29 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 15:27

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoDAE verliest zaak tegen ‘captain’

DAE verliest zaak tegen ‘captain’

Willemstad – Vliegmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) heeft de aangespannen zaak tegen ‘captain’ Flores verloren en het gerecht heeft afgelopen week dan ook het verzoek tot zijn ontslag afgewezen.

Voornaamste reden voor de afwijzing is dat de aantijgingen van DAE onvoldoende onderbouwd zijn.

In het vonnis staat:

,,Voorop staat dat, anders dan DAE blijkbaar meent, het enkele gegeven dat DAE geen enkel vertrouwen meer heeft in Flores en dat volgens haar de arbeidsrelatie volledig is verstoord, niet de conclusie rechtvaardigt dat er sprake is van verandering in de omstandigheden.”

Puntsgewijs wordt vervolgens op de aantijgingen ingegaan.

Zo zou Flores te snel en te dichtbij de luchthaven vliegen.

Het gerecht is van oordeel dat DAE haar stelling niet of onvoldoende heeft gemotiveerd.

Zo is door de maatschappij niet gesteld wanneer en hoe vaak Flores te snel en te dichtbij het vliegveld heeft gevlogen.

DAE heeft ook niet aangegeven wanneer en bij welke gelegenheden Flores daarop is aangesproken om zijn vliegwijze te verbeteren.

Daarnaast heeft DAE verzuimd het verwijt, van het niet kunnen omgaan met aansturen van collega’s, met concrete voorbeelden te onderbouwen.

,,De door Flores in een e-mail gedane uitspraak over zijn collega Ramiz is weliswaar niet gepast, maar Ievert geen veranderingen in de omstandigheden op, die van dien aard zijn dat de arbeidsovereenkomst dadelijk of na korte tijd behoort te eindigen”, zo oordeelt de rechter.

Hetzelfde geldt met betrekking tot zijn uitspraken over zijn collega ‘first officer’. In elk geval is het niet zo ernstig dat een ontbinding van de arbeidsovereenkomst gerechtvaardigd is.

‘Kritiek hebben mag’

Uit de door DAE overgelegde stukken blijkt dat Flores kritiek heeft op het beleid van DAE en dat hij met name van mening is dat DAE te weinig informatie geeft over het zogenoemde ‘Flight Data Monitoring’- systeem, dat de vluchtgegevens opslaat.

Daarover zegt de rechter: ,,Een werknemer mag kritiek uiten op het beleid van zijn werkgever. Het gegeven dat Flores kritiek heeft geuit, kan DAE hem dan ook niet kwalijk nemen. Flores dramt daarbij nogal door en gebruikt zo nu en dan een fel en bloemrijk taalgebruik. Maar de toonzetting is niet beledigend voor DAE en rechtvaardigt niet de conclusie dat op grond daarvan de arbeidsrelatie zodanig is verstoord, dat de tussen de partijen bestaande arbeidsovereenkomst dient te worden ontbonden.”

Ook staat het Flores volgens het gerecht vrij om op te komen voor een collega door het management er op te wijzen dat er volgens hem geen goede gronden zijn om die collega disciplinair te straffen.

In het vonnis staat: ,,Dergelijke kritiek kan niet bestempeld worden als ongeoorloofde bemoeizucht en Ievert dan ook geen verandering in de omstandigheden op.”

De slotsom is dat DAE niet aannemelijk heeft gemaakt dat er veranderingen in de omstandigheden zijn, welke van dien aard zijn dat de arbeidsovereenkomst dadelijk of na korte tijd dient te eindigen.

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties