33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

D’angelo ‘Panchek’ Damascus naar SDKK

HomeMediaD'angelo 'Panchek' Damascus naar SDKK
Net zoals bij de andere verdachten eerder het geval was, werd ook ditmaal het gerechtsgebouw zwaar bewaakt. FOTO JEU OLIMPIO
Net zoals bij de andere verdachten eerder het geval was, werd ook ditmaal het gerechtsgebouw zwaar bewaakt. FOTO JEU OLIMPIO

Behandeling samen met andere verdachten in augustus Van een onzer verslaggeefsters Willemstad -Na acht maanden in het cellencomplex te Barber te hebben gezeten, is verdachte in de zaak Magnus D’Angelo Damascus op 12 mei overgeplaatst naar gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK).

Dat heeft zijn raadsvrouw Gladys Sophia-Alendy gisteren aangegeven tijdens de tweede regiezitting voor haar cliënt in de zaak Magnus. Op 16 april moesten de andere verdachten – Carlos Pieter en Burney ‘Nini’ Fonseca – in deze zaak al voor het gerecht verschijnen.

Elvis Kuwas, alias Monster, was in april niet bij de regiezitting aanwezig; hij was eerder naar een veilige locatie in Nederland overgebracht nadat hij besloten had een verklaring af te leggen. Net zoals bij de andere verdachten eerder het geval was, kreeg Damascus gisteren ook te horen dat de inhoudelijke behandeling van zijn zaak zal worden aangehouden tot 4 augustus.

Het verzoek van advocate Sophia-Alendy voor de vrijlating van haar cliënt werd niet gehonoreerd. Damascus wordt verdacht van vuurwapenbezit, medeplichtigheid aan de moord op politicus Helmin Wiels en de moord op Raúl Martinez, alias Bolle.

Volgens Sophia-Alendy heeft haar cliënt echter niets te maken met de beschuldigingen aan zijn adres en is er geen bewijs om het tegendeel te onderbouwen. De verdenkingen tegen haar cliënt zijn volgens de raadsvrouw alleen gebaseerd op verklaringen van Kuwas en zijn vrouw; verklaringen die volgens Sophia- Alendy niet op waarheid berusten.

,,De vrouw van Kuwas heeft verklaard dat het vuurwapen dat is gebruikt om Wiels te vermoorden in het water bij Waaigat zou zijn gegooid. Hier is extensief naar gezocht, maar een wapen is nooit gevonden. Hiermee kan de verklaring van mevrouw Kuwas niet worden bewezen en is deze dus feitelijk onjuist.”

Ook voor wat betreft de moord op ‘Bolle’ is er volgens de raadsvrouw niet genoeg bewijs tegen haar cliënt. Officier van Justitie Gerrit Rip wuifde de verklaringen van de raadsvrouw van Damascus weg:

,,Het gaat bij deze regiezitting niet om de bewijzen, maar over ernstige bezwaren of verdenkingen die er zijn tegen de heer Damascus.” De bezwaren tegen de verdachte zijn volgens Rip nu sterker.

Zo sprak de officier van justitie over een ruzie tussen Damascus en Martinez op 5 mei 2013 over wie de gouden Kia – die is gebruikt toen Wiels werd vermoord – zou besturen. ,,Damascus heeft de heer Martinez toen al met de dood bedreigd”, aldus Rip.

,,Verder heeft Damascus Kuwas van handschoenen en een jack met capuchon voorzien die op de dag van de moord werden gebruikt.”

Damascus die na het pleidooi van zijn raadsvrouw en officier van justitie Rip zelf ook even het woord mocht voeren, zei enkel:

,,Ik wordt acht maanden voor niets vastgehouden. Ik wil naar huis, naar mijn familie. Daar kan ik rustig zijn.”

Na de zitting tien minuten te hebben geschorst, verklaarde de rechter dat de verdachte tot aan de inhoudelijke behandeling van de zaak op 4 augustus zal worden vastgehouden.

,,Het afronden van het onderzoek in deze zaak is noodzakelijk en ik kan niet voorzien of het onderzoek eerder wordt afgerond.”

Ook het strafblad speelde een rol bij het besluit van de rechter.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties