32 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024 16:00

DCLP | Italiaanse officier van justitie Pellicano mag worden gehoord in zaak Schotte

Met uitspraak

De rechter heeft vandaag beslist dat Pellicano mag worden gehoord | ANP

WILLEMSTAD – Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan in de zaak die Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs hadden aangespannen tegen het Land Curacao. Het ging daarbij om het verzoek van Schotte om de Italiaanse officier van justitie R. Pellicano als getuige te mogen horen.

Dat verzoek werd herhaaldelijk afgewezen door het Hof, op 16 november 2016, 12 juni 2017 en 21 juli 2017.

De rechter heeft vandaag beslist dat Pellicano mag worden gehoord.

Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs werden in deze zaak vertegenwoordigd door Lizaima Da Costa Gomez van Da Costa Gomez Legal en het team van advocatenkantoor Knoops uit Nederland. Het Land Curacao werd bijgestaan door Carine Jansch en Sueena Franciso van OX & WOLF.

Beschikking G.F. Schotte en C. v.d. Dijs vs Land Curacao d.d. 28 februari 2019

Bron: DutchCaribbeanLegalPortal

Naschrift KKC

2019 02 28 – Beschikking Babel Getuigeverhoor Pellicano Gerrit Schotte en Cicely Van Der Dijs vs Het Land C… by Black Lion on Scribd

6 reacties

 1. @EAJ:
  Wat gaat jou dat aan. (Net zo weinig als dat het mij niets aangaat wie jouw boodschappen bij Vreugdenhill betaalt.)

 2. Rechters hebben toch geoordeeld dat de ter discussie staande e-mail wisseling tussen Van der Schans en Pelicano niet de enige aanleiding was voor het OM om een onderzoek te starten? Dus ook al worden Schotte/Knoops in het gelijk gesteld dan nog waren er genoeg aanleidingen voor dat onderzoek volgens de rechterlijke macht incl. de Hoge Raad. Wat wil Knoops eigenlijk hiermee bereiken? Zijn bankrekening spekken?
  ( blijft de prangende vraag wie de gigantisch hoge advocaatkosten van/voor Schotte betaalt. De overheid=de bevolking?).

 3. De criminele veroordeling is onherroepelijk. De rechter heeft ook aangegeven dat de verklaring cancan der Schans irrelevant is in de veroordeling. De advocate van Schotte geeft aan dat het horen van Pelicano de mogelijkheid opent om internationaal (e.g. Europees Hof) te procederen tegen het vonnis en mogelijk ook een civielrechtelijke procedure te beginnen. M.a.w. Curaçao is nog lang niet verlost van dit politiek ge-etter.

 4. Mooie zaak, want in het nauwelijks denkbare geval dat gekke Gerrit deze zaak wint zal zijn schadevergoeding een fractie zijn van wat hij aan zijn ratvocaat Knoops kwijt is.

  Dus maar hopen dat dit een lang, lang process wordt.

  Lees dit en schrijf nog maar een uurtje, Knoops!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties