Dag van Telecommunicatie

uts-smallWILLEMSTAD — De Internationale Dag van de Telecommunicatie staat dit jaar in het teken van Informatie, Communicatie en Technologie (ICT) en veiligheid in het verkeer.
Volgens Sitkom, de vakbond van telecombedrijf UTS, is het ook van belang dat men op Curaçao meer aandacht gaat besteden aan veiligheid in het verkeer.

In een persbericht staat Sitkom stil bij het belang van communicatie in het leven van ieder individu.
De vakbond verwijst in dit verband naar de doelstelling van de Internationale Dag van de Telecommunicatie, namelijk het verhogen van het bewust zijn van de mogelijkheden van het gebruik van internet en ICT in het dagelijks leven.
Door dit te doen zullen volgens Sitkom maatschappijen, maar ook economieën nader tot elkaar komen.
Deze dag wordt gevierd op 17 mei, omdat op deze dag in 1865 de International Telecommunication Union (ITU) werd opgericht.

In een persbericht ter gelegenheid van de internationale telecommunicatiedag verwijst de vakbond naar het rapport van de United Nations Road Safety Collaboration (UNRSC), waarin staat dat er ieder jaar 1,3 miljoen mensen in het verkeer omkomen.
Hiernaast zijn er ook tussen de 20 en 50 miljoen mensen die ieder jaar gewond raken bij verkeersongelukken.
Een groot deel van deze ongelukken komt voor in de zogenoemde ontwikkelingslanden.
Deze verkeersongelukken kosten per jaar 518 miljard dollar, stelt Sitkom.
In het kader van het thema van dit jaar maakt Sitkom zich ook sterk voor de verkeersveiligheid op Curaçao.
De vakbond stelt dat zij er ook een bijdrage aan willen leveren dat iedereen een goede yu di Kòrsou is, die verkeersregels opvolgt en zo verkeersongelukken voorkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *