30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Cursus Proces-verbaal voor KPC-agenten gestart

HomeMediaCursus Proces-verbaal voor KPC-agenten gestart
KPC
De eerste groep cursisten woont de lessen bij in het ORV-gebouw bij Mortiersweg. Docente Mariela Fernando (uiterst rechts) is belast met de Nederlandse taallessen.

WILLEMSTAD — Het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving & Veiligheidszorg is vorige week gestart met de cursus Proces-verbaal (pv) in nauwe samenwerking met het Korps Politie Curaçao (KPC) en het Openbaar Ministerie.

Het doel van deze cursus is om het niveau van onder meer de Nederlandse taal in processen-verbaal te bevorderen. Dit maakt ORV-woordvoerder Jeffrey Martina middels een persbericht bekend.

Behandelende rechters hebben zich regelmatig geïrriteerd geuit tijdens behandeling van verkeerszittingen over zeer slecht (in het Nederlands) geschreven processen-verbaal. De officieren van justitie (lees het Openbaar Ministerie) werden meerdere malen door de rechters hierop gewezen, wat onder meer de aanleiding is van deze cursus.

Naast de Nederlandse taal is echter ook goede kennis van wetsartikelen een belangrijk aspect in een pv, merkt het ORV op, dus worden zij hier eveneens voor getraind.

Tijdens de cursus krijgen de agenten les in het schrijven van diverse processen-verbaal, zoals de aanhouding-pv, de pv bevindingen, de relaas-pv en de pv van het gehele dossier van een zaak. Daarnaast krijgen zij ook lessen over mutatie en rapporteren.

De eerste groep die sinds 27 mei deze cursus volgt, bestaat uit tien politieagenten van de afdeling Politiedienst. Vervolgens zullen de agenten van de afdelingen Recherche en Informatiedienst met deze cursus starten.

De lessen vinden tweemaal per week plaats gedurende tien weken. De cursus wordt afgesloten met een examen in het schrijven van processen-verbaal en rapporten.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties