28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 00:34

Laatste reacties

- Advertentie -

DAE verliest zaak tegen ‘captain’

Willemstad – Vliegmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) heeft de aangespannen zaak tegen ‘captain’ Flores verloren en het gerecht heeft afgelopen week dan ook het verzoek tot zijn ontslag afgewezen.

Voornaamste reden voor de afwijzing is dat de aantijgingen van DAE onvoldoende onderbouwd zijn.

In het vonnis staat:

,,Voorop staat dat, anders dan DAE blijkbaar meent, het enkele gegeven dat DAE geen enkel vertrouwen meer heeft in Flores en dat volgens haar de arbeidsrelatie volledig is verstoord, niet de conclusie rechtvaardigt dat er sprake is van verandering in de omstandigheden.”

- Advertentie -

Puntsgewijs wordt vervolgens op de aantijgingen ingegaan.

Zo zou Flores te snel en te dichtbij de luchthaven vliegen.

Het gerecht is van oordeel dat DAE haar stelling niet of onvoldoende heeft gemotiveerd.

Zo is door de maatschappij niet gesteld wanneer en hoe vaak Flores te snel en te dichtbij het vliegveld heeft gevlogen.

- Advertisement -

DAE heeft ook niet aangegeven wanneer en bij welke gelegenheden Flores daarop is aangesproken om zijn vliegwijze te verbeteren.

Daarnaast heeft DAE verzuimd het verwijt, van het niet kunnen omgaan met aansturen van collega’s, met concrete voorbeelden te onderbouwen.

,,De door Flores in een e-mail gedane uitspraak over zijn collega Ramiz is weliswaar niet gepast, maar Ievert geen veranderingen in de omstandigheden op, die van dien aard zijn dat de arbeidsovereenkomst dadelijk of na korte tijd behoort te eindigen”, zo oordeelt de rechter.

Hetzelfde geldt met betrekking tot zijn uitspraken over zijn collega ‘first officer’. In elk geval is het niet zo ernstig dat een ontbinding van de arbeidsovereenkomst gerechtvaardigd is.

‘Kritiek hebben mag’

Uit de door DAE overgelegde stukken blijkt dat Flores kritiek heeft op het beleid van DAE en dat hij met name van mening is dat DAE te weinig informatie geeft over het zogenoemde ‘Flight Data Monitoring’- systeem, dat de vluchtgegevens opslaat.

Daarover zegt de rechter: ,,Een werknemer mag kritiek uiten op het beleid van zijn werkgever. Het gegeven dat Flores kritiek heeft geuit, kan DAE hem dan ook niet kwalijk nemen. Flores dramt daarbij nogal door en gebruikt zo nu en dan een fel en bloemrijk taalgebruik. Maar de toonzetting is niet beledigend voor DAE en rechtvaardigt niet de conclusie dat op grond daarvan de arbeidsrelatie zodanig is verstoord, dat de tussen de partijen bestaande arbeidsovereenkomst dient te worden ontbonden.”

Ook staat het Flores volgens het gerecht vrij om op te komen voor een collega door het management er op te wijzen dat er volgens hem geen goede gronden zijn om die collega disciplinair te straffen.

In het vonnis staat: ,,Dergelijke kritiek kan niet bestempeld worden als ongeoorloofde bemoeizucht en Ievert dan ook geen verandering in de omstandigheden op.”

De slotsom is dat DAE niet aannemelijk heeft gemaakt dat er veranderingen in de omstandigheden zijn, welke van dien aard zijn dat de arbeidsovereenkomst dadelijk of na korte tijd dient te eindigen.

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | CMC: Leven acute patiënten mogelijk in gevaar

Persbureau Curacao/Dick Drayer Het leven van patiënten die acute, spoedeisende of essentiële zorg nodig hebben, kan in gevaar komen als CMC gedwongen wordt de medisch niet-noodzakelijke zorg voor...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -