29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 21:09

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Van den Tweel over zijn foundation: ‘We kunnen beginnen’

Door Persbureau Curacao

Van den Tweel Foundation

Nijkerk – Het is inderdaad supermarkteigenaar Gerard van den Tweel die achter het nieuwe goededoelenfonds zit waarover deze site eerder berichtte.

Fondsenwerving.nl maakte vorige week de komst van een nieuw fonds bekend zonder de identiteit van de initiatiefnemer prijs te geven, maar alle aanwijzingen wezen in de richting van de Nijkerkse ondernemer die onder meer supermarkten heeft op Bonaire, Curaçao, Aruba en in Suriname.

- Advertentie -

,,Het fonds is in opbouw. We hebben de vergunning van het ministerie binnen en er zijn afspraken gemaakt met de fiscus. Het bestuur en de Raad van Toezicht zijn benoemd dus we kunnen beginnen “, aldus Van den Tweel naar wie het fonds is vernoemd: Van den Tweel Foundation.

Over de aanleiding zegt hij: ,,Ik ben dit jaar vijftig jaar actief als ondernemer. Bij de viering zullen we, net als bij het honderdjarig bestaan van het bedrijf, donaties krijgen. Die storten we allemaal in het fonds. Ik denk dat het al gauw in de richting van de honderdduizend euro gaat.” Voor de startperiode heeft de familie Van den Tweel alvast dertigduizend euro gefourneerd. ,,Wij beginnen bescheiden.”

Goede doelen die zich in het werkgebied van de Van den Tweel-groep bevinden komen in aanmerking voor een schenking dus ook de ABC-eilanden. Het gaat om initiatieven, activiteiten en projecten op het terrein van de bevordering van de maatschappelijke ontwikkeling en het welzijn, alsook op andere terreinen zoals kunst, cultuur, theater, media, onderwijs, wetenschap en jeugd- en ouderenzorg, meldt de zojuist gelanceerde website www.vandentweelfoundation.nl.

Voor de oprichting van het fonds stond Van den Tweel al bekend om zijn gulheid bij het ondersteunen van bijzondere projecten.

- Advertisement -

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

 1. Inderdaad Pannekoek, als je consul wordt voor Suriname heb je een integriteit van 0,0.

  Maar vergeet niet dat zijn gevoel voor integritet flink aangetast werd toen hij op Curacao zijn winkel begon en zag dat die in no time door zijn eigen, lokaal, personeel werd leegeroofd.

  En dat zijn gevoel voor integriteit nog verder werd aangetast toen hij douane moest omkopen om zijn containers met bederfelijke waar op tijd vrij te krijgen.

  Dan kun je op een gegeven moment inderdaad consul van moordenaar en drugshandelaar Bouterse worden.

 2. Is dit omdat ie wroeging heeft vanwege zijn steun aan het verderfelijke regime van Desi Bouterse?
  Hij is tenslotte consul voor Suriname…….
  Met drugsgeld goede doelen steunen ?????

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -