27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Dagelijks 2 keer naar St. Maarten

Met ATR tegen lager tarief, maaltijd en open bar

Willemstad – DAE wil deze maand een reguliere vliegverbinding aanvangen naar en van Paramaribo in Suriname, volgende maand gevolgd door regelmatige vluchten naar Bogotá in Colombia. Ook komt er spoedig een tweedagelijkse vlucht tussen Curaçao en Sint Maarten.

- Advertentie -

Dat zegt Joaquin Duenas, directeur marketing van Dutch Antilles Express.
Hij zegt dat het ‘erg goed’ gaat met de lokale luchtvaartmaatschappij.
Een jaar na de ‘overname’ van het op dat moment zwaar noodlijdende vliegbedrijf – dat in de steek was gelaten door Arnold Leonora die DAE in december 2010 voor een symbolische dollar had gekocht van Niek Sandmann – loopt de omzet in de 8 miljoen dollar per jaar (was 2,7 miljoen een jaar geleden).
Het aantal dagelijkse vliegbewegingen heeft een vlucht genomen en het personeelsbestand is bijna verdubbeld van 190 in oktober 2011 naar 350 vandaag de dag, aldus Duenas.
De maatschappij wordt sinds een jaar aangestuurd door Nelson Ramiz, die overigens zelf geen statutair directeur is.
De vloot bestaat momenteel uit twee MD’s (gewetleased van Ramiz’ Falcon Air in de Verenigde Staten), twee Fokker 100’s en een ATR (46 stoelen).
Op het moment dat het vraaggesprek met de marketing director plaatsvond, vertelde hij dat een andere ATR (een groter toestel met 72 stoelen) onderweg was.
Dit vliegtuig met twee propellers wordt straks ingezet op de route tussen Hato en Juliana Airport op Sint Maarten.

Tweemaal per dag.
Dat is een aanzienlijke uitbreiding van de huidige vluchten met een Fokker (100 stoelen), namelijk drie keer per week rechtstreeks en even vaak met een tussenstop in Santo Domingo.
De vlucht van Curaçao naar Sint Maarten met een ATR in plaats van met een Fokker-jet duurt 50 minuten langer.
Maar om dit te compenseren richting de passagier zal DAE het ticket goedkoper houden, wat volgens Duenas makkelijk kan omdat de brandstofkosten een stuk lager liggen, en wordt een boord een maaltijd plus open bar inclusief alcoholische drankjes aangeboden.
De eerste vlucht naar Paramaribo vindt plaats op 19 november, terwijl de officiële inaugurele vlucht naar de Surinaamse hoofdstad een dag later is.
Op 10 december wordt volgens planning voor het eerst gevlogen op Bogotá.
DAE wil nog voor de jaarwisseling de vloot verder laten uitgroeien tot drie MD-83’s (via de wetleaseovereenkomst met Falcon), vier Fokkers en drie ATR’s.
Aldus Duenas die verantwoordelijk is voor de marketing.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -