27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 05:38

Laatste reacties

- Advertentie -

Curaçaose stemmer gaat opnieuw voor coalitie Schotte

Door  Redactie Aworaki
(foto: RNW)

De Curaçaose kiezer zal opnieuw de voorkeur geven aan de bestaande coalitie van MFK, PS en MAN als er nu verkiezingen gehouden worden. De helft weet nog niet op welke partij ze op 19 oktober gaat stemmen.

MFK en PAR blijven de grootste partijen, gevolgd door PS en MAN. FOL en PNP zouden niet terugkeren in de Staten. Dat blijkt uit een opiniepeiling die de afgelopen dagen is verricht door het bureau Curconsult in opdracht van de Wereldomroep onder 408 stemgerechtigde Curaçaoënaars.

In deze peiling krijgt de vorige week afgetreden regering van Schotte een 5,3 als rapportcijfer. Uit de resultaten blijkt verder dat de helft van de kiezers niet tevreden is over dit kabinet.

- Advertentie -

Het minst tevreden zijn de vrouwen. Kiezers van zestig jaar of ouder verlangen terug naar een regering van PAR en PNP. Vooral middel- en hooggeschoolde kiezers zijn ontevreden over het vertrekkende kabinet.

In de peiling krijgen de partijen die nu vertegenwoordigd zijn in de Staten de onderstaande percentages van de stemmen. Het gaat hier om percentages van de ondervraagden die een partijvoorkeur hebben uitgesproken. De helft van de respondenten heeft dat  nog niet gedaan: dat zijn de zogenaamde ‘zwevende kiezers’. Tussen haakjes staan de percentages die de partijen haalden bij de verkiezingen in 2010.

MFK:   31    (21)
PAR:    28,5 (30)
PS:       19      (19)
MAN:    6      (  9)
FOL:         3,5 (  7)
PNP:             3,5 (  6)

PAIS, niet vertegenwoordigd in de Staten, krijgt 4 procent van de kiezers achter zich in deze peiling, overige partijen die niet in de huidige Staten zetelen zijn samen goed voor 4,5 procent.

- Advertisement -

Driekwart van de kiezers op Curaçao wil dat er verkiezingen worden gehouden.

Conclusie
De kiezer is ontevreden over de prestaties van de huidige regering, maar wil de oppositie van PAR en PNP niet opnieuw in het zadel helpen. Het percentage MFK-kiezers stijgt in vergelijking met de verkiezingsuitslag van 2010.

Meer dan de helft van de ondervraagden kijkt de kat uit de boom en weet nog niet op welke partij ze gaat stemmen. Uit de enquête blijkt verder dat vooral jonge, gemiddeld opgeleide mannen kiezen voor de partijen die de afgelopen periode in de coalitie zaten.

_____________________________

Lees de resultaten van de enquête.

[polldaddy poll=6440583] Poll by Knipselkrant Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -