31 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Dak Radulphus onder handen

HomeMediaDak Radulphus onder handen

Willemstad – Het ziet ernaar uit dat het dak van het Radulphus College binnen afzienbare tijd onder handen genomen zal kunnen worden. Reda Sosial, de stichting Fonds voor Sociale Ontwikkeling en Economische Bedrijvigheid, zal namens de regering van Curaçao een openbare aanbesteding houden voor de dakrenovatie van de middelbare school voor have en vwo aan de Cas Coraweg.

Advertentie

De rector van de middelbare school voor havo en vwo aan de Cas Coraweg reageert verheugd op de aangekondigde openbare aanbesteding. FOTO JEU OLIMPIO
De rector van de middelbare school voor havo en vwo aan de Cas Coraweg reageert verheugd op de aangekondigde openbare aanbesteding. FOTO JEU OLIMPIO

Het bestek is voorbereid door architectenbureau Broos van Werkhoven.
De aanbesteding wordt gehouden op vrijdag 14 februari, zo meldt Reda Sosial in een onder andere in het Antilliaans Dagblad. Rector Willem ‘Adrie’ Mink van Radulphus is verheugd:

,,Ik weet dat vorig jaar Reda Sosial voor het Radulphus College een paar ton heeft ontvangen voor de renovatie van het dak.”

Het project dakrenovatie komt geen dag te vroeg:

,,U wilt het niet weten, maar bij een fikse regenbui lekt de regen door in heel veel lokalen. Dus een algemene renovatie is wel nodig. En ik ben er blij mee dat het eindelijk gebeurt.”

De uit te voeren werkzaamheden bestaan uit het renoveren van alle daken inclusief goten van platte daken van de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ school. Hetzelfde geldt voor de vrijstaande oude gymzaal.
Daarnaast gaat het om schoonmaken, herstellen en ontstoppen en het fatsoeneren van alle over de daken lopende elektra- en aircoleidingen.

Masterplan wacht bijna vijf jaar
Het architectenbureau Broos van Werkhoven stelde al eerder een heel masterplan op voor het Radulphus College.
Dat gebeurde al in 2009 in opdracht van Stichting Onderhoud Scholen (SOS). Het oudste deel van deze school werd in 1953 in gebruik genomen.
Ruim 30 jaar later is het schoolgebouw uitgebreid met een ‘nieuwbouw’. Al in 2002 is opname verricht van de staat van onderhoud in opdracht van SOS.
Toen is een aantal acute problemen aangepakt.
In datzelfde jaar zijn alle platte daken opnieuw waterdicht gemaakt.
Kort daarop zijn twee toiletgroepen voor leerlingen gerenoveerd en zijn de elektrische installaties vernieuwd.
Maar na zo veel jaar is de school aan de Cas Coraweg aan een grote renovatie toe.
Op verschillende plaatsen is het betonrot zo ver gevorderd dat er brokken beton naar beneden komen. De situatie kan zelfs ‘gevaarlijk’ zijn voor voorbijgangers, werd bijna vijf jaar geleden geconstateerd.
Toen ook werd gesteld dat de ‘barakken’, ooit gebouwd als tijdelijke voorzieningen, vervangen moesten worden door ‘echte’ lokalen die voldoen aan de standaardeisen.

Rector Mink daarover: ,,Ik zie graag dat de barakken worden afgebroken en dat hiervoor nieuwbouw in de plaats kan komen. Wanneer hiervoor geld wordt uitgetrokken, weet ik niet.”

De barakken zijn volgens hem zeker 40 jaar oud en opgezet als tijdelijke noodgebouwen.
Zij staan er nu nog en in deze barakken worden voornamelijk de lessen economie en M&O (maatschappij en organisatie) gegeven.

Mink: ,,Na 11.00 uur wordt het bloedheet en naar gezondheidsnormen zouden deze barakken allang afgekeurd moeten worden. Maar ik heb geen andere lokalen waar les kan worden gegeven.”

Ook elders zijn er lokalen, 50 en 51, die volgens de rector ‘ongeschikt zijn als lokaalruimte’.

,,Hier worden de godsdienstlessen gegeven. Mijn petje af en grote waardering voor zowel docenten als leerlingen die hier al jaren les geven en krijgen.”

Het hoofd alsook de overige docenten zijn blij dat er eindelijk schot in de zaak lijkt te komen.
Maar de dakrenovatie is slechts een relatief klein onderdeel van wat is vereist.
Wordt het herstel van het dak geschat op ongeveer een half miljoen, de globale kosten van uitvoering van het masterplan worden geraamd op ruim 14,5 miljoen.
Het masterplan omvat behalve renovatie en verbouw, ook veel nieuwbouw.
Het masterplan zou echter in fasen worden gefinancierd en dus ook uitgevoerd.
Per fase zou financiering gezocht moeten worden. Fase 1 omvat het slopen van de oude barakken (zes leslokalen) aan de westzijde van de school en het bouwen van twaalf nieuwe leslokalen – allemaal met airco – met galerij en trap en op elke verdieping een toiletgroep voor jongens en meisjes.
Geschatte kosten 3,4 miljoen gulden.

Het Antilliaans Dagblad is voornemens om binnenkort meer aandacht te besteden aan het masterplan Radulphus College.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties