27 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 08:23

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Winst Curoil daalt met bijna de helft

Persbureau Curacao

Ondanks de daling in de winst heeft Curoil toch nog 39 miljoen aan dividend uitgekeerd

De winst van Curoil is in 2017 gehalveerd. Het jaar ervoor was die nog 39 miljoen, vorig jaar bleef er 22 miljoen over. De daling is vooral het gevolg omdat 2016 zo winstgevend was.

Maar ook daalde de inkomsten door een dalende vraag naar brandstof en bunkering. Ondanks de daling in de winst heeft Curoil toch nog 39 miljoen aan dividend uitgekeerd aan de overheid.

- Advertentie -

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. @Abraham Mossel
  Onzin verhaal, ik haal maar even het persbericht van het College financieel toezicht erbij van december 2016, voor de verkiezingen;
  “Willemstad – Tijdens het bezoek aan Curaçao heeft het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft) aangegeven dat in de resterende weken moet worden ingezet op het realiseren van de niet-belastinginkomsten om de begroting 2016 sluitend te houden. De uitvoering loopt in grote lijnen volgens de prognoses, maar is wel sterk afhankelijk van binnenkomende baten in het vierde kwartaal. Als de prognose wordt gehaald heeft Curaçao al enkele jaren aan de norm van een sluitende lopende rekening voldaan. Dat is een teken dat de overheidsfinanciën van Curaçao houdbaar van karakter zijn. ”
  Dit beeld is nu volkomen anders, met een aanwijzing die enkel op zich laat wachten. Curaçao heeft na het aantreden van dit kabinet nooit meer voldaan aan de financiële norm van een sluitende lopen rekening op de begroting! Alleen te korten, dat vindt u zo goed, jammer hoor laat de volgende generaties maar betalen of anders weer bij Nederland aankloppen zeker.
  Niemand wil corrupte lieden in de regering, maar wat er nu zit zijn een stelletje incapabele lapzwansen!

 2. Het lijkt mij beter dat we weer de maffia regering Gerrit de Raaf en Coralo de macht geven dan is het geld zo weer terug, oja waar zijn die verdamte 400 miljoen eigenlijk gebleven, Hakim, Jamoloodin, Wilsoe, Jasje’s, Fraudelyne Wiels GvM????etce etce!

 3. @Joep zegt: “… Dat houdt dus in dat je gewoon een lening hebt genomen of je hebt assets verkocht. Iets anders is niet mogelijk…”

  Dat is wel mogelijk (maar zeer onwaarschijnlijk).
  Je kunt ook dividend uitkeren van winsten gemaakt in voorafgaande jaren.
  Dat doe ik zelf ook (als het fiscaal weer eens een keertje leuker is). Je eigen vermogen in het bedrijf slinkt dan.

 4. Hoe kun je in hemelsnaam 39 miljoen in dividend uitkeren, terwijl er maar 22 miljoen winst was ? Dat houdt dus in dat je gewoon een lening hebt genomen of je hebt assets verkocht. Iets anders is niet mogelijk.
  De regering is dus bezig met het verschuiven van het probleem. Zijn hebben hun begroting weer een beetje meer sluitend, terwijl een overheids NV ineens met de gebakken peren zit.

  Ben heel benieuwd wat de reactie van het CFT is ?

 5. “De daling is gevolg van een zo winstgevend 2016”; Nou dat is een zeer heldere reden, waarom de winst gedaald is in 2017! Waar blijft de analyse door de media van de cijfers? Als de media klakkeloos berichten overneemt van de bedrijven zelf, waarom bestaat de vrije media dan noch?
  Ik kan wel gissen naar de reden, het gaat berg afwaarts met de aanlevering van ruwe olie uit Venezuela, daar ondervindt nu ook Curoil de gevolgen van. Iedereen kan op zijn vingers natellen dat 2018 dan desastreus is voor de cijfers van deze overheidsmonopolist.
  Ik herinner me dat de media, in een niet al te recent verleden, ook de kreet klakkeloos overnam van; “Venezuela heeft een betalingsprobleem”. Venezuela stort de afgrond in, hadden ze maar enkel een betalingsprobleem!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -