31 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 16:28

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

DasKapital | Antillen leeggeroofd door schatrijke Iraans-Amerikaanse zakenman

HomeMediaAlgemeen nieuwsDasKapital | Antillen leeggeroofd door schatrijke Iraans-Amerikaanse zakenman

Hushang and Shahla Ansary
Antillen leeggeroofd door schatrijke Iraans-Amerikaanse zakenman

Als de naam Ennia een belletje doet rinkelen, dan bent u al wat ouder, Antilliaan of beide. In Nederland was verzekeraar Ennia actief tot 1983. In dat jaar fuseerde het met verzekeraar Ago en die combinatie ging verder onder de naam Aegon. De handelsnaam Ennia wordt sindsdien alleen nog gebruikt op de Antillen.

Ennia is verkocht, nog een keer verkocht en sinds 2007 in handen van de Iraans-Amerikaanse zakenman Hushang Ansary. Ennia is de grootste verzekeraar van de Antillen, heeft 200 medewerkers en verkoopt pensioenen, hypotheken en verzekeringen. So far, so good.

Het Financieele Dagblad besteedt vandaag de halve krant aan dingen die minder goed gaan. ‘Tienduizenden polishouders van de grootste verzekeraar van de Antillen zitten met mogelijk onvoldoende afgedekte verzekeringen, zonder dat zij dit weten‘, schrijft de krant. Hoe dat kan? Op Dirk Scheringa-achtige wijze.

De reserves van de verzekeraar zijn wat belegd en verschoven en herbelegd en bestaan nu voor bijna 80% uit twee dingen: een lening van ongeveer €292 miljoen aan een bedrijf dat een braakliggend strandje op Sint Maarten beheert. En weer €279 miljoen bestaat uit preferente aandelen in een olie- en gastoeleverancier. U raadt het reeds en inderdaad zijn beide bedrijven van Ansary.

Dergelijke transacties mogen natuurlijk niet, want klanten van Ennia hebben met deze fopbeleggingen een schijnzekerheid en het FD legt uit hoe op Panamapaper-achtige wijze balletje-balletje wordt gespeeld. Voor het overige is Ansary 90 jaar, huisvriend van de familie Bush, oliemiljardair, eigenaar van de halve financiële wereld in de Caraïben en volgens Wikipedia filantroop. Dan weten we genoeg en kunnen we over naar de echte pleuris.

Al sinds 2007 waarschuwen medewerkers voor de verboden intercompany-transacties. Maar daar gebeurt niks mee. U begrijpt dan dat er iets grondig mis is met het toezicht dat eerstelijns wordt uitgevoerd door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Onze DNB begrijpt dat ook en als eindbaas maakt het zich daar al langer druk over.

Enniewees, de top van de CBCS lijkt niet helemaal brandschoon, maar dat zal niemand verbazen op een eilandengroep waar de maffia de baas is. Dus lopen er integriteitsonderzoeken, rechtszaken en steggelt men over welke toezichthouder welke verantwoordelijkheid heeft. Wat ook niemand zal verbazen is dat we binnenkort hoogstwaarschijnlijk met een paar honderd mio de Antilliaanse financiële sector overeind mogen houden.

Bron: DasKapital

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Commisarissen halllo die zijn zo goed betaald plus extra andere inkomen dat ze vergeten dat af en toe moeten vergaderen over de financiele situatie van het bedrijf toch. Het is overal op het eiland hetzelfde met deze gasten . Onbehoorlijk besten en verder zich verrijken en de rest maar stikken .

  2. ha ha ha ha …welkom in de tropen !!…het zal nooit anders zijn…zodra er veel geld in de pot zit wat de burger verplicht moet afstaan aan de welbekende vermogen beheerders ( ha ha ha…wat een giller ) dan snaaien en graaien de heren in de pot alsof het een lust is !!…ha ha…geef het volk water en spelen…en verder moeten ze hun bek dicht houden….het gepeupel van de straat !! ha ha..net als overall elders in de wereld…dus ook in Nederland, belgie griekenland, USA…en als er een bank in de problemen komt dan doet de staat een (volks) duit in het zakje zodat die zelfde bank dan een paar maanden later zich weer mag voorzien van een dikke vette bonus !!! omdat we zooooo en geweldig zijn…ha ha…heerlijk dat er toch zoveel ” goed Volk” is in de wereld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties