam houden.

  In de strafzaak, zal Garcia niet ontkomen aan een forse eis. Drie of vier jaar celstraf zal het minimale zijn. Als de curator een beetje doorpakt, slaapt García binnen de kortste keer op straat.

 3. Indien schuldig net als in Ijsland waar de grote bankdirekteuren voor jaren achter slot zitten, maar ja dat zal onze rechterlijke macht wel niet aandurfen

 4. Een choler die een pakje cigaretten steelt gaat 1 jaar de bak in en de hoge heren Mogen jarenlang voor miljoenen stelen en hoeven de bak niet in? Goede grap! Ook Bon Futuro in!!

 5. Garcia is genoeg gestraft, die is allereerst failliet en wordt daarnaast door iedereen uitgelachen die hem van zijn voetstuk (de grote bankdirecteur acterend in de Heeren) hebben zien vallen.

  Capella moeten al zijn bezittingen worden afgenomen, maar hoeft van mij ook niet de bak in. Die is al genoeg gestraft nu hij de rest van zijn werkzame leven nergens meer aan de bak komt en ook een paria is geworden in rotary en lions clubs en raden van commissarissen, waar hij graag geslaagd directeurtje speelde maar nu met de nek wordt aangekeken.

  http://curacaochronicle.com/main/girobank-files-a-complaint-against-its-former-directors/

 6. Medelijden met iemand die miljoenen stal? En nog miljoenen liet verdwijnen door vreemde deals met criminelen.. Dat soort mensen horen gewoon 20 jaar in de cel te zitten!

 7. Ik heb gehoord dat Schotte, nu Garcia met 11 miljoen dollar het gevang ingaat, het hoger beroep tegen zijn 3 jaar cel heeft ingetrokken en om een cel met Garcia gevraagd heeft.

 8. De man is 76, het enige wat op zo’n leeftijd nog van waarde is, is je reputatie.

  En die is Garcia voor altijd kwijt. Hij zal als fraudeur en oplichter de geschiedenis ingaan.

  Heb medelijden met hem.

 9. Eric Garcia is in jail and receives a letter from his partner in crime Stephen Capella: “Dear Eric, I want to dig a pool for my kids in the garden of my villa in Zuurzak, however I don’t have any money left to pay for digging?”

  Eric Garcia, knowing that the prison guards read all mail, replies in a letter: “Dear Stephen, whatever you do, do not dig for a pool in your garden. That is where I hid all the money.”

  A week or so later, he receives another letter from Stephen Capella. “Dear Eric, you wouldn’t believe what happened. Some men came with shovels to the house and dug up the back garden.!”

  Eric Garcia writes back: “Dear Stephen, you have your free pool now!’.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...