29 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 08:39

Laatste reacties

- Advertentie -

DCLP | De beste advocatenkantoren en advocaten van de Nederlandse Cariben

De beste advocatenkantoren en advocaten van de Nederlandse Cariben

Vijf advocatenkantoren op de Nederlands Caribische eilanden en vijftien advocaten zijn als beste beoordeeld door uitgever Chambers & Partners in Chambers Global 2018.

VanEps Kunneman VanDoorne heeft weer de gewilde Band 1 status, de hoogste beoordeling door Chambers.

Andere opgenomen kantoren zijn HBN Law and Spigt Dutch Caribbean, beiden Band 2, en Soliana Bonapart & Aardenburg en STvB, beiden met de Band 3 status.

- Advertentie -

Over VanEps Kunneman VanDoorne zegt Chambers ” Het kundige team is regelmatig betrokken bij belangrijke M&A, financiering en project-ontwikkeling lokaal en internationaal, waarbij zij optreden voor cliënten in de financiële, toeristische en telecom-sector.”

HBN Law wordt omschreven als: “Een gevestigde firma met een stevige reputatie in de Nederlandse Cariben, met expertise op het gebied van de financiële sector en onroerend goed, alsook een sterke reputatie in geschillenbeslechting.”
Over Spigt Dutch Caribbean wordt gezegd dat het kantoor “nog steeds een goede reputatie heeft in de markt, met name op het gebied van geschillenbeslechting, financiering en ondernemingsrecht/M&A.”

Soliana Bonapart & Aardenburg: “Het kantoor heeft een sterke praktijk van geschillenbeslechting, voor internationale cliënten in zakelijke geschillen en faillissementszaken.”

STvB: “Dit kantoor staat bekend om zijn werk voor grote financiële instituten en verzekeringsmaatschappijen op het gebied van financiering van leningen en M&A.”

- Advertisement -

Naast de kantoren zijn tevens individuele advocaten gerankt; dit jaar zijn dat er vijftien.

Zes daarvan zijn van VanEps Kunneman VanDoorne en twee van HBN Law. Alle andere kantoren hebben één advocaat in de ranking; Spigt Dutch Caribbean heeft één advocaat in de ranking plus een speciale vermelding voor Maike Bergervoet als ‘up-and-coming individual’.

De vijf individuele nummer één advocaten zijn Randolph van Eps (VanEps Kunneman VanDoorne), Karel Frielink (BZSE Attorneys at Law), Frank Kunneman (VanEps Kunneman VanDoorne), Eric de Vries (HBN Law) en Martijn Welten (Spigt Dutch Caribbean).

Met Chris de Bres van HBN Law (in Band 2) heeft Bonaire één advocaat in de ranking. Met Patrick Brown van Brown Advocaten (Band 3) en Johan Paul Sjiem Fat van Sjiem Fat & Co in Aruba en Michiel Gorsira van VanEps Kunneman VanDoorne (Band 2) en Kamla Besançon van VanEps Kunneman VanDoorne in Sint Maarten hebben zowel Aruba als Sint Maarten twee gerankte advocaten.

Nieuw in de lijst in Band 3 zijn Sabine Altena van OX & WOLF, Kamla Besançon van VanEps Kunneman VanDoorne en Johan Paul Sjiem Fat van Sjiem Fat & Co.

Meer achtergrondinformatie over deze advocaten en de verschillende kantoren die zijn gerankt is terug te vinden op de website Dutch Caribbean Legal Portal, www.dutchcaribbeanlegalportal.com.

Bron: Dutch Caribbean Legal Portal

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Ik dacht altijd dat die Sulvaran en Peterson van die top advocaten waren…..conform uitspraken van voornamelijk zichzelf en Gerrit Schotte cs. Maar gezien de ranking blijkt het dat het tob advocaten zijn.

  2. Volgens mij hebben zij het hier niet over de “strafrecht advocatuur” en ik mis ook de criteria waarbij uitgever Chambers & Partners tot deze lijst kwam.
    Bij advocatuur gaat het heel vaak om geparfumeerde drollen waarbij uiterlijk vertoon belangrijker is dan inhoud.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -